.Ευ. Βενιζέλος: Η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει σοβαρή και εύθραυστη


«Πολύ σοβαρή και εύθραυστη» παραμένει η κατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ παράλληλα βιώνουμε μια μεγάλη ύφεση εδώ και πέντε χρόνια που σωρευτικά φτάνει το 24%». Ο κ. Βενιζέλος, συμμετείχε σε ειδική συζήτηση με θέμα 

«Μαζί για την οικονομία που θέλουμε», στην οποία παρενέβησαν ακόμη ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, ο επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ και η σκιώδης υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Μ. Βρετανίας Έμα Ρέϊνολντς.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με το διαδεδομένο αρνητικό στερεότυπο, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για μια χώρα που δεν έχει την ικανότητα να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσαρμογής. 

Αντίθετα, παρατήρησε ότι «έχουμε πετύχει μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, έχουμε μια δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 12% του ΑΕΠ, ταυτόχρονα με μια ύφεση επιπέδου 24% του ΑΕΠ. Παράλληλα έχουμε μια απαράδεκτα υψηλή ανεργία στο 24% που στους νέους ξεπερνάει το 55%».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια αποτελεί ένα είδος ιστορικού, πολιτικού και κοινωνικού εργαστηρίου για την εφαρμογήμιας πολιτικής λιτότητας χωρίς προοπτική. Γι αυτό το λόγο, όπως τόνισε, χρειαζόμαστε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση: 

«Σύμφωνα με τις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την τελευταία απόφαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, χρειαζόμαστε τον απαραίτητο συνδυασμό ανάμεσα στην δημοσιονομική προσαρμογή και στην κοινωνική συνοχή, τη δημοκρατική νομιμότητα. 

Χρειαζόμαστε μια νέα ευρωπαϊκή αφήγηση που να περιλαμβάνει το όραμα της ευημερίας και της υπερίσχυσης της ελπίδας τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το επερχόμενο πακέτο μέτρων θα είναι και το τελευταίο που θα ληφθεί. όπως είπε «το πρόβλημα που έχουμε τώρα στην Ελλάδα είναι να πείσουμε την κοινωνία των πολιτών για την ανάγκη να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα. 
Είμαστε τώρα, αυτή την εβδομάδα, έτοιμοι να λάβουμε για άλλη μια φορά πολύ δύσκολες αποφάσεις. Αποφάσεις για το τελευταίο -ελπίζουμε- πακέτο περι

κοπών σε δαπάνες ώστε να πετύχουμε τον στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Όμως, από την άλλη μεριά, χρειαζόμαστε αλλού είδους πολιτική στήριξης και βοήθεια, όχι σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη προσέγγιση του ΔΝΤ αλλά σύμφωνα με την δική μας ευρωπαϊκή προσέγγιση για την κοινωνία, την ευημερία και την ιστορική προοπτική των κοινωνιών μας».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι το «βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το πρόβλημα της ρευστότητας τόσο για τον οικονομικό τομέα αλλά κυρίως για την πραγματική οικονομία. 

Αυτό το πρόβλημα συνδέεται με το πρόβλημα της περίφημης εξόδου των αμερικανικών και ασιατικών κεφαλαίων από την Ευρώπη. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να ξαναφέρουμε την ομαλότητα».

.Το πραξικόπημα που δεν έγινε ποτέ


Δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι απετράπη πραξικόπημα τον περσινό Οκτώβριο, δημοσιεύειαύριο η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, όπως προαναγγέλλεται σήμερα σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο,στρατιωτικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:

-Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
-Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους.

-Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
-Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.

-Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης.

-Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα

Και το κείμενο της προαναγγελίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε.

.Η απάντηση του Ν. Χατζηνικολάου σε Μεϊμαράκη και οι μηνύσεις που... έρχονται


Νέες αποκαλύψεις την Κυριακή στο φύλλο της Realnews, προανήγγειλε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος από το μικρόφωνο του Real Fm, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν θέλει να κάνει κόντρα με κανένα, αναφερόμενος στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αφού εκείνος κάνει μόνο ρεπορτάζ. 

Ο εκδότης επανέλαβε πως την Κυριακή η εφημερίδα του θα έχει οκτασέλιδο ρεπορτάζ με όλες τις λεπτομέρειες, ενώ επιτέθηκε 
και στα μέσα ενημέρωσης που όπως είπε «στην προσπάθεια τους να καλύψουν την υπόθεση, μιλούν για προσωπική κόντρα Χατζηνικολάου – Μεϊμαράκη». Μάλιστα ευχήθηκε να αποδεχτεί η αθωότητα του κ. Μεϊμαράκη. 

Ο κ. Χατζηνικολάου, αναρωτήθηκε ακόμα πως είναι δυνατόν ο κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Γιάννης Καρούζος, να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ έχει στην πλάτη του καταδίκη αμετάκλητη. 
«Πώς γίνεται να παραμένει ελεύθερος και να κάνει πλουσιοπάροχη ζωή σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων». 

Αποκάλυψε μάλιστα πως πριν από μία εβδομάδα ο Γιάννης Καρούζος ήταν σε εστιατόριο στη Γλυφάδα χωρίς να τον ενοχλήσουν οι αρχές. Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να πολιτικοποιηθεί. 

. Παππούδες «ψαρεύουν» ανήλικες για αγοραίο σεξ


Τις αρρωστημένες σεξουαλικές τους ορέξεις πάνω στα άγουρα κορμιά ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και δέκα ετών που περπατούν την πιάτσα του αγοραίου έρωτα στην πλατεία Όλγας στην Πάτρα ικανοποιούν ηλικιωμένοι άνδρες.

Όπως αναφέρει η Espresso, οι μικρές «πεταλούδες της νύχτας» εκδίδονται καθημερινά για λίγα μόλις ευρώ. Η ταρίφα τους ξεκινά από τα πέντε ευρώ και αν καταφέρουν να κλείσουν «καλή συμφωνία» φτάνουν μέχρι τα 20 με 30 ευρώ.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που ακόμη και υπό το φως της ημέρας ηλικιωμένοι άνδρες κρατώντας από το χέρι το εγγόνι τους πλησιάζουν τα ανήλικα κορίτσια και αρχίζουν το παζάρι για να επιστρέψουν αργότερα μόνοι τους ώστε να απολαύσουν μαζί τους λίγες στιγμές ηδονής.

Οι ηλικιωμένοι παιδεραστές μεταφέρουν τις ανήλικες σε φτηνά ξενοδοχεία και επιστρέφουν έπειτα στα σπίτια και τις οικογένειες τους. 

.«Περαιτέρω οικονομική βοήθεια»


Την άποψη ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια εξέφρασε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γεργκ Άσμουσεν, επισημαίνοντας ωστόσο πως η όποια περαιτέρω βοήθεια πρέπει να δοθεί «από τα κράτημέλη της ευρωζώνης», 
κι όχι από την ΕΚΤ, και με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα υπεσχημένα μέτρα λιτότητας και διαρθρωτικών αλλαγών.
Τα σχόλια του κ. Άσμουσεν έρχονται στον απόηχο δηλώσεων της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εμφανίστηκε δεκτική στο ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους, 
σημειώνοντας με νόημα πως το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «μέρος της εξίσωσης επίλυσης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα».

.Συμπλοκή χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στον Βόλο


Συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών κατά την οποία σύμφωνα με την αστυνομία, βουλευτής του κόμματος της ακροδεξιάς επέδειξε πιστόλι, έγινε στις 19.30, απόψε στο Βόλο.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, συνεπλάκησαν στην πόλη του Βόλου, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ομάδα αντιεξουσιαστών με ομάδα της Χρυσής Αυγής στην οποία μετείχε και ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Κατά την συμπλοκή, ο βουλευτής έβγαλε το πιστόλι που κατέχει νόμιμα επιδεικνύοντάς το στην αντίπαλη ομάδα.

Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσήγαγαν έξι μέλη της Χρυσής Αυγής και έξι αντιεξουσιαστές στο αστυνομικό τμήμα,. Ανάμεσα σε αυτούς που οδηγήθηκαν στο ΑΤ ήταν και ο βουλευτής Ηλιόπουλος. 

Οι δώδεκα προσαχθέντες έδωσαν καταθέσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να γίνει προανάκριση για την υπόθεση.

.Β. Μεϊμαράκης: Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο


«Περιμέναμε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία, όπως μας είχε προαναγγείλει. Περιμέναμε αποκαλύψεις και βλέπουμε μόνο ερωτήματα που δεν με αφορούν και φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, με στόχο την κάλυψη της ανυπαρξίας πραγματικών στοιχείων γύρω από την υπόθεση που με κατηγορεί", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης.

"Καμία αναφορά για 10 δις και ξέπλυμα χρήματος. Την εβδομάδα που πέρασε μετά τα δημοσιεύματά του,  έκανα ό,τι μπορούσα για την επίσπευση της δικαστικής έρευνας και τη δημοσιοποίηση των πάντων", τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει:

"Ζητώ από τον Νίκο Χατζηνικολάου να δείξει ευαισθησία και να πράξει τα ίδια. Να δώσει εξουσιοδότηση για άνοιγμα των δικών του λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το πόθεν έσχες του και τους δικούς του κουμπάρους. 

Ταυτόχρονα επισημαίνω ότι στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», φιλοξενείται το αναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο τονίζεται ότι:

«Δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός, ή καταγγελία για εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη». 

"Κάθε ημέρα η αλήθεια θα ξετυλίγεται", καταλήγει ο κ. Μεϊμαράκης.

.Σε ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα αγωνίζεται ο γνωστός από τηλεοπτική διαφήμιση Πίου


Σε ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος Χανίων θα αγωνίζεται ο γνωστός από τηλεοπτική διαφήμιση Πίου. Ποδοσφαιριστής και με την βούλα είναι ο γνωστός από την τηλεοπτική διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίαςΠίου.

Το όνομα του είναι Ιζουάνα Ζοέλ Ανίνο και όπως λένε παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανακρωτηριακού που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Χανίων έχουν στα χέρια τους το δελτίο αθλητικής ιδιότητας που του δίνει την δυνατότητα να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα .

Ο Πίου προπονήθηκε ήδη με την ομάδα του και δεν αποκλείεται να παρακολουθήσει αύριο Κυριακή τον αγώνα κυπέλου Χανίων της ομάδας του με τον Ηρακλή Νεροκούρου.
Είναι γεννημένος το 1978 στη Νιγηρία και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού χάφ.

.Συμπληρωματικές απολογίες για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης Άκη Τσοχατζόπουλου απολογούνται συμπληρωματικά τέσσερις εκ των επτά προφυλακισμένών για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο αρμόδιος ανακριτής κ. Γ.Μαλλής κάλεσε σήμερα ενώπιόν του τους Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού, την Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του "πρωταγωνιστή" της υπόθεσης, τον επιχειρηματία Αστέριο Οικονομίδη και τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Οι τέσσερις κρατούμενοι μετήχθησαν με κλούβα λίγο μετά τις 9 το πρωί και ήδη ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται ο Ζήγρας που πριν λίγο καιρό έδωσε στοιχεία στην ανάκριση για την πορεία του λεγόμενου "μαύρου χρήματος" και την εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Ο ανακριτής έχει συντάξει ερωτηματολόγια για καθέναν από τους κατηγορούμενους προκειμένου να διευκρινιστούν συγκεκριμένα θέματα για πράξεις "ξεπλύματος" που προέκυψαν από την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα μεταχθούν για συμπληρωματικές απολογίες ο πρώην υπουργός, η σύζυγός του Βίκη Σταμάτη και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.