.Η πρώτη δημοσκόπηση για το δήμο Αθηναίων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, για λογαριασμό της ιστοσελίδας Thetoc.gr.

Χαρακτηριστική είναι η κατανομή των ποσοστών, καθώς τα ποσοστά μεταξύ 4 υποψηφίων για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο δεύτερο γύρο για την αναμέτρηση στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, είναι σχεδόν μοιρασμένα.

Με βάση τη συγκεκριμένη μέτρηση τα ποσοστά για την πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

- Καμίνης 20%
- Κακλαμάνης 14%
- Σπηλιωτόπουλος 13%
- Κασσιδιάρης 11%
- Σακελλαρίδης 10%
- Σοφιανός 6%
- Καπερνάρος 5%
- Αμυράς 5%
- Αλλον 1%
- Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 7%

.Απέτρεψαν τη σφράγιση των πολυιατρείων του πρώην ΙΚΑ της περιοχής μας

Κινητοποιήσεις Λαϊκής Επιτροπής και Μαζικών Φορέων Ζωγράφου Σάβ. 15/2 & Δευτέρα 17/2 για το κλείσιμο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ* Mε αγωνιστική κινητοποίηση απάντησαν η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου και η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η μεταβίβαση της υγειονομικής μονάδας του ΕΟΠΥΥ στου Ζωγράφου εμποδίζοντας τους ελεγκτές να κάνουν την απογραφή. Η Λαϊκή Επιτροπή και οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούν τους εργαζόμενους και το λαό του Ζωγράφου να παλέψουν και να διεκδική... περισσότερα »

.Ο ελληνικός τουρισμός από το 1950 και τους... 33.000 τουρίστες, στο σήμερα

Αν το 2014 αναμένονται στην Ελλάδα πάνω από 18 εκατ. τουριστικές αφίξεις, που ξεπερνούν αρκετά τον πληθυσμό της... Ολλανδίας, λίγες μόνο δεκαετίες πριν, το 1950 συγκεκριμένα, οι τουρίστες που κατέφθασαν στη χώρα μας μόλις και μετά βίας συγκρίνονταν, όλοι μαζί, με τον αριθμό των κατοίκων του Ρεθύμνου -μόλις 33.300!

Η Ελλάδα, βέβαια, ήταν τότε εντελώς διαφορετική: αν και δεν είχε καν τηλεόραση και ψυχαγωγείτο διαβάζοντας κυρίως ελαφριά λαϊκά περιοδικά, συνερχόταν σιγά σιγά από τον παγκόσμιο και τον εμφύλιο πόλεμο και αναζητούσε νέα οράματα.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις ήταν τότε μικρές, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό δεν υπήρχε και λίγοι γνώριζαν τι σημαίνει "διοίκηση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος" -αν και ήδη από τη δεκαετία του 1920 ο τουρισμός εμφανιζόταν στην Ελλάδα ως συγκροτημένο οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο. Ο τουρισμός άρχισε να προσλαμβάνει μαζικό χαρακτήρα μετά την πρώτη μεταπολεμική περίοδο και ιδίως από τη δεκαετία του 1960.

.«Μετά το Eurogroup θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα»

Είναι προφανές, ανέφερε αξιωματούχος της ευρωζώνης, ότι έως το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα και οι υπουργοί Οικονομικών απλώς θα ενημερωθούν για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά το Eurogroup η τρόικα θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην Αθήνα και προσέθεσε ότι η επιστροφή της τρόικας είναι αναγκαία, αλλά όχι και επαρκής προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

«Υπάρχουν ακόμα μερικές πτυχές που πρέπει να διευκρινιστούν. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να προλάβουμε την προθεσμία ως το επόμενο Eurogroup της 10ης Μαρτίου», ανέφερε ο αξιωματούχος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, στο Eurogroup του Μαρτίου να ληφθεί μια έστω «προκαταρκτική απόφαση» για την Ελλάδα.

.Με εργαζομένους της ΕΛΒΟ συναντήθηκε ο γγ του ΚΚΕ

Η έκθεση της Κοινωνικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δράση της Τρόικας επιβεβαιώνει τις μόνιμες θέσεις του ΚΚΕ, τόνισε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.

«Η Τρόικα, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, τον μόνο στόχο που είχαν δεν ήταν να λύσουν προβλήματα του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας, αλλά πώς θα κάνουν πιο κερδοφόρα τα μονοπώλια, τους μονοπωλιακούς ομίλους τους, τις τράπεζές τους και τα δικά τους συμφέροντα και, οπωσδήποτε, τα συμφέροντα τμήματος της ελληνικής πλουτοκρατίας» είπε ο κ. Κουστούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου και εργαζόμενους και εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους αγώνες τους για να μην προχωρήσει η διαδικασία εκκαθάρισης και να μην κλείσει η ΕΛΒΟ.

.Το κόψιμο του τσιγάρου κάνει καλό και στο μυαλό, βελτιώνοντας την ψυχική υγεία περισσότερο και από τα αντικαταθλιπτικά

Το κόψιμο του καπνίσματος δεν ωφελεί μόνο τη σωματική υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο, καρδιοπάθεια και άλλες νόσους, αλλά επίσης κάνει καλό και στην ψυχική-νοητική υγεία, σε μερικές περιπτώσεις το ίδιο ή και περισσότερο από ό,τι βοηθούν τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μια βρετανική και μία αμερικανική.

Οι νέες έρευνες καταρρίπτουν τον ευρέως διαδεδομένο μύθο (ιδίως μεταξύ των ίδιων των καπνιστών) ότι το κάπνισμα κάνει καλό στο μυαλό και την ψυχική διάθεσή τους, ηρεμώντας τους και βοηθώντας τους να χαλαρώσουν. 

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις νέες μελέτες, οι καπνιστές, είτε έχουν προϋπάρχοντα διαγνωσμένα ψυχικά προβλήματα, είτε όχι, θα έχουν ακόμα καλύτερη ψυχική διάθεση σε βάθος χρόνου, αν κόψουν το τσιγάρο.

.Νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Οι δυο Κορέες επανέλαβαν σήμερα τις συνομιλίες τους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει την επανένωση οικογενειών, τις οποίες χώρισε ο πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο, παρά τις επικείμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν προκαλέσει την οργή της Πιονγκγιάνγκ.

Οι συνομιλίες αυτές, οι οποίες διεξάγονται στο χωριό Πανμουντζόμ στην περιοχή των συνόρων, δεν έχουν συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, ωστόσο κατά τον πρώτο γύρο, ο οποίος έληξε την Τετάρτη χωρίς αποτέλεσμα, αποκαλύφθηκαν τα σημεία διαφωνίας.

Η Νότια Κορέα ζητεί από τη Βόρεια να εγγυηθεί τις προσεχείς συναντήσεις των οικογενειών που χώρισε ο πόλεμος (1950-53), οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 20 ως τις 25 Φεβρουαρίου στο βορειοκορεατικό έδαφος.
Η Βόρεια Κορέα επιμένει από την πλευρά της στην αναβολή της έναρξης των στρατιωτικών ασκήσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου.

Η Πιονγκγιάνγκ θεωρεί τις ασκήσεις αυτές σαν δοκιμή για μια εισβολή στο έδαφός της.

.TI AΛΛΑΞΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Η εφαρμογή της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής, μέσω των μνημονίων, η αύξηση της φορολογίας και η συρρίκνωση ουσιαστικά του διαθέσιμου εισοδήματος... των νοικοκυριών, άλλαξαν άρδην και τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων πολιτών. 

Τα νοικοκυριά δαπανούν πλέον περισσότερα για τρόφιμα, αλλά και για ηλεκτρισμό- φυσικό αέριο- βενζίνη (λόγω αύξησης των τιμολογίων και των ΕΦΚ) και πολύ λιγότερα για ένδυση- υπόδηση, έπιπλα- οικιακό εξοπλισμό, μεταφορές, αναψυχή και για εστιατόρια ή ξενοδοχεία. Εκ των πραγμάτων, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) επικαιροποίησε και το «βάρος» (συντε... περισσότερα »

.Διπλός φόρος σε μισθωτούς με ακίνητα

Στην τσιμπίδα της αυξημένης προκαταβολής φόρου 55% θα πέσουν χαμηλοσυνταξιούχοι και μισθωτοί στην περίπτωση που διαθέτουν εισόδημα έστω και ένα ευρώ από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα. 

Σύμφωνα με την *Καθημερινή* όπως τοναναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο φόρος είναι ένας και εφόσον αυτός προκύπτει από δύο ή περισσότερες πηγές (δηλαδή, μισθωτές υπηρεσίες εισοδήματα και από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα) η προκαταβολή φόρου 55% θα υπολογίζεται επί του συνολικού φόρου. Αυτό σημαίνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν και εισοδήματα από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα ... περισσότερα »

.«Η ακύρωση του μνημονίου θα είναι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»

«Τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το ίδιο το Μνημόνιο απέδειξε ότι η συνολική εκκαθάριση στην αγορά εργασίας δεν βελτίωσε ούτε την ποιότητα ούτε την ποσότητα της παραγωγής, αλλά ούτε και την κερδοφορία των παραγωγικών μονάδων» και συνεπώς αποτελεί «επιλογή επιβίωσης για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας να συνομιλήσει και με αυτούς που υποστήριζαν από την αφετηρία της κρίσης ότι η νεοφιλελεύθ... περισσότερα »

.Παραιτήθηκε ο Λέτα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, όπου υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

Ο γενικός γραμματέας της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας Ντονάτο Μάρα έκανε γνωστό ότι δεν θα χρειασθεί να παρουσιασθεί ο Ενρίκο Λέτα ενώπιον του κοινοβουλίου για να εξακριβωθεί ότι πλέον δεν διαθέτει την πλειοψηφία.

Η ιταλική προεδρία θεωρεί ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν να εκθέσουν τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της συζήτησης στην βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική αντιπολίτευση —η Φόρτσα Ιτάλια και το Κίνημα Πέντε Αστέρων— είχαν ζητήσει έντονα να μεταβεί η κυβέρνηση Λέτα στην βουλή και στην γερουσία για να εξακριβωθεί αν χαίρει ακόμη της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου με τα κόμματα θα ολοκληρωθούν αύριο και στην συνέχεια θα αναθέσει, πιθανότατα στον Ματέο Ρέντσι, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Μάρα εξήγησε ότι η άμεση έναρξη των διαβουλεύσεων βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης και στην συνέχιση της υλοποίησης των θεσμικών αλλαγών.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων έκανε σαφές ότι δεν θα πάρει μέρος στις διαβουλεύσεις.

.Στουρνάρας για λίστα Λαγκάρντ

Θα έχουμε αποτελέσματα όχι μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και από άλλες λίστες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά από σύσκεψη στο ΣΔΟΕ με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τον ειδικό γραμματέα. Στην κριτική ότι δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ απάντησε «περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.