.Κ. Παπούλιας: «Η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε»

Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.  Δεν ξεχνιέται και δεν εξωραΐζεται στην πορεία τού χρόνου η κατάλυση της Δημοκρατίας, πριν από 47 χρόνια, τονίζει σε μήνυμά του για την επέτειο της 21 Απριλίου του 1967, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και προσθέτει ότι ήταν ένα τραυματικό εθνικό βίωμα. 

«Όχι μόνο επειδή η μαύρη επταετία κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου, αλλά επίσης επειδή η πατρίδα μας έχασε πολύτιμο χρόνο πηγαίνοντας πίσω, αντί για μπροστά» επισημαίνει ο Κ. Παπούλιας. Και αφού εξαίρει τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν στη Χούντα, καταλήγει: «Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».

«Η μαύρη επέτειος πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε με τους αγώνες του Ελληνικού λαού το 1974 και θωρακίστηκε με την ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, όμως ο αγώνας για την προάσπισή της πρέπει να είναι συνεχής» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. 

«Η τραγική επέτειος της 21ης Απριλίου 1967, μας επιβάλλει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την αξία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου» τονίζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη». 

«Σαράντα επτά χρόνια μετά την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, διδασκόμαστε, θυμόμαστε, είμαστε περήφανοι για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους αγωνιστές που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες. Τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της δικτατορίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

.«Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Αναστάσιμο μήνυμά του, τονίζει πως τα προβλήματα λύνονται με αγώνα, πίστη και ενότητα του έθνους.

Αναλυτικά το Αναστάσιμο μήνυμα του κ. Βενιζέλου:

«Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας. Ο συμβολισμός της φέτος είναι ακόμη πιο έντονος, γιατί αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα, έχοντας αποφύγει τα τρισχειρότερα. 

Τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν τα λύνει η μιζέρια και ο μηδενισμός. Τα λύνει ο αγώνας, η πίστη, η αισιοδοξία, η ενότητα του έθνους.

Χρόνια Πολλά».

.Αρχίζει την Τετάρτη η Ανθοκομική Έκθεση

Η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει μεθαύριο Τετάρτη τις πύλες της, για να προσφέρει ένα παράδεισο χρωμάτων και αρωμάτων ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου, στις 8 το βράδυ.

Τα εκθεσιακά περίπτερα έχουν στόχο να δώσουν ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο και τη βεράντα μας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο επιλέγοντας φυτά και λουλούδια από τα 2.000 και πλέον, είδη φυτών, κυρίως ελληνικής παραγωγής. 

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στα αρώματα και τα χρώματα του Άλσους Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 έως τις 22.00. Η τιμή εισόδου θα είναι 1,5 ευρώ.

.«Ο Λαζόπουλος κάνει χοντροκομμένη πολιτική προπαγάνδα»

Σκληρή κριτική στο γνωστό ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο, άσκησε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει σάτιρα αλλά χοντροκομμένη προπαγάνδα.

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Espresso o Θεοδωράκης δήλωσε ότι είναι φίλος πολλών τηλεοπτικών προσώπων που κάνουν σάτιρα.

Για τον Λάκη Λαζόπουλο, όμως, απαντά: «Ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη».

Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα Αυγή δημοσίευσε επιστολή του Λάκη Λαζόπουλου, με την οποία ο ηθοποιός αρνείται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή ο Λάκης Λαζόπουλος εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, χωρίς να τον κατονομάζει, λέγοντας ότι «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο από την κατάσταση, τρέχει με ένα σακίδιο στον ώμο για να προλάβει την ανατροπή της».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.