.Στα μισά του δρόμου

*Δυόμισι* χρόνια ακριβώς μετά την εκλογή του την άνοιξη του 2012, στα μισά της πενταετούς θητείας του που λήγει την άνοιξη του 2017, η δημοτικότητα του Ολάντ αγγίζει πλέον το 12%. Το ζητούμενο δεν είναι αν ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων θα επιδιώξει την επανεκλογή του, αλλά πώς μπορεί να ολοκληρώσει τη θητεία του. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει επιδείνωση όλων των μεγεθών της γαλλικής οικονομίας μέσα στο 2015 και ο επικεφαλής του τραπεζικού ομίλου της Credit Agricole μιλά για απουσία συνοχής στην οικονομική πολιτική. *Η θεσμική* ακαμψία της πέμπτης γαλλικής δημοκρατίας, όπου ...περισσότερα »

.Το πρόβλημα «Γιούνκερ»

*Δεν υπάρχει* και δεν νομίζω να υπάρξει στο μέλλον πρόβλημα ανάλογο με αυτό που αντιμετωπίζει από χθες ο πρόσφατα εκλεγείς πρόεδρος της Κομισιόν. Και δεν είναι αποκλειστικά προσωπικό του το πρόβλημα, αλλά έχει να κάνει με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη λειτουργία της και την αξιοπιστία της. 

Οπως και να το κάνουμε, ο εκλεκτός των Ευρωπαίων και πρώτος στην ιεραρχία της ΕΕ αποδεικνύεται ότι κυβερνούσε επί σειράν ετών μια χώρα που εν γνώσει του (ή μήπως και εμπνεύσει του;) λειτουργούσε ως μηχανισμός διευκόλυνσης φοροφυγάδων και στέρησης τεράστιων ποσών από τα δημόσια ταμεία πολλών χ... περισσότερα »

.Νέα βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ραγδαία επιδείνωση του κλίματος σημειώθηκε στη χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στην αγορά των ομολόγων. Μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 6,10%, εκδηλώθηκαν έντονες ρευστοποιήσεις ανατρέποντας το σκηνικό των πέντε προηγούμενων συνεδριάσεων, με την αγορά να κλείνει με μεγάλες απώλειες άνω του 5%, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 910 μονάδων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των ... περισσότερα »

.Αποστάσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες παίρνει ο Μαριάς

«Πόρτα» στο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου, ρίχνει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς, που σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως δε θα παραστεί στην εκδήλωση, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν είναι μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά ανήκει στο κίνημα “Αντιμνημονιακοί Πολίτες”, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν αποδέχεται την τοποθέτησή του στην επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νότη Μαριά:

«Είναι γνωστό ότι δεν είμαι μέλος των ΑΝ.ΕΛ. καθώς ανήκω στο Πολιτικό Κίνημα ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Επομένως, δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ., που αποτελεί άλλωστε καθαρά εσωτερική διαδικασία του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και φυσικά δεν αποδέχομαι την τοποθέτησή μου στην επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου των ΑΝ.ΕΛ».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.