.Από κόσκινο όλες οι δηλώσεις


Σαρωτικές διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις 8.500.000 ιδιοκτητών ακινήτων, μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών θα πραγματοποιήσει ως το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών με τη συνδρομή του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όπως αναφέρει το Βήμα, 3.000.000 πολίτες που απέκτησαν το 2011 εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και είτε δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση είτε απέκρυψαν μέρος ή το σύνολο του εισοδήματός τους.

Η διαδικασία προβλέπει το άθροισμα όλων των εσόδων που προκύπτουν ώστε να ελεγχθεί εάν πλήρωσαν τους φόρους που αναλογούν.

Παράλληλα, θα ζητηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία από το ΙΚΑ με τις δηλώσεις εργοδοτών για τη διασταύρωση των στοιχείων με τα αντίστοιχα ΑΦΜ των φορολογουμένων, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους συνταξιούχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να εντοπιστούν αδήλωτα έσοδα θα γίνουν ακόμη και διασταυρώσεις πινακίδων αυτοκινήτων με τα ΑΦΜ των φορολογουμένων. Θα ελεγχθεί δηλαδή πόσα αυτοκίνητα είχε κάθε φορολογούμενος στην κατοχή του και κινούταν επί τουλάχιστον 1 μήνα μέσα στο 2011.

Όλα τα στοιχεία, έσοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα θα διασταυρωθούν για να ελεγχθεί εάν πληρώθηκαν οι φόροι που αναλογούν.

Πρώτοι θα μπουν στο στόχαστρο όσοι εμφανιστούν να έχουν έσοδα και δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

.Το καρτέλ με τα «χρυσά αυγά»


Τρία καρτέλ, το ένα συμπληρωματικό του άλλου, ενδέχεται να λειτουργούσαν στην αγορά του κοτόπουλου τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σε βάρος των καταναλωτών. 

Από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκύπτει, σύμφωνα με τα Νέα, ότι συνολικά 14 εταιρείες συμμετείχαν σε δεκάδες συναντήσεις με σκοπό να καθορίσουν κατώτατες τιμές πώλησης κρέατος κοτόπουλου. 

Οι έρευνες των ελεγκτών έδειξαν ότι στην Ελλάδα η τιμή ήταν η τέταρτη πιο ακριβή στην Ευρώπη, μόλις φέτος και μετά από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών η τιμή έπεσε στην ένατη θέση, αλλά και πάλι είναι πολύ ψηλά.

Τα τρία καρτέλ λειτουργούσαν συμπληρωματικά το ένα στο άλλο.

Το ένα ανέβαζε ή κρατούσε ψηλά την τιμή των τροφών. 

Το δεύτερο κρατούσε ψηλά τις τιμές των νεοσσών και το τρίτο με βάση τις τιμές ( και πάντα σε συνεννόηση) των άλλων δύο πωλούσε πανάκριβα το κοτόπουλο στον καταναλωτή.

Ουσιαστικά τα τρία καρτέλ που έφταναν στα ύψη την τιμή του κοτόπουλου λειτουργούσαν χωρίς κανείς να επεμβαίνει για τουλάχιστον μια 15ετία από το 1996 μέχρι και πριν λίγο καιρό.

.«Το ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικό κόμμα»


«Είμαστε η εμπροσθοφυλακή του νέου και όχι το απομεινάρι του παλιού. Το ΠΑΣΟΚ είναι πατριωτικό κόμμα εθνικής ευθύνης και συνείδησης», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση για την 38η επέτειο ίδρυσης του κόμματος. 
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "Η Ελλάδα μπορεί να βγει από την περιδίνηση της κρίσης τα επόμενα δύο χρόνια αλλά για να μπορέσει να διαβεβαιώσει ότι όντως είναι τα τελευταία δύσκολα μέτρα πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις", ενώ έκανε άνοιγμα προς τη ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για γνήσιο και απροκατάληπτο διάλογος, ώστε να στηθεί ένα ανάχωμα στη δημαγωγία και τον λαϊκισμό.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ απόντες ήταν οι κύριοι Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος, Ραγκούσης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χρήστος Παπουτσής.

.Άκαρπη η συνάντηση Σαλμά-φαρμακοποιών


Άκαρπη ήταν η σημερινή συνάντηση που είχαν οι φαρμακοποιοί της χώρας με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, παρουσία όλων των εμπλεκομένων στη διακίνηση του φαρμάκου. Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι δεν έλαβαν δεσμεύσεις για το πότε θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ, όπως είπε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Θεοδοσιάδης, "δεν μας δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής όσων μας οφείλονται για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας".

Με την πρόταση αυτή να επικρατεί, αναμένεται να συνεδριάσουν αργά το απόγευμα και οι φαρμακοποιοί της Αττικής για να αποφασίσουν αν και έως πότε θα συνεχίσουν να μην δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να πληρώνονται 90 ημέρες μετά την εκτέλεση των συνταγών και όχι 45 που ισχύει σήμερα, χωρίς, ωστόσο, να δίδεται η ανάλογη χρονική πίστωση σε όλη την αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου. 
Το ερώτημα που έθεσαν οι φαρμακοποιοί ήταν "πώς θα πληρωνόμαστε σε 90 ημέρες όταν θα πρέπει να εξοφλούμε άμεσα τις φαρμακαποθήκες";
Ο κ. Σαλμάς δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι "υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες του ΕΟΠΥΥ και της χώρας, γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί οριστική λύση, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. 
Ολοκληρώνουμε την εξόφληση του Μαίου. Παρεμβαίνουμε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα στις 90 μέρες".
Και πρόσθεσε: "αν η αγορά δεν αυτορυθμιστεί θα παρέμβουμε πιο δραστικά, αναλαμβάνοντας να λύσουμε το άγχος της επιταγής του φαρμακοποιού, δημιουργώντας στον ΕΟΠΥΥ μηχανισμό παρέμβασης στην διανομή. 
Δρομολογούμε διυπουργική σύσκεψη εντός της εβδομάδας για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Μετά από συνάντηση με τα ταμεία θα ολοκληρώσουμε ένα σχέδιο πληρωμών για το υπόλοιπο του έτους".

.«Κάτω από ένα ευρώ η χρέωση για τα ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ», ξεκαθάρισε ο Μ. Σαλμάς


Κάτω του ενός ευρώ θα είναι η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο προς τα τέσσερα νούμερα για ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στη Βουλή. 

Όπως ενημέρωσε τους βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο (ΑΝ.ΕΛ.) και Ηλία Παναγιώταρο (Χρυσή Αυγή) κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής τους για το θέμα του κόστους των τηλεφωνικών κλήσεων αυτών, πέτυχε έκπτωση 10% με τις εταιρείες που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. 

Δεδομένου ότι οι ερωτώντες βουλευτές είπαν πως και υψηλό είναι το κόστος και η διαφημιστική καμπάνια δημιουργεί σύγχυση, ο κ. Σαλμάς συμφώνησε, εξήγησε όμως πως τη σύμβαση με τις εταιρείες την βρήκε ολοκληρωμένη κι εκείνο που έκανε ήταν να διαπραγματευτεί και τελικώς να πετύχει έκπτωση ώστε η κλήση να κοστίζει κάτω του ενός ευρώ. 

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η σύμβαση έδινε τη δυνατότητα στις εταιρείες να προσφέρουν την υπηρεσία στην ανώτατη τιμή του 1,08 ευρώ, ενώ με την διαπραγμάτευση επετεύχθη να μην εξαντληθεί το πλαφόν στη χρέωση.

.Συγχώνευση των Ειρηνοδικείων της χώρας κατά 50% προβλέπει διάταγμα του υπ. Δικαιοσύνης


 «Βαθύς» Καλλικράτης επέρχεται στα 301 Ειρηνοδικεία της χώρας, καθώς η συγχώνευσή τους φτάνει το 50%.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια».

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται.

Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.

.ΚΚΕ: «Ο δρόμος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν έχει ούτε τέλος, ούτε πάτο»


«Οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά που θέτουν ξανά οι ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις, κατάργηση του πενθήμερου και του οκτάωρου, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, με δραστική μείωση των μισθών και άλλα, αποδεικνύει αυτό που εδώ και καιρό αναδεικνύει το ΚΚΕ. Ο δρόμος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν έχει ούτε τέλος, ούτε πάτο», υπογραμμίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ επισημαίνει επίσης ότι «τα πρόσθετα αυτά μέτρα προβλέπονται στις συνθήκες της ΕΕ και αποτελούν πάγιες αξιώσεις της ελληνικής πλουτοκρατίας».

.Ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ στους δήμους για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων


Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, το παραπάνω ποσό κατανέμεται από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους).

.Στην κόψη του ξυραφιού τα ειδικά μισθολόγια


Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να αποφασίσουν για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Αύριο, ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο θα ενημερώσει για την βαθιά ύφεση της οικονομίας μας και τα μέτρα, ενώ αναμένεται να ζητήσει να ξαναρχίσει η εκταμίευση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Νωρίτερα, θα δει και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκ. Βεστερβέλε.


Την Κυριακή ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι την επομένη θα έχουν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


«Αγκάθι» για την λήψη των αποφάσεων αποτελεί το ενδεχόμενο μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των ενστόλων και των πανεπιστημιακών. 

Η συνάντηση με τους ένστολους διήρκησε μόνο 15 λεπτά, καθώς, όπως ανακοίνωσαν κατά την έξοδό τους, βρέθηκαν προ ειλημμένων αποφάσεων ενώ προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στο κενό και η συνάντηση του υπουργού με τους πανεπιστημιακούς, καθώς ο κ. Στουρνάρας τους ανακοίνωσε μεσοσταθμικές περικοπές 17,5% για φέτος ενώ αυτοί του αντιπρότειναν αυξήσεις για να επιστρέψουν στα μισθολογικά επίπεδα του 2001. Οι πανεπιστημιακοί εξήγγειλαν άμεσα κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

.Επέστρεψε "πράσινος" ο δακτύλιος


Από σήμερα το πρωί τέθηκαν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, («μικρός δακτύλιος»), ενώ καθιερώνεται από φέτος ο «πράσινος δακτύλιος», δηλαδή η ελεύθερη κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων, που εμπίπτουν στην κατηγορία Euro 5, Euro 6 ή μεταγενέστερης.

Από τα παλιά αυτοκίνητα, θα ισχύει η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά- ζυγά), ενώ θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όσα διαθέτουν ειδική άδεια για είσοδο στον δακτύλιο. Ειδικότερα, θα ισχύσουν οι άδειες που είχαν εκδοθεί πέρυσι, ενώ τυχόν νέες άδειες θα εκδίδονται από την Τροχαία Αττικής, έως τις 31 Οκτωβρίου.

Στα «πράσινα αυτοκίνητα» περιλαμβάνονται ΙΧ και φορτηγά μέχρι 2,2 τόνων, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο), 

τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα υβριδικά (ηλεκτροκίνητα ή συμβατικού καυσίμου) καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο).

Ειδικά για τα υβριδικά και για τα οχήματα αερίου καυσίμου εκ κατασκευής, επιτρέπεται η κυκλοφορία και αυτών που είναι περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
 
Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:
        - Δευτέρα έως Πέμπτη, 07.00 έως 20.00.
         - Παρασκευή, 07.00 έως 15.00.
Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.
Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για την παραβίαση δακτυλίου ανέρχεται σε 200 ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.