.Ν. Αναστασιάδης «Βρισκόμαστε μπροστά στον εφιάλτη της τουρκοποίησης των κατεχόμενων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προειδοποίησε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στον εφιαλτικό κίνδυνο της τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας». Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο το στάτους κβο, σημείωσε ότι είναι υποχρέωση αλλά και εθνική και φυσική ανάγκη να δοθεί το συντομότερο τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων. 

Οι ανησυχίες του Προέδρου εκφράστηκαν σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Στυλιανού Λένα, την οποία, λόγω του κυβερνητικού πένθους για τον Τάσο Μητσοπουλο, ανέγνωσε ο διευθυντής του Γραφείου του Παναγιώτης Αντωνίου.

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου παραβιάζεται καταλυτικά και η δυνατότητα αποκατάστασής του απομακρύνεται σταθερά και επικίνδυνα. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι η επανένωση και η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιδιώκονται είναι διεκδικήσεις για όλους τους Κύπριους. 

.Δημ. Κουτσούμπας: Ο λαός στις εκλογές του Μαΐου να δώσει το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο»

Ο λαός πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο», στις εκλογές του Μαΐου, και να χαλάσουν τα σχέδιο όσων προετοιμάζουν τα σχέδια μια «ευρωενωσιακής πολυκατοικίας», τονίζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο «ΒΗΜΑ». 
«Η κυβέρνηση θυμίζει την ιστορία με τον Χότζα. Βάλε - βάλε αντιλαϊκά μέτρα και περικοπές, μέχρι να κινδυνεύει να πάθει πλήρη ασφυξία ο φτωχός, κι ύστερα βγάλε σιγά- σιγά και μοίρασε και κανένα ψίχουλο για να έχει να λέει ο πεινασμένος κι ευχαριστώ από πάνω, να αισθάνεται ανακουφισμένος που δεν τα "κακάρωσε"» δηλώνει και τονίζει: 

«Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις για ανακούφιση, που δήθεν θα προέλθει από την ανάκαμψη και την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, αφού η όποια επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις απώλειες σε δικαιώματα, ούτε θα ανακόψει την πορεία επιδείνωσης συνολικά».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, εκτιμά ότι «τη θέση του παλιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, παίρνει το σημερινό δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, μαζί φυσικά με τους διαθέσιμους, από τις "ελιές" και τα "ποτάμια"», επειδή, όπως σημειώνει, «το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εναλλάσσει πλέον αυτοδύναμες κυβερνήσεις του δικομματισμού». 

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ορκίζεται στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης -άσχετα αν κοροϊδεύει ότι όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν φιλολαϊκά, με μια δική του κυβέρνηση» και υποστηρίζει ότι «συνολικά ο λαός είναι σε χειρότερη θέση και θα συνεχίσει να είναι. 

Γιατί μπορεί το μνημόνιο να τελειώνει, όμως οι νόμοι του μνημονίου, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, η πολιτική της ΕΕ, οι νέοι μηχανισμοί εποπτείας είναι εδώ. Και αυτά δεν αλλάζουν με κούφια λόγια για δυναμικές διαπραγματεύσεις».

.Αντ. Σαμαράς: «Μια νέα εποχή ξεκινά για την Ελλάδα»

Είμαστε ήδη στη νέα εποχή για τη νέα Ελλάδα τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αποκλειστική του δήλωση στο «Βήμα της Κυριακής» και σημειώνει ότι η πρόσφατη συμφωνία με την τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. 

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή, όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσε ανάγκες της και σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ' ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.
Και προσθέτει:
«Διαψεύδονται όλα τα σενάρια καταστροφής για τη χώρα μας, όπως χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν, τα προεξοφλούσαν και τα επιδίωκαν(...) 'Ενα θλιβερό κεφάλαιο κλείνει και μια νέα εποχή ξεκινά για τη χώρα μας. Που θα απελευθερώσει πλέον το μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό της. Και θα γίνει αληθινό υπόδειγμα ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ευημερίας».

.25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο Παρθενώνας έχει την τιμητική του, φέτος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης.
Την ημέρα της εθνικής επετείου, οπότε το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 17:00 με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που απασχόλησε τόσο τους προγενέστερους όσο και τους σημερινούς θεατές του.
Συγκεκριμένα, αρχαιολόγοι - φροντιστές του Μουσείου θα είναι εκεί για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους ζητήματα σχετικά με την αρχιτεκτονική, τον γλυπτό διάκοσμο και τον τρόπο έκθεσής του, τον συμβολισμό και την ιστορία του περίφημου μνημείου.
Οι παρουσιάσεις -στις οποίες θα συμμετέχουν 30 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση- θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά στις 12:00 και στις 13:00, στα αγγλικά στις 11:00 και στα γαλλικά αντίστοιχα στις 11:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η διάρκεια της παρουσίασης είναι 50 λεπτά.
Τέλος, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα υποδέχεται τους επισκέπτες με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

.«Ούτε νέο μνημόνιο ούτε νέα δημοσιονομικά μέτρα»

«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως το κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο κατέχουν οι χώρες μέλη της ευρωζώνης, είναι μία κίνηση επιθετική κατά των εκλογικών σωμάτων και των Κοινοβουλίων αυτών των κρατών. 

Εξηγώντας ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «*Real News*» το γιατί είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος αναφέρει ότι το 80% βρίσκεται στα χέρια των θεσμικών εταίρων και όχι κερδοσκόπων, ενώ δεσμεύεται πως «δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο ούτε νέα δημοσιονομικά μέτρα». Μεταξύ άλλων τονίζει ό... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.