.Ναυαγοσώστης πληρώνεται επί 12 χρόνια ενώ η πισίνα της φοιτητικής εστίας έχει κλείσει


Πριν από 22 χρόνια η φοιτητική εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον Αγιο Λουκά απέκτησε κλειστή πισίνα και γι να λειτουργεί όπως προβλέπει ο νόμος προσέλαβε και ναυαγοσώστη.

Η πισίνα όμως έκλεισε πριν από 12 χρόνια αλλά, όπως σημειώνει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο ναυαγοσώστης συνέχισε να πληρώνεται κανονικά από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας το οποίο είχε ως πέρυσι την ευθύνη λειτουργίας των φοιτητικών Εστιών.

Από πέρυσι, με τον νόμο της Αννας Διαμαντοπούλου, που το ΕΙΝ καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, η ευθύνη λειτουργίας των εστιών πέρασε σε αυτό.

Ομως, επειδή δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη το Νομικό Πρόσωπο που προβλέπει ο νόμος, ο ναυαγοσώστης έχει περάσει στο προσωπικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου και κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι είδους υπηρεσίες παρέχει.

.Μπλόκο σε τρένα και αυτοκίνητα ετοιμάζουν την Πέμπτη οι αγρότες της Μακεδονίας


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι αγρότες της Ημαθίας, καθώς την Πέμπτη ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και να αποκλείσουν σημαντικούς οδικούς και σιδηροδρομικούς κόμβους.

Την Πέμπτη αναμένεται να «παρκάρουν» τα τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας διακόπτοντας τη σύνδεση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Βέροιας στο ύψος της Κουλούρας.

«Χορτάσαμε λόγια, θέλουμε πράξεις» λέει στο thesstoday ο Τάσος Χαλκίδης πρόεδρος της νέας Πανελλαδικής κίνησης αγροτών «Πρωτοβουλία».

«Κάθε μέρα κόβουν το ρεύμα και σε έναν αγρότη και κανείς δεν νοιάζεται. Έχω πληροφορίες ότι αυτό συμβαίνει στους αγρότες που έχουν θερμοκήπια στην Θήβα» προσθέτει και διαμηνύει στους κυβερνώντες πως εάν δεν ικανοποιήσουν τα οικονομικά αιτήματα των αγροτών, τότε αυτοί δεν θα κάνουν πίσω.

.Στο μικροσκόπιο τα στοιχεία


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη βομβιστική επίθεση το πρωί της Κυριακής στο The Mall. Από το καταγεγραμμένο υλικό των καμερών η αστυνομία βλέπει τουλάχιστον τέσσερις δράστες, ενώ εκτιμά ότι στην επίθεση ενεπλάκη και ομάδα υποστήριξης, ανεβάζοντας τον αριθμό στους επτά. 

Η συνδεσμολογία σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική παραπέμπει στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ή σε νέα οργάνωση.

Για επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως έχουν ενεργοποιηθεί σκοτεινοί κύκλοι που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να αλλάζει κατεύθυνση.

.Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών


Νέος γύρος ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό, καθώς 24ωρη απεργία και για αύριο, την έκτη κατά σειρά, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι στο μετρό. 
Στο χορό των κινητοποιήσεων και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν αύριο και την Πέμπτη στάσεις εργασίας, 11πμ με 4μμ αύριο και 11πμ με 5μμ την Πέμπτη. Επίσης αύριο 12.00 με 4μμ δεν θα κυκλοφορήσουν τραμ και ηλεκτρικός.
 Εν τω μεταξύ, παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση απαγορεύεται η συνέχιση τους.
Η διοίκηση των συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς, καλεί όλους τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Την ίδια ώρα, στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η κόντρα των εργαζομένων στο μετρό, που εξήγγειλαν νέα 24ωρη απεργία και για αύριο με τον υπουργό Ανάπτυξης. 

«Για απεργίες μαϊμού, με την πλειοψηφία των εργαζομένων να  πληρώνονται ενώ απεργούν», έκανε λόγο ο κ. Χατζηδάκης , ενώ κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, υποστηρίζοντας ότι απεργεί η μειοψηφία και η πλειοψηφία πληρώνεται. 

Ο κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, υποστηρίζοντας ότι απεργεί η μειοψηφία και η πλειοψηφία πληρώνεται. Μάλιστα προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη και τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου αν κριθεί απαραίτητο.

.Οι διαδηλώσεις γίνονται τρόπος ζωής στην Ισπανία


Δικαστές, εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων, γιατροί και οδηγοί λεωφορείων είναι μεταξύ αυτών που συμμετέχουν σ' ένα κύμα απεργιών και διαδηλώσεων, καθώς οι εργαζόμενοι χάνουν την υπομονή τους με τις περικοπές των δαπανών στις οποίες προχωρεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση έπειτα από τέσσερα χρόνια οικονομικής κρίσης.
Οι διαδηλώσεις έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων και η κοινωνική αναταραχή είναι η μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η Ισπανία από τη μετάβασή της στη δημοκρατία κατά τη δεκαετία του 1970.

Οι εργάτες καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο του Αλικάντε, στην ακτή της Μεσογείου, απήργησαν για 17 ημέρες τον Ιανουάριο για να διαμαρτυρηθούν επειδή η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια τους είχε αφήσει απλήρωτους για δύο μήνες. Η απεργία ήταν μόνο μία από τις πολλές που έγιναν πρόσφατα.

Στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων απήργησαν επί δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο για να διαμαρτυρηθούν για μειώσεις στους μισθούς τους. Η απεργία τελείωσε την Κυριακή, όμως ακόμη έχει περισυλλεγεί μόνο το ένα τέταρτο από τα απορρίμματα που γεμίζουν τους δρόμους της πόλης.

Την οργή των πολιτών αυξάνουν τα 100 δισεκ. ευρώ σε δημόσια κεφάλαια που θα διατεθούν για τη διάσωση των τραπεζών, οι οποίες δάνειζαν ριψοκίνδυνα στη διάρκεια της ανόδου της αγοράς των ακινήτων, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους έπειτα από κατασχέσεις στις οποίες προχώρησαν οι τράπεζες.

.Για «επώδυνη ήττα» έκανε λόγο η Α. Μέρκελ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε σήμερα "επώδυνη ήττα" την αποτυχία του συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας.

Η νίκη της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων στην Κάτω Σαξονία είναι "μια επώδυνη ήττα" και "μας λύπησε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο η Άγγελα Μέρκελ, η οποία θα διεκδικήσει σε οκτώ μήνες μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία.

.Ο ένοχος της...πτώχευσης της χώρας συχνάζει σε χασαποταβέρνες...!!!


Εκει αναζητείστε τον και όχι στο περιβάλλον του...ΓΑΠ...!!!

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση Καραμανλή εξασφάλισε ξεκάθαρη εκλογική νίκη το Μάρτιο του 2004 υποσχόμενη μεταρρυθμίσεις, αλλά, περιέργως, δεν εφάρμοσε την προεκλογική ατζέντα των αλλαγών, παρά τη μεγάλη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.

Ο πληθωρισμός στη χώρα αυξήθηκε και παρέμενε σταθερά........
υψηλότερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης, η διεθνής κατάταξη της χώρας όσον αφορά την ανταγωνιστικότητά της βούλιαξε, ενώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε σε πρωτοφανές ιστορικό μέγιστο.

Το Σεπτέμβριο του 2007, η κατάσταση χειροτέρεψε απότομα.
Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία διαβρώθηκε και η δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης Καραμανλή ξεκίνησε ένα όργιο δαπανών, εγκαταλείποντας πρακτικά τη δημοσιονομική σύνεση.

Οι δημοσιονομικές δαπάνες ως ποσοστό επί του μεγέθους της οικονομίας, εκτοξεύτηκαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, πέντε ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων 25 ετών.» (13)

Πέντε ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων 25 ετών!
Δηλαδή: αυτό που ζούμε σήμερα με την δημοσιονομική κατάρρευση, δεν ήταν νομοτελειακό ακόμη και με τους νόμους της μεταπολίτευσης.

Μπορεί οι δομικές αδυναμίες της οικονομίας να μην διορθώνονται απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μπορεί η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους να ανιχνεύεται στις χρόνιες παθογένειες του, ποτέ όμως αυτές οι παθογένειες δεν διογκώθηκαν τόσο ώστε να γίνουν εκρηκτικές, όσο την περίοδο της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία (2004-2009)...."

Γκίκας Χαρδούβελης. καθηγητής χρηματοοικονομικής στο πανεπιστήμιο Πειραιά...!!!

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.