.Υποβιβάστηκε ο Άρης

 Για 3η φορά ο Άρης βιώνει μία από τις πιο «μαύρες σελίδες» στην ιστορία του, τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική. Τρεις «στροφές» πριν το φινάλε της σεζόν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης «αποχαιρέτησε» και μαθηματικά τη Σούπερ Λίγκα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον αδιάφορο Εργοτέλη με 2-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τα γκολ της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία έμεινε στο 87΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Στοΐκοβιτς, πέτυχαν οι Σαρρής (28΄) και Διαμαντάκος (30΄).

ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-0
Με πρωταγωνιστές τους δύο Βραζιλιάνους, Ζε Εντουάρντο και Ντουντού, ο ΟΦΗ νίκησε στο Ηράκλειο τον Ατρόμητο με 2-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Στο 57΄ και 67΄ οι Ζε Εντουάρντο και Ντουντού αντίστοιχα, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Σηφάκη και χάρισαν στους Κρητικούς το 7ο εντός έδρας «τρίποντο»
 και 10ο συνολικό στη σεζόν.  
 
Πανιώνιος-Παναιτωλικός 1-1
Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης Πανιώνιος και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αραβίδη (29΄) ενώ για τους Αγρινιώτες ισοφάρισε ο Μαρτίνες (69΄).

.Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μια ελπίδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον Τύπο

Τα νέα αμερικανικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης δημιούργησαν περί τις 5.000 θέσεις εργασίας μέσα σε μερικά χρόνια, γεννώντας ελπίδες για τον Τύπο ο οποίος προσπαθεί να προσαρμοστεί στις τεχνολογικές αλλαγές, σύμφωνα με μελέτη του ερευνητικού κέντρου Pew που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονται ακόμη στην πλειοψηφία τους στις παραδοσιακές εφημερίδες. Ωστόσο ο αριθμός αυτών των θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 6,4% το 2012 και το κέντρο Pew αναμένει επίσης υποχώρηση για για το έτος 2013, για το οποίο τα οριστικά στοιχεία δεν είναι ακόμη γνωστά.
Ο τομέας των μέσων ενημέρωσης εξαρτάται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από τη διαφήμιση, η οποία παράγει το 70% των περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ετήσιου κύκλου εργασιών του.

Ωστόσο τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης αναπτύσσονται δυναμικά και αφήνουν να διαφανούν νέα μοντέλα δραστηριότητας.

.Πιο ενεργός έγινε ο Έλληνας καταναλωτής μετά την οικονομική κρίση

Νέες αγοραστικές συνήθειες αποκτά ο Έλληνας καταναλωτής στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης και γίνεται πλέον πιο ενεργός και προδραστικός στις αγορές του.
Τα στοιχεία της πρόσφατης ετήσιας πανελλήνιας έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), με δείγμα 2.000 καταναλωτές από όλη την Ελλάδα, 

αποκαλύπουν ότι ενώ το 2012/2013 το κύριο ενδιαφέρον του Έλληνα καταναλωτή ήταν η μείωση της σπατάλης και η μείωση των αγορών, πλέον το 2013/2014 έχοντας κάνει αυτές τις μειώσεις, προσπαθεί με έξυπνες λύσεις να εξοικονομήσει χρήματα. 

Αυτό το επιτυγχάνει ο καταναλωτής κυνηγώντας περισσότερο τις προσφορές, συγκρίνοντας τιμές, επισκεπτόμενος περισσότερα καταστήματα, επιλέγοντας μεγαλύτερες συσκευασίες και κάνοντας πιο συχνές επισκέψεις αγοράζοντας τα απαραίτητα.

Στο νέο περιβάλλον, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται, ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει περισσότερα προϊόντα σε προσφορές. Η συντριπτική πλειοψηφία (86%) των καταναλωτών «κυνηγούν» περισσότερο τις προσφορές επωνύμων προϊόντων σε σχέση με το παρελθόν.

Επίσης, συγκρίνει περισσότερο τις τιμές ανάμεσα σε διαφορετικά προϊόντα. 

Το 82% των καταναλωτών είναι πιο προσεκτικοί με τις αγορές τους και ειδικά στα σουπερμάρκετ όπου έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν μεγάλο αριθμό διαφορετικών προϊόντων, είτε αφιερώνει χρόνο στη σύγκριση στο ράφι ή αξιοποιεί τα φυλλάδια, αλλά και το διαδίκτυο, λόγω ευκολίας σύγκρισης.

.«Κανένας νέος φόρος, δεν έρχονται μέτρα μετά τις ευρωεκλογές»

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβάλει νέους φόρους έδωσε, με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ η οποία αναδημοσιεύεται στη διαδικτυακή σελίδα του ειδησεογραφικού οργανισμού, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, 

απορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές. «Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτα» σχολίασε λιτά ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για την πορεία και την προοπτική της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όσον αφορά το μέλλον της διαπραγμάτευσης με την τρίμερη και το ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση πως η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους θα αρχίσει από «το μεθεπόμενο Eurogroup», που είναι προγραμματισμένο τον Μάιο.

,Δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα έως τα τέλη του 2014

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Νοέμβριος 2013) για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο. 

Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η δεύτερη θα επεκταθεί ... περισσότερα »

.«Βόμβα» ΣτΕ για τις κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό για οφειλές στο δημόσιο

Η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή της, έκρινε, ότι το Δημόσιο, το ΙΚΑ, κ.λπ. δεν μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε Τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων ή να εξοφλήσει την οφειλή του. 

Όμως, λόγω σπουδαιότητας του ζητήματος, η πενταμελής σύνθεσης του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄αριθμ. 366/2014 απόφασή της παρέπεμψε το ζήτη... περισσότερα »

.Διευκρινίσεις Χατζηδάκη για τις αλλαγές

Δεν αλλάζει το πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς ταξί, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιο Λυμπερόπουλο. Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν τα θέματα του κλάδου των μεταφορών που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στη συνάντηση αποσαφηνίστηκε πως οι αλλαγές οι οποίες προωθούνται με το νομοσχέδιο είναι δύο και αφορούν την κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των υπό μίσθωση αυτοκινήτων με οδηγό (μέχρι σήμερα επιτρέπεται η ενοικίαση οχημάτων άνω των 1.500 κυβικών) και τη μείωση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσής τους από τις 12 στις έξι ώρες.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ συνεδριάζει αυτήν την ώρα για να καθορίσει τη στάση της μετά και τις εξηγήσεις που έλαβε από τον υπουργό Ανάπτυξης.

.Άρση ασυλίας για βουλευτές της Χ.Α

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνεδρίαση της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας η οποία αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας ακόμη τριων βουλευτών της Χρυσής Αυγής των Νίκου Μίχου, Αντώνη Γρέγου και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. 
Επίσης, εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας και του διαγραφέντος απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΑ Στάθη Μπούκουρα αφού προηγουμένως τα μέλη της επιτροπής μελέτησαν το γραπτό υπόμνημα που τους είχε αποστείλει.
Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις ακόμη δυο βουλευτών της Χρυσής Αυγής , του Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Κώστα Μπαρμπαρούση καθώς και του ανεξαρτητοποιηθέντος Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.
Εν τω μεταξύ, το επιστημονικό συμβούλιο της βουλής θα κληθεί να βρει τη νομική φόρμουλα βάσει της οποίας θα εκθέσουν τις απόψεις τους οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενόψει της σχετικής συζήτησης και ψηφοφορίας που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

.Χατζηδάκης για το γάλα

Μήνυμα του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης που αντιδρούν στις αλλαγές για το θέμα του γάλακτος.

«Οι ρυθμίσεις που προωθούνται θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών. Είμαι βέβαιος ότι όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν τις λεπτομέρειές των ρυθμίσεων θα τις στηρίξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.