.Μαρινάκης: Θα βάλουμε φρένο στα έργα του μετρό και του τραμ αν χρειαστεί

Τη δέσμευσή της νέας δημοτικής αρχής για την επίλυση όλων των προβλημάτων που δημιουργούν τα έργα για την επέκταση του μετρό και του τραμ στον Πειραιά, είτε αυτά σχετίζονται με την αισθητική της πόλης ενόψει της εορταστικής περιόδου, είτε ασφάλειας και καθημερινότητας των πολιτών, ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Ο κ.Μαρινάκης επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή και τον πρώην δήμαρχο για παραλείψεις και αδιαφορία σε ότι αφορά τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις με την κ... περισσότερα »

.1ος Αριστερός Προϋπολογισμός Δήμου Ζωγράφου

Για άλλη μία χρονιά ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε για το έτος 2015 ακολουθεί την πεπατημένη. 

Παρά τις εξαγγελίες της διοίκησης και την προσμονή για κάτι πιο ρεαλιστικό και περισσότερο αποτελεσματικό το μεγαλύτερο εργαλείο της διοίκησης, ο προϋπολογισμός, είναι σαν σύλληψη και φιλοσοφία «μία από τα ίδια» . Με λίγα λόγια. Υποθέτει η Διοίκηση του Δήμου «θα πάρουμε 10 και θα δώσουμε για έργα και μισθούς όσα πάρουμε, δηλαδή10». 

Έτσι εμφανίζεται ένα πρόγραμμα έργων και ένας ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη μειώθηκαν 5% παρά τις αντιδράσεις της τ. αντιδημάρχο...περισσότερα »

.ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, όπως τα προηγούμενα χρόνια που οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν, έτσι και τώρα δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό και αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Αυτό δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση πρότεινε και νέα δημοσιονομικά μέτρα στην τρόικα για να καλύψει πιθανό κενό του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους παράγοντες, η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι κοινή υποχρέωση για όλες τις χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε Πρόγραμμα, αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης που δεσμεύονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Συνεπώς, προστίθεται από το υπουργείο, η υποχρέωση κάλυψης πιθανού δημοσιονομικού κενού υφίσταται ανεξαρτήτως αξιολόγησης, ο δε σχετικός όρος ίσχυε για όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Απρίλιο 2014. 


Από την πλευρά της, η τρόικα συνεχίζει να ζητεί πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, θεωρώντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, και, όπως επισημαίνουν οι κύκλοι του υπουργείου, στην υποθετική περίπτωση που επαληθεύονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας, εντοπίζονται οι περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά. Όμως, προσθέτουν, αυτή η υποθετική περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα.

.Μείωση των τιμών της βενζίνης κατά 20%, σύμφωνα με το Bloomberg

Οι τιμές που πληρώνουν για τη βενζίνη οι Έλληνες καταναλωτές μειώθηκαν κατά 20% τους τελευταίους έξι μήνες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μετακινηθεί στην 13 θέση -οκτώ θέσεις χαμηλότερα- στην κατάταξη 61 χωρών από το πρακτορείο Bloomberg με βάση τη μέση τιμή πώλησης της βενζίνης.

Η μέση τιμή για ένα γαλόνι (σ.σ.: αντιστοιχεί σε 3,79 λίτρα) βενζίνης στην Ελλάδα ανέρχεται σε 7,06 δολάρια (σ.σ.: περίπου 1,50 ευρώ ανά λίτρο), σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg. 

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Νορβηγία, όπου ένα γαλόνι κοστίζει 9,26 δολάρια, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Τουρκία με μέση τιμή 8,44 δολάρια. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα, όπου η βενζίνη πωλείται μόλις 0,04 δολάρια το γαλόνι.

.«Η τρόικα ζητά μέτρα που δεν σχετίζονται με τις ήδη αναληφθείσες δεσμεύσεις»

Ερώτηση προς τη Κομισιόν σχετικά με το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις οι οποίες στο τέλος καταλήγουν με τη μορφή των πιέσεων προς την Ελλάδα παρά το γεγονός ότι δεν σχετίζονται με τις ήδη αναληφθείσες δεσμεύσεις της χώρας, έκαναν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η Τρόικα τελευταία φέρεται να ζητά μέτρα από τις ελληνικές κυβερνήσεις που δεν σχετίζονται με ήδη αναληφθείσες δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονίων.

 Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν το προτεινόμενο λοκ άουτ και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό. Αυτό που δε γίνεται γνωστό είναι το με ποιόν τρόπο παίρνονται αυτές οι αποφάσεις προτού καταλ... περισσότερα »

.«Παραιτήθηκα γιατί δεν μπορώ τα αισχρά ψέματα των Ανεξάρτητων Ελλήνων»

«Δεν μπορώ να μείνω κάπου όπου κινούνται με αισχρά ψέματα και κακοήθειες» δήλωσε ο Παναγιώτης Μελάς, λίγο μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

«Γι’ αυτό ανεξαρτητοποιήθηκα και δεν ανήκω πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν μπορώ τα αισχρά τους ψέματα», τόνισε σε δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά 90,1». 

Αναφορικά με την έδρα του στη βουλή ο κ. Μελάς σημείωσε: «Την έδρα αυτή δεν την έχω πάρει ως βουλευτής επικρατείας αλλά με δικό μου αγώνα. Κι ο Καμμένος όταν παραιτήθηκε δεν παρέδωσε την έδρα του».

«Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ούτε στην γενική στάση μου και στα όσα χρόνια τώρα υποστηρίζω, ούτε και στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας», υποστήριξε ο κ. Μελάς.

.Τι δείχνει το σημείο όπου βρέθηκε το κρανίο του νεκρού στην Αμφίπολη

Το κρανίο του σκελετού του τάφου της Αμφίπολης βρέθηκε εκτός του ορύγματος, στο σημείο στο οποίο βρέθηκε και η κάτω γνάθος του νεκρού.

Παρότι ο σκελετός βρέθηκε σε πληρότητα 100%, όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τα κομμάτια του βρέθηκαν αποσπασματικά.

Παράλληλα, η απουσία κτερισμάτων μέσα και δίπλα από το φέρετρο καθιστούν βέβαιο το γεγονός ότι οι τυμβωρύχοι έφτασαν μέχρι εκεί, άνοιξαν τον τάφο και τον λεηλάτησαν. Έφτασαν δηλαδή κάτω από τους πωρόλιθους.

Τα αποσπασματικά ευρήματα οστών δείχνουν αυτό που οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι έχουν προ πολλού υποθέσει: ότι δηλαδή ο τάφος αποτελούσε ένα ανοιχτό λατρευτικό μνημείο και οι πρώτοι χώροι του πιθανότητα ήταν επισκέψιμοι.

Υπενθυμίζεται ότι στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, η οποία τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων, διακρίνονται οστά όπως βρέθηκαν μέσα στο χώμα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.