.Ολάντ: Άμεσα αποφάσεις μετά την έκθεση της τρόικας


Ανοιχτό το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος άφησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι.
Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις μετά την έκθεση της τρόικας στο επόμενο συμβούλιο Κορυφής» και υπογράμμισε ότι μετά την έκθεση των δανειστών της χώρας 
«η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που οφείλει». «Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το ερώτημα αν θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ δεν θα τεθεί ποτέ ξανά», επεσήμανε.

Ο κ. Ολάντ επανέλαβε τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη αλλά τόνισε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σημειώνοντας όμως ότι αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε να «είναι αποδεκτό από τον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στο θέμα της ανάπτυξης λέγοντας πως «πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και υπογράμμισε, για μια ακόμα φορά μετά και τη χθεσινή του συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ότι «οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Δεν μας αρέσει να εξαρτιόμαστε από δανεικά χρήματα».

Όπως είπε «η Ελλάδα είναι σήμερα αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να ξεπεράσει την κρίση και να παραμείνει στην Ευρωζώνη και θα τα καταφέρει», ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να αντιμετωπίσει με ενότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την κρίση χρέους.

«Ευρώπη μεταξύ άλλων σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια» είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «οι κοινωνίες που δοκιμάζονται έχουν ανάγκη να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και όρθια τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια τους».

.Μήνυμα υποστήριξης από Ολάντ


Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, έστειλε ο Φρανσουά Ολάντ σε ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον είχε συγχαρεί για την εκλογή του στη γαλλική Προεδρία.
   
«Γνωρίζω τις δυσκολίες και τα βάσανα που υφίσταται ένα μέρος του ελληνικού λαού καθώς και τα ερωτήματα προς το μέλλον. 
Οι δυο χώρες συνδέονται με βαθύτατους δεσμούς φιλίας και είναι πάντοτε η μία στο πλευρό της άλλης σε δύσκολες στιγμές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του (αυριανού) κυριακάτικου Τύπου.
    
«Η Γαλλία θα εργαστεί στο πλαίσιο της Ε.Ε.. για να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Ελλάδας», συμπληρώνει ο κ. Ολάντ.

.ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα


Πυρά κατά του πρωθυπουργού για τη στάση του απέναντι στους Μέρκελ-Ολάντ εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Α. Σαμαράς με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι.
«Ο κ. Σαμαράς δεν ζήτησε και δεν πήρε τίποτα από Μέρκελ και Ολάντ, παρόλο που τα έδωσε όλα. 

Το μόνο που έδειξαν οι συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι η κοινή προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης και του χρεοκοπημένου ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού ως προς την πιστή εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος» 

αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:  «Δεν υπήρξε μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, αλλά κοινή στάση τους απέναντι στον ελληνικό λαό. 

Αυτός καλείται να δεχτεί νέα ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων του και κατάργηση των κοινωνικών αγαθών στο όνομα της ανάπτυξης και της παραμονής στο ευρώ».

.Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στις Αφίδνες


Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιοσάμπι, στις Αφίδνες Αττικής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν οριοθετήσει το μέτωπο της πυρκαγιάς και προσπαθούν να ελέγξουν αναζωπυρώσεις επιχειρώντας στη ρεματιά που βρίσκεται πίσω από το στρατόπεδο στο Μπογιάτι και στην περιοχή της Δροσοπηγής.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 37 οχήματα με 120 πυροσβέστες και 130 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας παραμένει ανοιχτή, ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΣΕ, Αθήνας Χαλκίδας.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η δασική πυρκαγιά στην Καμπίτσα Κεφαλλονιάς όπου επιχειρούν 8 οχήματα με 17 πυροσβέστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κύμη Ευβοίας, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η φωτιά κατακαίει πευκόφυτη περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα που συνεπικουρούνται από 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.