.ENAΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΤΟΣ...

Το άδειο πορτοφόλι αναγκάζει τους μισούς Ευρωπαίους να μείνουν φέτος το καλοκαίρι στο... καβούκι τους.
Σύμφωνα με γαλλική δημοσκόπηση των «Ιpsos» και «Europ Assistance» που διεξήχθη σε επτά ευρωπαϊκές χώρες -Γαλλία,  Ιταλία, Ισπανία,...
Γερμανία, Βρετανία, Βέλγιο, Αυστρία- μόνο το 54% των Ευρωπαίων σχεδιάζουν να πάνε διακοπές φέτος το καλοκαίρι διακοπές (το χρονικό διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος).

Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό από το 2000, όπως επισημαίνεται στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν συνολικά 4.048 Ευρωπαίοι. 

Πάνω από το ένα τρίτο των Ευρωπαίων που θα γίνουν τουρίστες δεν θα λείψουν περισσότερο από μια βδομάδα, ενώ το βασικό κριτήριο επιλογής του προορισμού των ταξιδιωτών είναι το κόστος. Μόνο το 15% των Ευρωπαίων (έναντι 20% πέρυσι) σκοπεύει να κάνει περισσότερα ταξίδια φέτος.

Απ΄αυτούς που θα φτιάξουν βαλίτσες, το 64% θα πάει παραθαλάσσια , τέσσερις στους πέντε θα παραμείνουν στη Γηραιά Ηπειρο (81%) με τους περισσότερους να επιλέγουν μεσογειακούς προορισμούς . 

Αυτοί που φέτος θυσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τις διακοπές τους, είναι οι χώρες του Νότου που μαστίζονται από την οικονομική κρίση . Πιο εντυπωσιακή είναι η στροφή των Ιταλών, οι οποίοι, παρά το γεονός ότι το 2011 δήλωναν σε ποσοστό 78% ότι θα φύγουν για διακοπές, αυτοί που σκοπεύουν φέτος να φτιάξουν βαλίτσες δεν ξεπερνούν το 63%.

Επιπλέον, μόνο το 51% των Ισπανών σχεδιάζουν να φύγουν φέτος (έναντι 65% πέρυσι). Αντιθέτως, στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ, το 70% των Γάλλων δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές αυτή την χρονιά έναντι 68% πέρυσι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.