.Πρόσκληση σε επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές και τα θύματα του Πολυτεχνείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε την
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.30
στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου,
στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των:
Διομήδη Κομνηνού
Μιχάλη Μυρογιάννη
Δημήτρη Θεοδωρά 
Για να τιμήσουμε τους αγωνιστές και τα θύματα του Πολυτεχνείου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου – ΝΑΙ για συμμετοχή στις εκλογές ΟΧΙ στην συνεργασία με Καφατζάκη

Στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζωγράφου στις 11/11/2013 η δημοτική παράταξη «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» έδωσε συνέντευξη τύπου για την συμπόρευση των δυνάμεων του κινήματος και της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς της πόλης μας. Ταυτόχρονα έγινε και η ανακοίνωση για συμμετοχή της παράταξης στις δημοτικές εκλογές.

Το συντονιστικό όργανο της παράταξης παρουσίασε της θέσεις της παράταξης και αμέσως μετά δέχτηκε ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου. Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, οι οποίοι και συμφώνη... περισσότερα »

.Τα «στοιχήματα» της Βουλής

Τελικά, η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε κανένα σημαντικό νέο πολιτικό στοιχείο στο προσκήνιο. Απλώς επανέφερε στην επικαιρότητα με τη «συμπυκνωμένη ένταση» της «πρότασης μομφής» τον νέο διπολισμό. Σε τελευταία ανάλυση, Σαμαράς ή Τσίπρας; Υπ' αυτήν την έννοια, έλαβαν εκατέρωθεν τα αναλογούντα κομματικά πολιτικά κέρδη της «κομματικής πόλωσης», χωρίς να διευρύνουν με «κάτι νέο» τα ακροατήριά τους.

Ο μεν Α. Σαμαράς εστίασε στο ότι έχει εν εξελίξει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «πελαγοδρομεί» επικίνδυνα. Ο δε κ. Τσίπρας εστίασε στην οικονομική και κοινωνική απορρύθμιση που έφερε η ασκούμενη πολιτική, αμφισβητώντας τη δυνατότητα της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Παρ' όλα αυτά, στο σχετικά «αυτόνομο πεδίο» της επικοινωνίας της «πρότασης δυσπιστίας» ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε.

Δεν προσέφερε κανένα «νέο στοιχείο», ενώ η κίνησή του καταγράφηκε ως «αμυντική», λόγω των εσωκομματικών αντιδράσεων στις δηλώσεις «περί ευρώ» στο Πανεπιστήμιο του Οστιν. Επίσης απεδείχθη εξαιρετικά ατυχής η ιδέα της παράλληλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό δεν συνιστά «κινηματική πολιτική», αλλά «βραδινή γυμναστική»... 

Ο κ. Σαμαράς, χάρη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε προσωρινή «κοινοβουλευτική ανασυγκρότηση», αλλά χωρίς το στοιχείο της σταθερότητας, καθώς η διάρκειά της εξαρτάται από το πώς θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Παράπλευρη απώλεια του διλήμματος Σαμαράς ή Τσίπρας είναι δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ. Οχι γιατί αποχώρησε η Θεοδώρα Τζάκρη. Ή γιατί τρία - τέσσερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους. Αλλά γιατί έχει απολέσει μέχρι τουλάχιστον τις επόμενες εθνικές εκλογές ένα «διακριτό στίγμα» έναντι της ΝΔ. Ηταν έντονη αυτή η εικόνα στη Βουλή, παρά τις αναμφισβήτητες μεγάλες δυνατότητες ελιγμών του κ. Βενιζέλου.

Αντίθετα, ο κ. Κουβέλης με το «παρών», δηλαδή «ούτε στην κυβέρνηση - ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ», επιχειρεί σε εξαιρετικά «πολωτικές» συνθήκες να δημιουργήσει έναν αυτόνομο πολιτικό χώρο, με ξεχωριστό στίγμα, αρνούμενος ευθέως τον «διπολισμό». Τα «στοιχήματα» έχουν τεθεί. Η κοινωνία θα 
επιλέξει...

.Αντ. Σαμαράς: Χρειάζεται κοινή δράση για την ανεργία των νέων

Τις βασικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με παρέμβασή του το απόγευμα στη διάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι.

«Διαφορετικά κράτη-μέλη έχουν διαφορετικά επίπεδα ανεργίας των νέων, για διαφορετικούς λόγους» είπε ο πρωθυπουργός για να τονίσει ότι «χρειαζόμαστε όμως κοινή δράση».

Στη συνέχεια ανέπτυξε τους γενικούς άξονες των νέων πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την εργασία. 


Δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι «πανέτοιμη» για την ολοκληρωμένη εφαρμογή των δύο βασικών προγραμμάτων για τους νέους που απαιτεί η Ευρώπη και που τιτλοφορούνται «Πρωτοβουλία για τους Νέους» και«Εγγυήσεις για τη Νεολαία». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή και των δύο προγραμμάτων, από τον Ιανουάριο του 2014.

.Μέσα στην εβδομάδα η παραλαβή του εξοπλισμού της ΕΡΤ

Επιτροπές παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών και τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) θα μπουν στο κτίριο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, αύριο το απόγευμα, ή την Πέμπτη το πρωί, για να καταγράψουν και να παραλάβουν όλο τον εξοπλισμό, σύμφωνα με τον υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, ο κ. Καψής επισήμανε: «Παράλληλα, θα αρχίσουν να μπαίνουν οι τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης και υπολογίζω μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να αρχίσουν να μεταφέρονται πλέον δραστηριότητες της Δ.Τ. στην Αγία Παρασκευή»

Σε ό,τι άφορα τον σχεδιασμό της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Καψής σημείωσε ότι «ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει από το εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο, τα οποία έχουν απόλυτη ανεξαρτησία επιλογών. 
Εξ όσων γνωρίζω, η προοπτική είναι για δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, εκ των οποίων το ένα θα έχει ισχυρή περιφερειακή διάσταση, και ένα δορυφορικό το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά στους απόδημους».

.Συγκρατημένη αισιοδοξία στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων

Έως τις 10-15 Δεκεμβρίου εκτιμά η ελληνική πλευρά, ότι θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το οποίο έχει ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου εφέτος.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, «υπάρχει μια κατ' αρχήν σύμπτωση απόψεων. 

Δεν υπήρξε ούτε κλίμα έντασης, αλλά ούτε και η αίσθηση ότι τελειώνουμε αύριο. Συζητήσαμε διάφορα μέτρα, που είτε ελήφθησαν, είτε θα ληφθούν, για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Θα συνεχιστεί η συζήτηση, σε τεχνικό επίπεδο, και την επόμενη εβδομάδα».

Λόγω των συναρμοδιοτήτων για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, στη συνάντηση με την τρόικα ήταν παρόντες, οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης.

Σε εξέλιξη είναι νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών.

.Η κάμερα και το μικρόφωνο του «έξυπνου» τηλεφώνου μπορεί να ... προδώσουν το PIΝ

Ο μυστικός κωδικός εισόδου (PIN) στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο μπορεί να αποκαλυφθεί μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής, ανακοίνωσαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το BBC.

Οι φοιτητές χρησιμοποίησαν ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται PIN Skimmer, και κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους κωδικούς εισόδου που εισήγαγαν οι χρήστες «έξυπνων» συσκευών.  

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα «ακούει» τους ήχους των «εικονικών» πλήκτρων μέσω του μικροφώνου της συσκευής και παρακολουθεί τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του κάθε χρήστη, αξιοποιώντας την κάμερα του «έξυπνου» κινητού, προκειμένου να «απομνημονεύσει» το PIN. Οι δοκιμές έγιναν σε «έξυπνες» συσκευές Google Nexus-S και Samsung Galaxy S3

.Νέα απεργία σε Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και ΕΜΠ

Εξαιρετικά αμφίβολο είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν σήμερα οι εξετάσεις και τα μαθήματα στα δύο μεγαλύτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) υιοθέτησαν την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για νέα πενθήμερη απεργία έως την προσεχή Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν και κάποιες σχολές του Πολυτεχνείου από ομάδες φοιτητών που συντάσσονται με τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων.

.Λυκούδης: Να αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα η ΔΗΜΑΡ

Ο Σπύρος Λυκούδης τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη φυσιογνωμία της στο συνέδριο του κόμματος.

«Αισθανόμαστε ότι είμαστε σε μια κάμψη και όποιος δεν το λέει, δεν είναι ειλικρινής. Μπορεί να μην δίνουμε απόλυτη σημασία στα δημοσκοπικά ευρήματα, αλλά είναι ενδείξεις. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνει η ΔΗΜΑΡ στο συνέδριό της είναι να αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα. 

Εάν δεν είναι αμφίθυμη και αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα, τότε θα πάει στην κοινωνία και θα πει αν της αρέσει ή δεν της αρέσει», δήλωσε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Ο κ. Λυκούδης πρόσθεσε ότι «τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν και νομίζω ότι έχουμε τις δυνατότητες να παρουσιάσουμε την καλύτερη εικόνα στην κοινωνία και θα εκπλήξουμε θετικά τον κόσμο στις κάλπες, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματικά θα αποσαφηνίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία και φιγούρα στο συνέδριο»

.Απενεργοποίηση ΑΦΜ εταιρειών που δεν δηλώνουν ΦΠΑ

Ηλεκτρονική φαρέτρα κατά της φοροδιαφυγής ετοιμάζει ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων παράλληλα με τις νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα βάλουν λουκέτο στα ταμεία των ΔΟΥ.

Οι νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές που αναμένεται το επόμενο διάστημα να ενεργοποιηθούν αφορούν την υποβολή των μισθωτηρίων συμβολαίων από τους μισθωτές, το ηλεκτρονικό παράβολο, την εκτύπωση όλων των παρακρατούμενων φόρων και εξόφληση στις τράπεζες του συνόλου τους, τον αυτόματο συμψηφισμό οφειλών και επιστροφών φόρων, την υπονβολή συμφωνητικών που συνάπτονται μεταξύ επιτηδευματιών και τις αναλυτικές ηλεκτρονικές καταστάσεις με τα έσοδα και έξοδα των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα taxheaven.gr ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων εκφράζει την ελπίδα οι εφαρμογές αυτές να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του 2013 ή το αργότερο τις αρχές του 2014 και πρακτικά θα καταργούν τα ταμεία στις ΔΟΥ. 

Μια ουσιαστική βάση δεδομένων, η οποία θα αποτελεί και δεξαμενή υποψηφίων φορολογουμένων για έλεγχο αναμένεται να προκύψει από τις αρχές του επόμενου έτους, όπως σημειώνουν «Τα Νέα», όταν ενεργοποιηθεί η υποχρέωση μηνιαίας ηλεκτρονικής υποβολής καταστάσεων με τις συναλλαγές των επιχειρήσεων, όπως προβλέπει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης. 

Έτσι η ΓΓΔΕ θα έχει μια πλήρη ηλεκτρονική εικόνα των βιβλίων της επιχείρησης και θα μπορεί να κάνει απευθείας διασταυρώσεις και να κατευθύνει τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν. 

Μια δεύτερη βάση δεδομένων θα προκύψει από τη δημιουργία μαύρης λίστας όσων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών δεν υποβάλλουν για δύο συνεχόμενα τρίμηνα δηλώσεις ΦΠΑ. 

Σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται απενεργοποίηση του ΑΦΜ του υπόχρεου και σχεδιάζεται μάλιστα να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μπορούν μέσα από το λογισμικό που χρησιμοποιούν να ενημερώνονται κατά την καταχώριση των τιμολογίων τους αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ των συνεργατών τους είναι στη «μαύρη λίστα». 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.