.FT: Ο Τσίπρας παραμερίζει τον Βαρουφάκη γιατί είναι έτοιμος για συμβιβασμό

Για τον «ανασχηματισμό» της ομάδας διαπραγμάτευσης μιλούν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, επισημαίνοντας ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα έγινε για να παραμερίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Σύμφωνα με τους FT, ο υπουργός Οικονομικών που μιλά «έξω από τα δόντια» παραμερίστηκε από τον πρωθυπουργό έπειτα από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις τριών μηνών και την θυελλώδη συνεδρίαση στη Ρίγα. 

Οι ανακατατάξεις αυτές σηματοδοτούν και την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να κάνει συμβιβασμούς με τους πιστωτές, καθώς, η Ελλάδα πασχίζει να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς αυτό ... περισσότερα »

.Ο Τσακαλώτος «άδειασε» Βαρουφάκη εντός της Βουλής: Εγιναν λάθη - Τα διορθώνουμε για να βελτιώσουμε τη διαπραγμάτευση

Εξελίξεις έφερε η αρχή της εβδομάδας, καθώς, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβαθμίσει τον ρόλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου και να του δώσει το «ραβδί» των διαπραγματεύσεων αντί του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Οπως ήταν αναμενόμενο το ζήτημα απασχόλησε και την Ολομέλεια της Βουλής με τον νέο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων να αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών την ώρα που είχε αντιπαράθεση με τον Αδωνι Γεωργιάδη. 

Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «Το Χρηματιστήριο ανέβηκε μόλις η κυβέρνηση άλλαξε τον Βαρουφάκη με τον Τσακαλώτο. Αυτό δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πιαστού... περισσότερα »

.Νομοσχέδιο για το «πακέτο» των μεταρρυθμίσεων

Η προετοιμασία ενός νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» στο υπουργείο Οικονομικών. 

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, το νομοσχέδιο θα αφορά σε δημοσιονομικά ζητήματα, στη φορολογική διοίκηση, στις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, στη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, στη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κ.ά.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.