.Εκβιασμός από την τρόικα

Έμμεση πίεση υπέρ της παράτασης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για ακόμα ένα χρόνο ασκεί η τρόικα αξιώνοντας την αύξηση των συντελεστών του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το ΔΝΤ έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα αποκρυσταλλωθεί το Σεπτέμβριο και θα εφαρμοσθεί το 2014 και ζητούν από την κυβέρνηση να διατηρήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ώστε να εισπραχτούν έσοδα 2,9 δισ. ευρώ από τους φόρους στην περιουσία το επόμενο έτος.

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην επιβολή του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων η τρόικα ζητά αυτός να επιβληθεί με υψηλότερους συντελεστές από τους προγραμματισμένους ώστε να επιφέρει έσοδα 4,15 δισ. ευρώ. Έτσι, αν οι εφορίες εισπράξουν το 70% των εσόδων θα επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 2,9 δισ. ευρώ από τους φόρους στην περιουσία.

Σε μια τέτοια περίπτωση η Κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τους συντελεστές υπολογισμού του ενιαίου φόρου ακίνητων, ώστε να εισπράξει 2,27 δισ. ευρώ από τα αστικά ακίνητα, 786 εκατ. ευρώ από τα οικόπεδα φυσικών προσώπων, 273 εκατ. ευρώ από τα εμπορικά ακίνητα νομικών προσώπων, 505 εκατ. ευρώ από τα επαγγελματικά ακίνητα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 81,2 εκατ. ευρώ από οικόπεδα νομικών προσώπων, 68,5 εκατ. ευρώ από ακίνητα νομικών προσώπων και 158,8 εκατ. ευρώ από τα αγροτεμάχια.

.Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας: Την Τετάρτη το ραντεβού στην Πνύκα

Με πλήθος διαλέξεων στη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίστηκε σήμερα, δεύτερη μέρα, το παγκόσμιο συνέδριο φιλοσοφίας που φιλοξενεί για πρώτη φορά η Αθήνα στην ιστορία του θεσμού.

 «Από τη φιλοσοφία της επιστήμης στη φιλοσοφία των επιστημών», «Ο νατουραλισμός και ο ρεαλισμός σήμερα», «Η φιλοσοφική έρευνα στις θρησκείες», «Ο φιλοσοφικός σκεπτικισμός και ο Βολταίρος», «Το νόημα και το μέλλον του μαρξισμού», «Η θεωρία των χασμάτων και της διαπολιτισμικής επικοινωνίας», είναι μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν έλληνες και ξένους συνέδρους στο σημερινό τους ραντεβού στις αίθουσες της Φιλοσοφικής Σχολής.

 Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνέντευξη Τύπου του σταρ του συνεδρίου Γιούργκεν Χάμπερμας, ενώ μία από τις ολομέλειες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Πνύκα, την περιοχή όπου συνεκαλείτο η Εκκλησία του Δήμου κατά την αρχαιότητα από τον 6ο μέχρι τον 4ο πΧ αιώνα. Από το αρχαίο "βήμα" της Πνύκας αγόρευσαν σπουδαίοι πολιτικοί, στρατηγοί και ρήτορες όπως ο Θεμιστοκλής, ο Περικλής και ο Δημοσθένης. 

 Το θέματα της συνεδρίας στον ιερό χώρο της Πνύκας είναι «Η σωκρατική φρόνηση σήμερα», με εισηγήτρια την μεξικανή φιλόσοφο Τζουλιάνα Γκονζάλες, «Η πρακτική σοφία στην κομφουκιανή φιλοσοφία» με εισηγητή τον Κινέζο Τσεν Λάι, ενώ ο Αμερικανός Αλεξάντερ Νεχάμας θα απαντήσει στο ερώτημα: «Είναι ο τρόπος ζωής μια τέχνη που μπορεί να διδαχθεί;». 

.Αντ. Σαμαράς: Ώς το τέλος του έτους να εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Εντολή για επιτάχυνση διαδικασιών ώστε, μέχρι το τέλος του έτους να έχουν καταβληθεί ως και το τελευταίο ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους παρόχους Υγείας, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ευρείας διυπουργικής σύσκεψης σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. 

Στη σύσκεψη, την οποία είχε συγκαλέσει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, και οι διοικητές των εμπλεκόμενων ταμείων από κοινού με τους διευθυντές των υπηρεσιών, που είναι αρμόδιες για τα ληξιπρόθεσμα, 


προήδρευσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της σύσκεψης. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης. 

«Η Ελλάδα είναι σαν την έρημο που περιμένει μια στάλα βροχής. Και τα ληξιπρόθεσμα είναι αυτή η στάλα. Μην τα καθυστερείτε» ήταν το καθαρό μήνυμα που έστειλε ο κ. Σαμαράς στους διοικητές των Ταμείων, μην κρύβοντας παράλληλα την ενόχλησή του από τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ληξιπροθέσμων, απόρροια της γραφειοκρατικής λειτουργίας. 


«Ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην έκτακτη ανάγκη, μη μου λέτε ότι στείλατε επιστολή...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

.Προ των πυλών εξόδου της από την ύφεση η ευρωζώνη, σύμφωνα με οικονομικούς δείκτες

Προ των πυλών εξόδου της από την ύφεση, πιθανώς, βρίσκεται η ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Βάσει των ερευνών αυτών, η οποίες εκπονήθηκαν από τις εταιρείες Markit (βρετανική) και Sentix (γερμανική) καταγράφεται άνοδος της επενδυτικής εμπιστοσύνης αλλά και ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα, για πρώτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες.

Ωστόσο, η δημοσίευση των στοιχείων αυτών, τα οποία αφορούν αφενός στον δείκτη υπευθύνων προμηθειών και αφετέρου σε έρευνα επενδυτικής εμπιστοσύνης που εκπονεί η Sentix συνέπεσαν, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, με την ανακοίνωση μείωσης στις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη, της τάξης του 0,5%, κατά το μήνα Ιούνιο. 

Το Μάιο η πτώση είχε διαμορφωθεί σε ποσοστιαίο επίπεδο σε 1,10%. Σε δωδεκάμηνη βάση, σύμφωνα με την Eurostat οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 0,9%.

.«Λουκέτο» σε παραλιακά μπαρ της Αττικής και της Κέρκυρας, για φοροδιαφυγή

«Λουκέτο» σε παραλιακά μπαρ της Αττικής και της Κέρκυρας, έβαλε το ΣΔΟΕ, κατόπιν ελέγχων για φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργώντας έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής, για τη μη έκδοση αποδείξεων και τη μη τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, τo ΣΔΟΕ προέβη σήμερα στην αναστολή λειτουργίας επιχείρησης (beach bar), στην περιοχή της Αρτέμιδας, για 48 ώρες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 2523/97, όπως αυτό συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 16 του Ν. 3888/10.

Επίσης, στην περιοχή του νομού Κέρκυρας ανεστάλη η λειτουργία κέντρου διασκέδασης για τους ίδιους λόγους.

.Ο πλούσιος φαίνεται από το ... αίμα

Πρώτη φορά Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν ένα τρόπο να συσχετίζουν τον πλούτο ενός ανθρώπου με συγκεκριμένες χημικές ουσίες στο αίμα του. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μερικές ουσίες εμφανίζονται αυξημένες στον οργανισμό, ανάλογα με το επίπεδο του εισοδήματος κάποιου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Τζέσικα Τάιρελ του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβάλλοντος και Ανθρώπινης Υγείας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Έξετερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιβαλλοντικό περιοδικό "Environmental International", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», συσχέτισαν το επίπεδο 179 χημικών ουσιών στο σώμα (με βάση δείγματα ούρων και αίματος από 22.000 περίπου άτομα) με το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο αυτών των ατόμων.

Με αυτό τον τρόπο, εντόπισαν εννέα ουσίες που φαίνεται κατά κύριο λόγο να αυξάνονται σε ανθρώπους με υψηλότερα εισοδήματα και ανώτερη θέση στην κοινωνία. 
Οι ουσίες περιλαμβάνουν το αρσενικό και τον υδράργυρο (υπάρχουν στα ψάρια και στα θαλασσινά), το θάλλιο, το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ, τη βενζοφενόνη-3 (υπάρχει στα αντιηλιακά) και τις μονοφθαλικές ενώσεις (χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες τροφίμων, σαμπουάν κ.α.). 

.Ενδείξεις σταθεροποίησης στην αγορά εργασίας

Συγκρατημένη αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον μήνα Ιούλιο 2013, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 1.077 νέες θέσεις εργασίας, καταγράφεται σε στοιχεία του συστήματος "Εργάνη" που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 90.721, ενώ οι αποχωρήσεις σε 89.644. Από τις συνολικά 89.644 αποχωρήσεις, οι 28.720 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 60.924 από απολύσεις ή λήξεις συμβάσεων.

Ο Ιούλιος είναι ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας με θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα αυτή η θετική εξέλιξη να αποτυπώνεται και στα στοιχεία για το πρώτο επτάμηνο του έτους.

.Παρατείνεται το κλείσιμο πρεσβειών των ΗΠΑ σε Μέση Ανατολή και Αφρική

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι αποφάσισε να παρατείνει για αρκετές ημέρες το κλείσιμο πολλών πρεσβειών και προξενείων σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ορισμένες πρεσβείες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 10 Αυγούστου αλλά αυτό δεν οφείλεται στη διατύπωση νέων απειλών για τρομοκρατικό χτύπημα αλλά είναι αποκλειστικά ένα προληπτικό μέτρο.
Η απόφαση της Ουάσινγκτον να κλείσει περί τις είκοσι αμερικανικές διπλωματικές αποστολές προκλήθηκε από μηνύματα που προέρχονται από υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ Κάιντα, δήλωσαν χθες Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μέλη του Κονγκρέσου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τον Μάικλ ΜαΚόλ, πρόεδρο της επιτροπής εσωτερικής ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος έκανε λόγο για "τις πιο αξιόπιστες και ακριβείς απειλές που έχουν διατυπωθεί από την 11η Σεπτεμβρίου".

Ορισμένες διπλωματικές αποστολές, όπως αυτές της Καμπούλ, της Βαγδάτης και του Αλγερίου που παρέμειναν κλειστές  την Κυριακή θα επιτραπεί να ξαναλειτουργήσουν από σήμερα Δευτέρα. 

Θα παραμείνουν όμως κλειστές οι πρεσβείες και τα προξενεία στο Άμπου Ντάμπι, το Αμάν, το Κάιρο, το Ριάντ, το Νταρχάν της Μογγολίας, την Τζέντα, την Ντόχα, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, τη Μανάμα, τη Μουσκάτ, τη Σαναά, την Τρίπολη της Λιβύης, το Ανταναρίβο, τη Μπουζουμπούρα, το Τζιμπουτί, το Χαρτούμ, το Κιγκάλι και το Πορτ Λουί, την πρωτεύουσα του Μαυρίκιου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης από σήμερα οι διπλωματικές αποστολές στη Νουαξότ, τη Χεράτ, το Μαζάρ ελ Σαρίφ, τη Βασόρα και το Ερμπίλ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.