.«Η Ελλάδα δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη»

Κατηγορηματικός και απόλυτος ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας της θέσης του: «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη»! Οριστική αυλαία στην περυσινή προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ «καμιά θυσία για το ευρώ» και αντικατάστασή της από την καινούργια θεμελιακή τοποθέτηση του αρχηγού του κόμματος «η Ελλάδα δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη». Πλήρης ανατροπή. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρηματολογεί: «Σήμερα η Ευρωζώνη υπάρχει... Εχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες... περισσότερα »

.Ισόπαλος 0-0 ο δικέφαλος κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα

Την πρόκρισή του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ, δύο «στροφές» πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. 

Ο «δικέφαλος» του Βορρά αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, έφτασε τους 8 βαθμούς στο 12ο όμιλο μετά από 4 αγωνιστικές (παραμένει αήττητος) και θέλει άλλον ένα στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια (με Σαχτάρ Καραγκάντι εκτός και Άλκμααρ εντός) για να περάσει και μαθηματικά.

.Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
   Αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας αποτέλεσε η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μέγιστη θεσμική εκτροπή». Η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική, βαραίνει όλα τα κόμματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει αυτό που του αναλογεί, πρόσθεσε.
   Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική.
   «Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει να  σταματήσει εδώ και τώρα. Οφείλουμε να σταματήσουμε την συρρίκνωση και απαξίωση της Δημοκρατίας μας. Εμείς θα εμποδίσουμε αυτή την πορεία για να ελπίσουμε σε καλύτερο αύριο» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

   Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «δίνεται έτσι η ευκαιρία να αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή».

Η τριήμερη συζήτηση, επί της πρότασης δυσπιστίας, θα ξεκινήσει την Παρασκευή το μεσημέρι και η σχετική ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής.

.Στην τελική ευθεία οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, σε εφαρμογή του Ν. 4178/2013. Πρόκειται για τον νόμο που έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» και χαρακτήρισε κατεδαφιστέες τις αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις μετά την 28 Ιουλίου του 2013 αλλά και τις κατασκευές σε αιγιαλούς, παραλίες, δάση και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Νίκης Φούντα, ενημέρωσε ότι η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων (ΕΥΕΚΑ) έχει αποστείλει στις αποκεντρωμένες διοικήσεις τεύχη δημοπράτησης- υποδείγματα για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών εκτέλεσης κατεδαφίσεων. 

Η ΕΥΕΚΑ έχει σχεδιάσει και κοινοποιήσει διάγραμμα ροής των εργασιών των εμπλεκομένων για τις κατεδαφίσεις, με τις επιμέρους ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν. Επίσης, έχει συντάξει εργαλείο αξιολόγησης και κατάταξης για κατά προτεραιότητα κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό, παραλίες, δάση και δασικές εκτάσεις.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, η ιεράρχηση των κατεδαφίσεων γίνεται αφού ληφθεί υπόψη το είδος της προστατευόμενης περιοχής, το πλήθος των αυθαίρετων κατασκευών στις συγκεκριμένες περιοχές, ο χρόνος έκδοσης των αποφάσεων κατεδάφισης, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του αυθαιρέτου.


Στην παρούσα φάση, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της η επεξεργασία της εξουσιοδοτικής απόφασης του ειδικού γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, η οποία θα ρυθμίζει κάθε σχετική λεπτομέρεια για τις κατεδαφίσεις. 

Ειδική ομάδα εργασίας έχει προχωρήσει, επίσης, σημαντικά την ηλεκτρονική βάση δεδομένων για τις αυθαίρετες κατασκευές, η οποία μαζί με τον ηλεκτρονικό πίνακα των κριτηρίων και παραμέτρων και τη βαθμολογία ιεράρχησης των κατεδαφίσεων θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή του νόμου. 

Εντός των προσεχών ημερών εξάλλου, εισάγεται προς επεξεργασία στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την ταυτότητα του κτιρίου, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για τη διασύνδεση όλων των βάσεων δεδομένων που αφορούν σε ακίνητα.

.Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της ΚΕΕ

Τον κίνδυνο διακοπής των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων προς για τις ελληνικές επιχειρήσεις επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με την επιστολή του ο κ. Μίχαλος ζητεί την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να μην υιοθετηθούν από την ΕΕ προτεινόμενες αλλαγές στις χρηματοδοτικές ενισχύσεις που απολαμβάνουν αυτή τη στιγμή οι ελληνικές και εν γένει οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αποβούν καταστροφικές, ειδικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, διεξάγεται αυτόν τον καιρό στις Βρυξέλλες η διαπραγμάτευση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης της ΕΕ, στις χρηματοδοτικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). 

Σε αυτές τις ενισχύσεις συμπεριλαμβάνονται και τα προγράμματα δανειοδότησης (και εγγύησης δανείων από το Ελληνικό Δημόσιο) Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω ευρωπαϊκών φορέων (π.χ. Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, EIF κλπ.), τα οποία εφαρμόζονται ήδη στη χώρα μας, και αποτελούν λύση επιβίωσης για πολλές από αυτές, δεδομένης της αδυναμίας απ' ευθείας τραπεζικού δανεισμού.

Στις προτεινόμενες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλαγές συμπεριλαμβάνονται νέοι ορισμοί, οι οποίοι (εφ' όσον υιοθετηθούν) θα αποβούν καταστροφικοί για τις ελληνικές επιχειρήσεις 

(και πολλές επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού Νότου), αφού στην ουσία θα καταστήσουν αδύνατη τη συμμετοχή τους σε ανάλογα προγράμματα στο μέλλον και συνεπώς, θα καταργήσουν τις ευρωπαϊκές επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις προς τη χώρα μας, επισημαίνει ο κ.Μίχαλος.

.ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη»

Την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καταγγέλει το ΚΚΕ, για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

«Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος "νόμος και τάξη", αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής» τονίζει το ΚΚΕ και επαναλαμβάνει ότι «η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».

.Η ολυμπιακή δάδα στο διάστημα

'Ενα ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ εκτοξεύθηκε σήμερα το πρωί από τις στέπες του Καζακστάν με τριμελές πλήρωμα μεταφέροντας στο διάστημα για πρώτη φορά στην ιστορία, την ολυμπιακή δάδα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.
Το Σογιούζ εκτοξεύθηκε μαζί με τους τρεις κοσμοναύτες, το Ρώσο Μιχαήλ Τιουρίν, τον Αμερικανό Ρικ Μαστράκιο και τον Ιάπωνα Κοΐτσι Ουακάτα, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 04:14 ώρα Γκρίνουιτς, από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Το Σογιούζ φέρει ένα λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο του 2014 και τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους.
Το Σογιούζ θα φθασει στο διεθνή διαστημικό σταθμό ύστερα από έξι ώρες πτήση.

Η δάδα, η οποία δεν πρόκειται ν' ανάψει σ' όλη τη διάρκεια της πτήσης για λόγους ασφαλείας, θα επιστρέψει στη Γη τη Δευτέρα.

.Φοβάται κοινωνική ανάφλεξη ο Κακλαμάνης

Τον κίνδυνο κοινωνικής ανάφλεξης εντός του Νοεμβρίου, επισήμανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και σε όσους καλλιεργούν κλίμα πόλωσης.

Σχολιάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Κακλαμάνης έσπευσε να υπενθυμίσει προς την κυβέρνηση ότι «το Σύνταγμά μας κατοχυρώνει δικαίωμα ακροάσεως» και συνεπώς «εάν εκαλούντο οι συνδικαλιστές - όποιοι είναι - οι ευρισκόμενοι εντός της ΕΡΤ, δεν θα χρειαζόταν στις 04.30΄ μετά τα μεσάνυχτα να υπάρχει αυτή η εικόνα». 

Ο Απόστολος Κακλαμάνης προειδοποίησε ακόμη ότι είναι «άσχημη και επικίνδυνη η τακτική του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος θα έπρεπε να σταθμίσει πριν προχωρήσει στις διατάξεις για το προσωπικό των Ιδρυμάτων» ότι «το Νοέμβριο υπάρχουν πάντοτε και δικαίως - και επ' αφορμή των δικαίως κινητοποιημένων- καταστάσεις, που σήμερα, κάτω από τις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα, μόνο ανόητοι μπορούν να παίζουν με τη φωτιά». 

«Φοβούμαι ότι υπάρχουν αρκετοί ανόητοι, που δεν το ξέρουν ίσως και οι ίδιοι ότι είναι τόσο ανόητοι», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης, προειδοποιώντας: 

«Εγώ σας λέγω ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ θα έχουμε μία κατάσταση όχι ηρεμίας για να λειτουργήσουν τα ιδρύματα. Αν κάποιος, λοιπόν, αρμόδιος Υπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά, τότε τι κάνουμε;».

Αλλά και για το κλίμα πόλωσης ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως «η νεολαία, τα παιδιά που δεν είχαν γεννηθεί το 1974, ακούνε ότι όλη η καταστροφή γίνεται τώρα, ότι έχουμε χούντα, έχουμε πραξικοπήματα».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατήγγειλε ότι αγνοήθηκε η έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, η οποία εκφράζει «τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με τις διατάξεις που επιφέρουν για πολλοστή φορά τροποποιήσεις στο σύστημα προσλήψεων μέσω Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, του ΑΣΕΠ». 

«Αυτές οι διατάξεις θέτουν εκ ποδών το ΑΣΕΠ», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι η αρμοδιότητα για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα περνάει στις επιτροπές κάθε Υπουργείου.

.«Στη Βουλή θα πάρει την πρέπουσα απάντηση»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την κατάθεση Πρότασης Δυσπιστίας από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: 

«Το τελευταίο του χαρτί έριξε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίθεται για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή. Στην ουσία το κάνει για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής. Χωρίς βέβαια να νοιάζεται καθόλου ότι η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί. 

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.