.Βρώμα και δυσωδία στο Πάρκο Γουδή

Η φαεινή προεκλογική ιδέα του μπαζώματος αποδείχτηκε μοιραία ή όταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις γίνονται... Ελος!*(Δείτε στο τέλος το γιατί) *Ηταν κάποτε παλιά κάποιο καιρό ένα στρατόπεδο εκεί στου Γουδή,απ' όπου κατέβαιναν τα τεθωρακισμένα κάθε φορά που γινόταν δικτατορία στην Ελλάδα,τελευταία φορά κατέβηκαν στο Πολυτεχνείο το '73. 

Κάποια στιγμή το στρατόπεδο έκλεισε κι άρχισε να διαμορφώνεται ένα Πάρκο από το *Δήμο Ζωγράφου* εκεί δίπλα στο παλιό ξερό γήπεδο του Αγίου Θωμά (στη συνέχεια μπήκε τάπητας,αλλά φαγώθηκε...),όπου και το κλειστό του μπάσκετ,όταν έπεσαν και τα τελευταία σ...περισσότερα »

.Πρωτογενές πλεόνασμα 712 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο 2014

Πρωτογενές πλεόνασμα 712 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2014, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,511 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 635 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 2,415 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4,991 δισ. ευρώ το 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 3,856 δισ. ευρώ εφέτος.

.Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η Γερμανία

Για 4η φορά στην ιστορία της (1954, 1974, 1990 οι τρεις προηγούμενες) η Γερμανία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς στον τελικό του 20ού Μουντιάλ, που διεξήχθη στο «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Ζανέιρο, επιβλήθηκε με 1-0 της Αργεντινής στην παράταση, χάρις στο γκολ του Μάριο Γκέτσε στο 113΄. 

Τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης, πήρε ο Λιονέλ Μέσι, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ανακηρύχθηκε ο Μάνουελ Νόιερ και κορυφαίος νεαρός, ο Γάλλος, Πολ Πογκμπά. Πλέον, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, έδωσαν ραντεβού για το Μουντιάλ του 2018, που θα διεξαχθεί στην Ρωσία.

.Ελπίδα για τους εμπόρους, οι εκπτώσεις που αρχίζουν σήμερα

Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων που ξεκινούν  σήμερα και θα λήξουν το Σάββατο 30 Αυγούστου, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι δημιουργούνται εκ νέου ελπίδες, ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου στις θερινές εκπτώσεις θα κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης σε πολλές περιοχές, όπου εμπόριο και τουρισμός μπορούν να δυναμώσουν μαζί.

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, μπροστά σε επτά μεγάλα, κυρίως, καταστήματα, που παρέμεναν ανοικτά, και αποκλεισμό εισόδων διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας τους,στην οδό Ερμού και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή.


 Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Τα περισσότερα, πάντως, καταστήματα της περιοχής το πρωί ήταν κλειστά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνο Βασιλόπουλο, η  χθεσινή απεργία είχε επιτυχία τουλάχιστον κατά 95%, «κάτι πολύ δύσκολο για τον χώρο του εμπορίου» όπως είπε ο ίδιος. 

Ωστόσο από το μεσημέρι και εφόσον ολοκληρώθηκαν οι κινητοποίησεις των εμποροϋπαλλήλων, πολλαπλασιάστηκαν τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν τα ρολά τους ,στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, να επιτρέψει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές. 

.Αμετακίνητη η τρόικα

Aμετακίνητη στις θέσεις της φαίνεται η τρόικα για σειρά ζητημάτων όπως οι νέες περικοπές στις συντάξεις, η απελευθέρωση των απολύσεων, το άνοιγμα επαγγελμάτων αλλά και οι αιφνίδιοι θάνατοι οργανισμών α λα ΕΡΤ. 
Οι όροι που θέτουν οι δανειστές είναι εννέα, σύμφωνα με κυριακάτικα δημοσιεύματα, για να ξεκινήσει από Φθινόπωρο η συζήτηση για μείωση του χρέους, και αυτοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων λουκέτα αλά ΕΡΤ σε οργανισμούς όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΕΛΒΟ και η ΕΑΣ, απελευθέρωση των επαγγελμάτων που παραμένουν "κλειστά", απελευθέρωση των ομάδικών απολύσεων, κούρεμα στις δαπάνες υγείας, ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων και πλειστηριασμούς ακινήτων.
Όσον αφορά το τελευταίο πεδίο, λύση για τα «κόκκινα δάνεια» αναζητεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση του ιδιωτικού τομέα από την υπερχρέωση και να επανεκκινήσει η οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να «σπρώξει» τράπεζες και ιδιώτες να βρουν λύση μέσω του νέου πτωχευτικού δικαίου, το οποίο θα προβλέπει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.
Στόχος είναι οι δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα και η συμφωνία να επικυρώνεται από το Ειρηνοδικείο.
Στο σημερινό γύρο των διαπραγματεύσεων, η ενοποίηση και η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα οι Πρόεδροι των Ταμείων με τους επικεφαλής της τρόικας, εν αναμονή στο τέλος του μηνός της πρότασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την δημιουργία τριών ταμείων: για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.