.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι 28οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 28οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων που διοργάνωσε το ΝΠ Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου. Ο θεσμός αυτός στηρίζεται και υποστηρίζεται από την ανιδιοτελή αγάπη και τον εθελοντισμό, από τη χαρά της προσφοράς και την ανάγκη για έκφραση και δημιουργία. 

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι: Βραβείο Φωτισμού Χριστίνα Καμμά για την παράσταση «Ο Γενικός Γραμματεύς» του Ηλία Καπετανάκη, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου *Βραβείο Κινησιολογίας* Pauline Huguet για την παράσταση «Ο Γενικός Γραμματεύς» του Ηλία Καπετανάκη απο τη Θεατ... περισσότερα »

.Απάτη με πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ

Υπόθεση παράνομων εκδόσεων πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας, εντόπισαν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στο κατάστημα του Κεραμικού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν με την αξιοποίηση των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.), εντοπίστηκαν 500 περιπτώσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους που δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ασφαλιστικό φορέα (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), καταδικάζει «τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων υπαλλήλων του ΙΚΑ, ενώ ζητά «την πλήρη αξιοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και σε χρήμα από το ΙΚΑ.

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία. Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να διαπιστωθεί η έκταση της απάτης και το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.

.Νιώθετε απογοητευμένοι; Βρήκαν τον «διακόπτη» για να αλλάζετε διάθεση

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νευροχημικό μηχανισμό ελέγχου σε μια περιοχή του εγκεφάλου, που επεξεργάζεται τα αισθήματα απογοήτευσης. Η ανακάλυψη ουσιαστικά ισοδυναμεί με την εύρεση ενός νευροχημικού αντίδοτου στο αίσθημα της απογοήτευσης και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καλύτερων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Οι ερευνητές  βρήκαν «μια διαδικασία που αμβλύνει την ευαισθησία του εγκεφάλου στα αρνητικά συμβάντα της ζωής».

Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν τον εν λόγω μηχανισμό ως «ρεοστατικό διακόπτη» ή «ρυθμιστή έντασης», όπως οι διακόπτες που ρυθμίζουν πόσο δυνατό θα είναι το φως της λάμπας. Όπως είπε ο Ρομπέρτο Μαλίνοφ, «το ότι μερικοί άνθρωποι βλέπουν μόνιμα τον κόσμο σαν ένα μισοάδειο ποτήρι, έχει μια χημική βάση στον εγκέφαλο, την οποία ανακαλύψαμε».

.«Όχι» της Ρένας Δούρου στον επανέλεγχο των συμβάσεων

Νέο μέτωπο σύγκρουσης με την κυβέρνηση «ανοίγει» ο ΣΥΡΙΖΑ


Διευρύνεται η ομάδα των αυτοδιοικητικών που αρνούνται να εφαρμόσουν τη νομοθεσία καθώς 19 δήμαρχοι, η πλειονότητα των οποίων έχει εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στον κατάλογο αυτών που λένε «όχι» στην αξιολόγηση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προστεθεί και η Ρένα Δούρου, καθώς το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων της περιφέρειας είναι το πρώτο στην ημερήσια διάταξη του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη.

Η κυρία Δούρου έχει ταχθεί δημοσίως κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας. Απευθυνόμενη με επιστολή της στους εργαζόμενους της Περιφέρειας πριν από δύο εβδομάδες ανέφερε «η Περιφέρεια της Αττικής ξεκινά μια νέα πορεία... Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. 

Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.