.ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Για παραβιάσεις του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία», που υλοποιείται από τους δήμους μέσω των Μη Κυβερνητικών οργανώσεων, κάνει λόγο η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επιστολή της προς τους υπουργούς Εργασίας κ. Γιάννη...
Βρούτση και Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
            
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται κυρίως στους δήμους η εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία», όπου μέσω Μ.Κ.Ο. «ενοικιάζονται» εργαζόμενοι, αναφέρεται στην επιστολή. 

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουν οι Μ.Κ.Ο. με τους δήμους, οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε δράσεις που καθορίζονται σε συνεργασία ενώ το πρόγραμμα δεν έρχεται να καλύψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών.

«Δυστυχώς όμως, παρατηρείται το φαινόμενο η πλειοψηφία των αιρετών να προσπαθεί μέσω του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία» να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στις υπηρεσίες από την έλλειψη προσωπικού», αναφέρεται στην επιστολή. 

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος που είναι μια επανάληψη των «stage» και το μόνο που εξυπηρετεί είναι τις πελατειακές σχέσεις κυβέρνησης και δημάρχων, 
αλλά και την προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. λόγω έλλειψης προσωπικού με στόχο την εκχώρηση τους σε ιδιώτες».

.Δόση μετά τις αμερικανικές εκλογές βλέπει ο Βενιζέλος


Την εκταμίευση της δόσης μετά τις αμερικανικές εκλογές βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος. Μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι: “Τώρα βρισκόμαστε, δυστυχώς, μέσα στις αντιφάσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς συσχετισμού  Οι αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι ένας παράγοντας που αντί να επιταχύνει, φοβάμαι, ότι επιβραδύνει τις εξελίξεις”.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να κλείσουν πριν το πακέτο φτάσει στη Βουλή. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν:
-Eάν δεν διαμορφωθεί το κοινωνικό και το αναπτυξιακό πακέτο
-Eάν δεν διασφαλιστεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους 

-Eάν δεν διασφαλιστεί ρήτρα αντικατάστασης
-Εάν δεν έχει διασφαλιστεί η παράταση για δύο χρόνια
-Aν δεν κλείσει όλο το πακέτο οριστικά 
-Aν δεν υπάρχει μία ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους

“Δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και μετά από 3 μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα, επειδή θα υπάρχει βαθύτερη ύφεση” είπε και πρόσθεσε: “Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείριση και να πεθάνει ο ασθενής”.

Για τη λίστα Λαγκάρντ επεσήμανε: “ Πρότεινα το υλικό της Ελβετίας να σταλεί τώρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας”.

.«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Συρία»


Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα του δεν επιθυμεί να αρχίσει πόλεμο με τη Συρία. Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της και δεν πρέπει να τίθεται σε αμφισβήτηση η αποφασιστικότητά της σε αυτό. 

«Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να ενδιαφερθούμε για κάτι όπως το να αρχίσουμε πόλεμο», είπε ο Ερντογάν. Νωρίτερα σήμερα η τουρκική Εθνοσυνέλευση είχε εγκρίνει στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους, εφόσον ζητηθεί από την κυβέρνηση.
Πρόκειται για μια καθαρά αποτρεπτική ενέργεια. Το νομοσχέδιο «δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου» είχε πει σχετικά και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αριντς, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της Άγκυρας είναι να δράσει σε συντονισμό με τους διεθνείς οργανισμούς.
Η Τουρκική Δημοκρατία είναι σε θέση να υπερασπίζεται τους πολίτες και τα σύνορά της, και η αποφασιστικότητά της ως προς αυτό δεν θα πρέπει να δοκιμαστεί από κανένα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Η Συρία απολογήθηκε διά μέσω ΟΗΕ για το επεισόδιο με τη ρίψη οβίδας, λέγοντας ότι δεν θα επαναληφθεί.

."Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται"


«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα, με τους επικεφαλής της τρόικας. 

Η νέα συνάντηση ορίστηκε επισήμως για αύριο, στις 11 το πρωί και η κυβέρνηση επιζητεί να έχει καθημερινές συναντήσεις έως τουλάχιστον τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου.

   Στόχος είναι να κλείσει η «τρύπα» των 2,5 και πλέον δισ. ευρώ για το 2013, από το συνολικό πακέτο των 13,9 δισ. ευρώ, με την τρόικα να εμμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, 

συντάξεις και επιδόματα (στο συγκεκριμένο πλαίσιο τίθενται και οι επιπλέον περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ). Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας φέρεται να ζητούν ταχεία επίλυση εκκρεμοτήτων, βάσει του μνημονίου, 

όπως είναι το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, η πλήρης απελευθέρωση των αγορών και η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα (μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, αλλά και απολύσεων υπαλλήλων). 

.ΙΟΒΕ: Μεγάλη πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη


Στα επίπεδα του Ιουλίου παρέμεινε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, διαμορφούμενος στις 76,1 μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας που εκπονεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). 

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία και στις Υπηρεσίες, η οποία όμως αντισταθμίζεται εξολοκλήρου από την υποχώρηση του κλίματος στο Λιανικό Εμπόριο και τις Κατασκευές, αλλά και από την έντονη εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, εκτιμά το Ίδρυμα. 

Η σταθεροποίηση των επιχειρηματικών προσδοκιών είναι θετικό στοιχείο το οποίο, αν συνεχιστεί, δημιουργεί ευνοϊκές προοπτικές για επενδυτικές αποφάσεις. 

Από την άλλη πλευρά, η πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, αν και αισθητή, ήταν αναμενόμενη και ερμηνεύεται από το γεγονός ότι οι πολίτες δέχονται επί τουλάχιστον δύο μήνες αλλεπάλληλα, πολλές φορές αντιφατικά μεταξύ τους, μηνύματα για το περιεχόμενο των δημοσιονομικών μέτρων. 

Είναι προφανές ότι η οριστικοποίηση αυτών των μέτρων ?με τους καλύτερους δυνατούς όρους- πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να αφιερωθεί ο απαραίτητος χρόνος στην προσπάθεια αντιστάθμισης των υφεσιακών επιπτώσεών τους, επισημαίνει το ΙΟΒΕ. 

.Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί αυτοσυγκράτηση από Συρία και Τουρκία


Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε κατηγορηματικά σήμερα τα πυρά από τη Συρία που στοίχισαν τη ζωή σε πέντε αμάχους στο μεθοριακό τουρκικό χωριό Ακτσάκαλε, ενώ κάλεσε παράλληλα όλα τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά τους βομβαρδισμούς από τις συριακές δυνάμεις της τουρκικής μεθοριακής πόλης Ακτσάκαλε», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις Κάθριν Άστον πριν καλέσει «όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

«Το επεισόδιο αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις τραγικές συνέπειες από την επέκταση της συριακής κρίσης στις γειτονικές χώρες», προειδοποίησε η Άστον. Κάλεσε τις συριακές αρχές «να βάλουν αμέσως τέλος στη βία» και «να σεβαστούν πλήρως την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτονικών χωρών».

.Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Σέρρες


Σφοδρή επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε όπως καταγγέλλει ένας 45χρονος, μέλος της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το γεγονός συνέβη χθες βράδυ όταν σε κεντρικό καφέ μπαρ της πόλης των Σερρών, 
περίπου είκοσι άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, πέρασαν μπροστά από το εν λόγω μαγαζί προκαλώντας την ενόχληση του 45χρονου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η λεκτική απαξίωση που εξεστόμισε ο 45χρονος στα μέλη της Χρυσής Αυγής, ώθησε τους πιο ένθερμους να του επιτεθούν με αποτέλεσμα να δεχτεί δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ όπως αναφέρουν οι παρόντες στο περιστατικό, πρόκειται για αντίποινα απέναντι στους "αριστεριστές" μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν πριν από λίγες μέρες σε νεαρό μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση πρόκειται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ο 45χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα καταθέσει μήνυση κατά των μελών της Χρυσής Αυγής που του επιτέθηκαν.

.Στο πλευρό της Άγκυρας η Ουάσιγκτον


Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τη φονική επίθεση της Συρίας, εκφράζοντας σαφή δήλωση στήριξης προς την Τουρκία που είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ.

«Όλα τα υπεύθυνα έθνη πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι είναι πλέον καιρός για τον Άσαντ να παραιτηθεί, να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να αρχίσει η πολύ-αναμενόμενη διαδικασία πολιτικής μετάβασης», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ.

Νωρίτερα και το αμερικανικό Πεντάγωνο καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη φονική επίθεση της Συρίας, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.