.ΔΝΤ: Καμία συζήτηση με την Ελλάδα για νέο πακέτο βοήθειας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης, καθώς το τρέχον πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχιστεί ως και το 2016, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ σήμερα.

«Στην επόμενη αξιολόγηση μας, θα συζητήσουμε τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτό και θα δούμε πού βρισκόμαστε» είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. «Οι αριθμοί ασφαλώς θα μπορούσαν να αλλάξουν, προς τη μια κατεύθυνση ή προς την άλλη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας θα λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου, αν και δεν είναι σαφές το εάν και κατά πόσον θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές στη Γερμανία (22α Σεπτεμβρίου) ή κατόπιν.

.Κοινή πρόταση για το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο

Σε συμφωνία για την από κοινού διεκδίκηση και ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου στο Κατάκολο κατέληξαν οι εταιρείες Energean Oil & Gas και η εταιρεία Grekoil. 

Ειδικότερα, η εταιρεία Energean Oil & Gas σε συνέχεια του αιτήματος του ΥΠΕΚΑ για την υποβολή Κοινής Πρότασης για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για την περιοχή «Κατάκολο» στα πλαίσια της διαδικασίας του ?Open Door? που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012, ανακοίνωσε πως υποβλήθηκε σήμερα εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ζητήσει το υπουργείο κοινή πρόταση από τις δύο ανταγωνιστικές κοινοπραξίες ENERGEAN OIL & GAS S.A./TRAJAN OIL AND GAS LIMITED και GREKOIL ENERGY VENTURES LIMITED σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική του ?Forced Marriage?.

Η νέα πρόταση, εφόσον γίνει αποδεκτή από το ΥΠΕΚΑ, έχει λάβει υπόψιν της τις βέλτιστες παραμέτρους από κάθε πρόταση για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του κοιτάσματος στο Κατάκολο.

Η νέα κοινοπραξία θα αποτελείται από :

- Energean Oil & Gas S.A. 42,5 %

- Trajan Oil & Gas Ltd. 15,0 %

- Grekoil Energy Ventures Ltd. 42,5 %

Διαχειριστής (operator) της κοινοπραξίας θα είναι η Energean Oil & Gas.

.Αντ. Σαμαράς: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η επένδυση της Philip Morris»

Με τον επικεφαλής της εταιρείας Philip Morris στην Ελλάδα, Ν. Θεοφιλόπουλο συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απόφαση της καπνοβιομηχανίας να μετατρέψει τις αποθήκες καπνού της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού ανατολικού τύπου. 
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλη, ουσιαστική και συμβολική επένδυση που βοηθάει και στην εμπέδωση της ψυχολογίας ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα. 
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι προ εξαμήνου η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία, σύμφωνα με την οποία η Philip Morris αυξάνει τις προμήθειές της, σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, κατά 20%. 

.Γενική πτώση στις βάσεις σε ιατρικές και νομικές σχολές

Γενική πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) καταγράφεται φέτος, ενώ ανοδικά κινήθηκαν βάσεις στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.
Πτώση καταγράφηκε σε 338 τμήματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια.
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων φέτος ανήλθε σε 104.988 (από 116.173 πέρυσι).
Στα πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν συνολικά 71.761 απόφοιτοι του Λυκείου (80.615 πέρυσι).

Οι κενές θέσεις είναι 836 (1.150 πέρυσι).

.Η Εθνική κατέκτησε το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αήττητη ολοκλήρωσε  τις υποχρεώσεις της στο 26ο «Ακρόπολις» η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών και κατέκτησε για 16η φορά στην ιστορία της την πρώτη θέση του τουρνουά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε άνετα 79-65 της Ιταλίας στο πέσιμο της «αυλαίας» του τουρνουά και μπήκε στην τελική ευθεία για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Στον άλλο αγώνα για την 3η και τελευταία ημέρα του 26ου τουρνουά «Ακρόπολις»  η Λιθουανία επικράτησε με 94-73 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Βαθμολογία
                       Ν   Η  Β
Ελλάδα          3     0   6
Λιθουανία      2     1   5
Ιταλία             1     2   4

Βοσνία           0     3   3

.Βενιζέλος: Η αμφιθυμία σκοτώνει το ΠΑΣΟΚ

Για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τη συζήτηση που έχουν ανοίξει οι γερμανικές εκλογές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τις ευρωεκλογές, την εκδήλωση του Κινήματος για την 3η Σεπτέμβρη, αλλά και για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να έχει καμία αμφιθ...περισσότερα »

.«Κατηγορηματικό όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία»

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε μία τέτοια επίθεση, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ενάντια στον πόλεμο στη Συρία.

«Λέμε κατηγορηματικό όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιοδήποτε τρόπο. Φέρουν βαριές ευθύνες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να δώσουν γη και νερό στους φονιάδες των λαών. Ευθύνες έχουν και οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες, οι οποίες υιοθετούν κάθε ιμπεριαλιστικό πρόσχημα, όπως επίσης συσκοτίζουν το πραγματικό περιεχόμενο του ιμπεριαλιστικού πολέμου», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ο μόνος αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην χώρα του είναι ο ίδιος ο συριακός λαός και βέβαια όχι οι ιμπεριαλιστικές πολύμορφες στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές επεμβάσεις, όπως κι αν ονομάζονται αυτές, όποια μορφή κι αν παίρνουν, είτε τη μορφή του ιμπεριαλιστικού πολέμου όπως τώρα, είτε τη μορφή της ιμπεριαλιστικής ειρήνης», κατέληξε.

.«Περιορισμένης κλίμακας θα είναι η επέμβαση στη Συρία»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν μια περιορισμένης κλίμακας «απάντηση» στη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της Συρίας και όχι μια επέμβαση όπως εκείνη στο Ιράκ, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, απορρίπτοντας οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των ενεργειών του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και εκείνων του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους, που είχε δικαιολογήσει την εισβολή με τον ισχυρισμό ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ.

«Συζητάμε για κάτι πολύ ξεχωριστό και περιορισμένο» και όχι για μια ανοιχτή σύγκρουση με στόχο την αλλαγή του καθεστώτος, είπε ο Έρνεστ κατά την ενημέρωση της δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

Ερωτώμενος για τη συμβολή άλλων κρατών και οργανισμών σε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι πολλοί ηγέτες και οργανισμοί, όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος, έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους της Συρίας. «Η γνώμη των άλλων ηγετών στο θέμα αυτό μετράει», τόνισε.

Σημείωσε επίσης ότι όταν ο πρόεδρος Ομπάμα αποφασίσει ποιες είναι οι κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τότε οι ΗΠΑ θα παράσχουν το δικό τους νομικό έρεισμα, εφόσον χρειαστεί. «Εάν απαιτείται ένα νομικό έρεισμα για να στηριχθεί η απόφαση του προέδρου, θα το παρουσιάσουμε», πρόσθεσε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.