.Οικονομικοί αναλυτές: «Ετσι θα ήταν μια ελληνική χρεοκοπία»

*Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC σε δημοσίευμά αναφέρει πως πληθαίνουν οι ανησυχίες για ένα ενδεχόμενο Grexit ενώ παραθέτει εκτιμήσεις αναλυτών για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

* Μέσα στο κλίμα πιέσεων προς την Ελλάδα, κι ενώ λιγοστεύει ο χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία, ένα ακόμη κινδυνολογικό ρεπορτάζ έρχεται να προστεθεί σ' αυτά που βλέπουν στάση πληρωμών και στη συνέχεια έξοδο από το ευρώ. 

Οι οικονομικοί αναλυτές αμφιβάλλουν αν η Ελλάδα καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της μέχρι τα τέλη Απριλίου και σε μια τέτοια περίπτωση, ... περισσότερα »

.Κυβέρνηση: Στρατόπεδα για μετανάστες – Έγγραφα για τους πρόσφυγες

*Τρίωρη έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το επείγον μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και, στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνει άμεσα η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης του φαινομένου.* Στη σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σακελλαρίδης, αποφασίστηκε:

 1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες. 2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτ... περισσότερα »

.Εχασε το επόμενο Eurogroup η Ελλάδα: Για τις 11 Μαΐου η δόση και... βλέπουμε

Εχασε και την ημερομηνία της 24ης Απριλίου η κυβέρνηση, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι απίθανο να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας. 

Ο Βαλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι αν και έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει να επιταχύνονται. 

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι είναι απίθανο να εκταμιευτεί δόση για την Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο. Κάτι...περισσότερα »

.Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα

Ο ασύνδετος σε άμυνα και επίθεση Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σταθεί όρθιος στη Μόσχα, απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, η οποία με επίδειξη δύναμης έγραψε άνετα το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» έπεσαν με το βαρύ 93-66 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, αλλά έχουν δεύτερη ευκαιρία για το «break» την προσεχή Πέμπτη (20:00), πριν η σειρά μεταφερθεί στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66.

.Κομισιόν: Αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις έως 24 Απριλίου

Ουσιαστικό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών ως τις 24 Απριλίου, προσδοκά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον εκπροσώπό της Μαργαρίτη Σχοινά από τις Βρυξέλλες. 

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις αφορούν το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με το ελληνικό πρόγραμμα και κινούνται στο πνεύμα της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. 

Ο Μ. Σχοινάς αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο τόσο για τις χθεσινές δηλώσεις... περισσότερα »

.«Ελλάδα και δανειστές δεν προετοιμάζονται για χρεοκοπία»

Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για χρεοκοπία και το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές, αναφέρουν κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης απαντώντας σε δημοσίευμα των Financial Times και προσθέτουν ότι «θα τους απογοητεύσουμε για μία ακόμη φορά». 

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση και υπογραμμίζουν ότι «η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου».

 Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου που ήταν η ημερομηνία των εκλογών, η 28η Φεβρουαρίου -ημερομηνία λήξης της συμφω...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.