.Στο υπουργείο Εξωτερικών ο φάκελος με τις γερμανικές αποζημιώσεις


Με κυβερνητική εντολή σχηματίστηκε για πρώτη φορά πλήρης φάκελος για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Πέμπτη, με την επιστροφή του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, από την Κροατία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

.«Οι ΗΠΑ έχασαν μία από τις πλέον αγαπητές τους φίλες»


Τη θλίψη του για το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε μια εμβληματική γυναίκα πολιτικό και μια ατρόμητη ηγέτιδα. Οι ΗΠΑ έχασαν μια από τις πλέον αγαπητές τους φίλες και μια από τις πιο πολύτιμες συμμάχους τους. Όπως και πολλοί άλλοι, σεβόμουν τις πεποιθήσεις και την αυτονομία που επέδειξε κατά τη διάρκεια μιας αξιοσημείωτης ζωή, υπερβαίνοντας τους φραγμούς, αψηφώντας τις προσδοκίες και καθοδηγώντας τη χώρα της» είπε.

Από το Βερολίνο ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ εξήρε σήμερα την αγάπη για την ελευθερία και την ειλικρίνεια της Μάργκαρετ Θάτσερ. «Εκτιμούσα πολύ τη Μάργκαρετ Θάτσερ για την αγάπη της για την ελευθερία, το ασύγκριτο ανοιχτό της πνεύμα, την ειλικρίνεια και την αμεσότητά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Από το Τόκιο, ο ιάπωνας συντηρητικός πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, απέτισε και αυτός φόρο τιμής στη μνήμη της Μάργκαρετ Θάτσερ, τονίζοντας τη δύναμη της θέλησης και την αφοσίωση στη χώρα της, ενώ το Φεβρουάριο είχε αναφερθεί άμεσα σε εκείνη σχετικά με μια εδαφική διαφορά ανάμεσα στη χώρα του και την Κίνα. 

«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν μια μεγάλη ηγέτις που επέδειξε αποφασιστικότητα, και μια αξιοσέβαστη πολιτικός που αφιερώθηκε στη χώρα της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press.

«Θέλω να μοιραστώ τη βαθιά θλίψη του βρετανικού λαού», πρόσθεσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός σύμφωνα με το πρακτορείο. 
Τον Φεβρουάριο, ο Σίνζο Άμπε είχε αναφερθεί άμεσα στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας και στον πόλεμό της στα Νησιά Φόκλαντ εναντίον της Αργεντινής το 1982, συσχετίζοντας την υπόθεση εκείνη με την εδαφική διαφορά μεταξύ της Ιαπωνίας και της Κίνας για να νησιά Σενκάκου που διεκδικούνται από το Πεκίνο.

."Αργά ή γρήγορα θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση"


Τη βεβαιότητά του ότι αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «εκτός κι αν καταλύσουν την ίδια τη δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα», εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΣΕ.

 Κάνοντας λόγο για κατάσταση πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση και με αφορμή τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα προς την τρόικα «μη μας ζορίζετε άλλο, γιατί θα δείτε απέναντί σας τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους εργαζόμενους να αναλογιστούν «τι έχασε η χώρα 8 μήνες τώρα, πόσες υποχωρήσεις έχουμε υποστεί, ακριβώς διότι μπροστά σε αυτούς τους αδίστακτους είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και ο Στουρνάρας».

.«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα»


«Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα (μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις φόρων) τη διετία 2013- 2014» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε ότι οι συναντήσεις με την τρόικα «πήγαν καλά, υπήρξε σημαντική πρόοδος και νομίζω ότι θα κλείσουμε τις επόμενες ημέρες».

Άλλωστε, η ελληνική πλευρά επιζητεί να εκταμιευθεί πρώτα η δόση των 2,8 δισ. ευρώ (που είναι «υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο) και μετά η δόση των 6 δισ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο, αλλά φαίνεται ότι η τρόικα εμμένει στην αρχική θέση της για «λύση πακέτο» και εκταμίευση συνολικά των 8,8 δισ. ευρώ. 

Έτσι, στο άτυπο Eurogroup στις 12 Απριλίου στην Ιρλανδία, δεν αναμένεται να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα, αν και, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητηθεί το ελληνικό θέμα».

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του υπουργείου, στο ζήτημα του δημόσιου τομέα, ο κανόνας 1:1 θα ισχύσει για όλες ανεξαιρέτως τις υποχρεωτικές αποχωρήσεις (για κάθε μια απόλυση επίορκου, ανεπαρκούς, κ.λπ., θα υπάρχει μια πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ). Αντίθετα, για τις φυσιολογικές αποχωρήσεις θα ισχύσει ο κανόνας 1:10.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς τις εφορίες και τα ταμεία, φαίνεται ότι υπάρχει «μεγάλη σύγκλιση» για τον αριθμό των δόσεων και πλέον το «κενό» που χωρίζει κυβέρνηση και τρόικα είναι μικρό.

.Βραδιά ντροπής για το ΣΚΑΙ με τον Τράγκα να στρώνει κόκκινο χαλί σε (ολόκληρη) τη Χρυσή Αυγή


Προσωπικά δεν θυμάμαι καμία πολιτική εκπομπή σε ελληνικό κανάλι να έχει φιλοξενήσει ποτέ ένα πάνελ με καλεσμένους μονάχα από ένα κόμμα. Αυτή η πρωτιά φαίνεται ότι ανήκει από απόψε στοΣΚΑΙ και στη Χρυσή Αυγή.

Πολλοί δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί...

...το «ποιοτικό» ΣΚΑΙ πρόσφερε ξανά βήμα στον υστερικό κι αντιμνημονιακό Τράγκα. Ακόμα οι απορίες πολλαπλασιάζονται αλλά ποια δεν μπορεί να υπάρξει απολύτως καμία κατανόηση.

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που ωθεί τον Γιάννη Αλαφούζο στο να γκρεμίζει μέσα λίγες εβδομάδες τη σχετικά καλή εικόνα του σταθμού των τελευταίων ετών. Αναρωτιέμαι τι σχολιάζουν στους διαδρόμους οι τόσοι σοβαροί και αξιόλογοι εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής...

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.