.Οι 18άρηδες «απειλούνται» με φόρο 75 ευρώ


Στην αρμόδια ΔΟΥ, εντός των επόμενων εβδομάδων, θα
 πρέπει να μεταβούν όσοι νέοι έχουν κλείσει τα 18 τους χρόνια και να πάρουν αριθμό φορολογικού μητρώου, καθώς μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να συμπληρώσουν και φορολογική δήλωση.

Οι εν λόγω φορολογικές δηλώσεις θα «χρεώνονται» με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3000 ευρώ, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Αυτό σημαίνει ότι το ετήσιο εισόδημά τους υπερέβη εκείνο των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα παιδιά, και άρα δεν θα αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη. 

Έτσι θα θεωρούνται ότι απέκτησαν τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ το 2012, το οποίο είναι μεν αφορολόγητο αλλά θα πρέπει να καλυφθεί κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο 18χρονος που συντηρείται από την οικογένεια του να πληρώνει φόρο 10% επί του 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει από τις αποδείξεις, δηλαδή 75 ευρώ.

Η κυβέρνηση ωστόσο έχει μεριμνήσει να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς φορολογούμενους να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισοδήματα με τη διαδικασία αμφισβήτησης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

Ωστόσο, από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως ίσως χρειαστεί να κατατεθεί πρώτα η φορολογική δήλωση, να εκκαθαριστεί και αφού σταλεί το εκκαθαριστικό, να πάει ο φορολογούμενος στην αρμόδια ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά.

.Ετοιμάζονται ειδοποιητήρια για 2,5 εκατομμύρια Έλληνες!


Ο γραμματέας φορολογικών εσόδων Χάρης Θεοχάρης έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή ειδοποιητηρίων σε περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους, που χρωστούν στην εφορία, κατά τη σύσκεψη, που είχε, με τους επικεφαλής των 36 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής.

Τα σημειώματα θα αποσταλούν μέχρι τις 10 Μαρτίου και θα ενημερώνουν τον κάθε οφειλέτη για το ύψος του χρέους του προς το Δημόσιο. Στη συνέχεια, θα τον καλούν είτε να το εξοφλήσει, είτε να πάει στη ΔΥΟ, όπου ανήκει, ώστε να ρυθμίσει τις οφειλές του τμηματικά.

Στην ίδια σύσκεψη, ο κύριος Θεοχάρης υπενθύμισε στους εφόρους πως μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στους φορολογούμενους -φυσικά και νομικά πρόσωπα- φόρους, συνολικού ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ.

.Κουτρουμάνης: Η λογική μείωσης των μισθών δεν φέρνει αποτέλεσμα


«Εντελώς άστοχη» χαρακτήρισε ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τον κοινωνικό διάλογο, Γιώργος Κουτρουμάνης, την δηλώση του γ.γ. του υπουργείου οικονομικών Γ. Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει υψηλός στην Ελλάδα. «Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και ο ίδιος και η κυβέρνηση», τόνισε.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha, ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ακόμα ότι «το να πάμε σε λογικές να μειώσουμε τους μισθούς, δε θα φέρει κανένα αποτέλεσμα», ενώ γνωστοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχουν στελέχη του με τον υπουργό Εργασίας.

Αναφερόμενος στην γενικότερη κυβερνητική πολιτική, ο κ Κουτρουμάνης τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση να αλλάξουν ορισμένες αναποτελεσματικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις, όπως με το πετρέλαιο και τον ΦΠΑ».

.«Η αλλαγή νομίσματος είναι σοκ»


Να συζητήσουμε το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είπε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, επισημαίνοντας, όμως, ότι έναν τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει «σοκ» που θα κρατήσει εβδομάδες. «Καμία πολιτική δύναμη δεν εκφράζει θέση για αποχώρηση, οι Έλληνες είναι γεμάτοι ερωτηματικά» είπε.

Όσο αφορά το δικομματισμό ο Αλαβάνος είπε ότι επιχειρείται να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά ο ίδιος θέλει να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το δεχτεί και επισήμανε ότι η Αριστερά πρέπει να μείνει σε βασικές αξίες. 

«Μπορεί να αλλάξει η κοινωνία; Να δούμε τη συλλογικότητα; Να κάνουμε μεγάλα εγχειρήματα; Η Ελλάδα πέφτει στον γκρεμό, αλλά μπορούμε ακόμα να τη σώσουμε» είπε ο Αλαβάνος.

.Παραληρηματική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πανελλαδική απεργία


Η «παραληρηματική» ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου, καθιστά σαφές «πως στόχος του κ. Τσίπρα είναι να χτυπήσει, με κάθε τρόπο και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, τον Κοινοβουλευτισμό και την πολιτική νομιμότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «οι μπολσεβικικού τύπου πρακτικές του, δεν θα περάσουν». 

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι με την εν λόγω ανακοίνωση, «που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε "ξεσηκωμό", για να "ρίξει" την Κυβέρνηση, να "κρατικοποιήσει" τις Τράπεζες και να "αναστείλει" τις αποκρατικοποιήσεις. 

Οι αναφορές αυτές αποδεικνύουν, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ότι «οι συνιστώσες (του ΣΥΡΙΖΑ) αποζητούν τον κρατισμό, αποθεώνοντας το λαϊκισμό».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.