.AΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ...


Κορυφώνεται σταδιακά η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα, καθώς από τα μεσάνυχτα χθες και έως τις 11 το πρωί σήμερα, είχαν περάσει από τους σταθμούς διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας, 40.763 οχήματα, ...
ενώ περισσότερα από 75.000 είχαν περάσει τη Μεγάλη Πέμπτη.

Από τα διόδια της Ελευσίνας από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Πέμπτης έως τις 12.00 το μεσημέρι είχαν περάσει 26.267 οχήματα, ενώ πέρυσι από τα μεσάνυχτα έως τις 11.00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής είχαν περάσει 19.000 οχήματα.

Από τα διόδια των Αφιδνών είχαν περάσει από τα μεσάνυχτα έως τις 11.00 το πρωί 14.496 οχήματα, ενώ πέρυσι, στο ίδιο χρονικό διάστημα, είχαν περάσει 16.901 οχήματα.

Αντίστοιχα, από τον σταθμό διοδίων των Θηβών έχουν περάσει 7.824 οχήματα, (9.480 πέρυσι), από την Τραγάνα, 6.728 (8.103 πέρυσι) και από την Αγία Τριάδα Θερμοπυλών, 5.903 (6.900 πέρυσι).

Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων και σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι, απαγορεύεται η κυκλοφορία για φορτηγά ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου σε τμήματα των εθνικών οδών στο ρεύμα εξόδου.

.Λάθη στα στοιχεία τόκων καταθέσεων εντοπίζονται σε πολλά Ε1

Λάθος δεδομένα τόκων καταθέσεων έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το πέρασμα στο Taxisnet τόκων καταθέσεων από λογαριασμούς με τους οποίους ο φορολογούμενος δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Το λάθος δεν προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών αλλά από την ίδια την τράπεζα. Η εισαγωγή των στοιχείων των τόκων στο Taxisnet γίνεται με βάση τον πρώτο ΑΦΜ που εμφανίζεται στον τραπεζικό λογαριασμό.

Κάποιες τράπεζες φέρεται να έστειλαν στοιχεία τόκων με λάθος ΑΦΜ, με αποτέλεσμα κάποιοι φορολογούμενοι να εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις, οι οποίες όμως ανήκουν σε άλλους καταθέτες.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης ρωτήθηκε μέσω twitter, από πολίτη στο Ε1 του οποίου εμφανίζονται τόκοι από λογαριασμούς που δεν του ανήκουν, για το τι πρέπει να κάνει. «Δηλώνεις ότι θεωρείς σωστό. Για αυτό είναι στο ενημερωτικό πίνακακι», απάντησε στον φορολογούμενο ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

.Πνευματική ανάταση και κατάνυξη στον Επιτάφιο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Ράγισαν οι καρδιές και βούρκωσαν τα μάτια στην ακολουθία του Επιταφίου, που τελέστηκε απόψε για πρώτη φορά μετά το 1957 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην μεσαιωνική πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου. 

Τον Επιτάφιο προσκύνησαν ευλαβικά πάνω από τέσσερις χιλιάδες Ελληνοκύπριοι , που μετέβησαν στην Αμμόχωστο από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Της ακολουθίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας- Αμμοχώστου Βασίλειος, ενώ ρίγη συγκίνησης σκόρπισε με την μελωδική φωνή του ο τελευταίος ιεροψάλτης του ναού, ο 80χρονος Ανδρέας Τσαγκαράς. 

Επίσης, έψαλαν ιεροψάλτες της Μητρόπολης Κωνσταντίας ενώ τα εγκώμια έψαλε η μεικτή χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου. Όλη η ακολουθία έγινε σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανάτασης και κατάνυξης και πολλοί Αμμοχωστιανοί εύχονταν να έλθει σύντομα η μέρα της επιστροφής στην πόλη τους.

Ο Μητροπολίτης Βασίλειος τόνισε ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί η βούληση του λαού που έδωσε μαζικά το παρών του, σημειώνοντας ότι «όλοι κουβαλούμε αναμνήσεις του παρελθόντος». 

Μίλησε για ένα «θαύμα που φάνταζε αδύνατο , πριν λίγο καιρό», αναφερόμενος στην τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο . Το περιεχόμενο της θυσίας του Χριστού δεν είναι άλλο από την καταλλαγή, την συμφιλίωση μας με τον Θεό και τους συνανθρώπους μας , τόνισε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.