.ILO: Η παγκόσμια οικονομική κρίση ώθησε την αύξηση σε δουλειές ημιαπασχόλησης

Οι κυβερνήσεις χρειάζονται πολιτικές που να σταματήσουν την καταστροφική τάση των κοινωνιών και των οικονομιών από τη συνεχή μείωση των υπαλλήλων που έχουν πλήρη και μόνιμη απασχόληση, λέει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) σε μια εμβληματική ετήσια έκθεση που ανακοινώθηκε σήμερα (Τρίτη).

 Μόνο ένα τέταρτο όλων των εργαζομένων παγκόσμια έχουν σταθερή εργασία, ενώ τρία τέταρτα είτε δεν έχουν κανένα συμβόλαιο, είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, με προσωρινά ή βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση "Παγκόσμια Απασχόληση και Κοινωνική Προοπτική". Η παγκόσμια οικονομι... περισσότερα »

.Στα μαχαίρια Τσίπρας και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σ’ αυτή την κυβέρνηση «δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα». Το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει σηκώσει καπετανάτο δικό της και παίζει το παιχνίδι της το ξέραμε. Αυτό που δενμπορούσαμε να διανοηθούμε είναι το χάσμα, ουσιαστικά το χάος που χωρίζει την Ζωή και τον Τσίπρα. 

Δηλαδή τους δύο ανώτερους μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θεσμικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας και μάλιστα στο πιο κρίσιμο αυτή την περίοδο θέμα, αυτών των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή της ίδιας της κυβέρνησης. Αναφερόμαστε φυσικ...περισσότερα »

.BBC: «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα» η συμφωνία για την Ελλάδα

Στην εκτίμηση του Γιάννη Βαρουφάκη πως θα επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναφέρεται δημοσίευμα του BBC, σημειώνοντας πως η Ελλάδα «πλησιάζει με ταχύτητα τη χρεοκοπία» και οφείλει να καταβάλει δόση 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.


Το βρετανικό δίκτυο φιλοξενεί αποσπάσματα από τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών υπενθυμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, έχουν «κολλήσει» στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν πριν την εκταμίευση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Αθήνα.
Άλυτα παραμένουν, σημειώνει το BBC, τα θέματα των συντάξεων, των εργασιακών και της επαναπρόσληψης 4.000 πρώην δημοσίων υπαλλήλων.
«Η κατάσταση προκάλεσε φόβους πως η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από λεφτά», αναφέρει το δημοσίευμα.
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Ρίγας και παρότι η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα, εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε πως πιθανώς θα είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης.
Ο ίδιος χαιρέτισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες σημειώνοντας ωστόσο πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια «για να γεφυρωθούν οι διαφορές στα εναπομείναντα ανοιχτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων».

.Ν. Φίλης: Δεν έχουμε χρήματα για τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

*Χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις έχει για τον ερχόμενο μήνα η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη που πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου».*

 Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο κ. Φίλης χαρακτήρισε την 5η Ιουνίου ως «τη στιγμή της αλήθειας», λέγοντας ότι «πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δισ. στο ΔΝΤ – αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. 

Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε, όμως, στους άλλους έξω, ό,τι είχαμε το δώσαμε». Κάλεσε δε τους δανειστές να εφαρμ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.