.Τσίπρας: Εκλογές τώρα - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται από συμφωνίες της κυβέρνησης

Με την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας συνέδεσε το αποψινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε γι΄αυτό πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου, στη συνέχεια, οι πολιτικές δυνάμεις με ευρεία συναίνεση να εκλέξουν νέο Πρόεδρο. 

Με την ομιλία του απόψε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, σενάριο που διακινήθηκε με τις ομιλίες βουλευτών, και κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να μην υπογράψουν συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα διότι ο ΣΥΡΙΖ...περισσότερα »

.Σαμαράς: Εκλογές το 2016 - Μπορούμε να βγούμε νωρίτερα από το μνημόνιο «ΛΙΣΤΑ ΓΑΜΟΥ»

«Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε στη Βουλή δεν θα διαψευστούν. Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως», δήλωσε στο περιστύλιο του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, διαβεβαιώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν «το 2016». 

Προηγουμένως, από το βήμα της βουλής τόνισε ότι η έξοδος από το μνημόνιο μπορεί να πραγματοποιηθεί ενάμισι χρόνο νωρίτερα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «λίστα γάμου» το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χθες βράδυ, μιλώντας κατά το κλείσιμο της τριήμερης συζήτησης στην Βουλή για την ...περισσότερα »

..Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει «παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ»

 «Η χώρα χρειάζεται μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση. Η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί τον ρόλο του κόμματος που θα συμβάλει στην πολιτική αλλαγή με ευθύνη. Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τους πολίτες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Τονίζει πως η ΔΗΜΑΡ, ούτε κινδυνεύει, ούτε θα γίνει «παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ» και σημειώνει πως «εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό το νήμα που συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με μια παράδοση αριστερού δογματισμού ή ανεφάρμοστων πολιτικών».

Ο κ. Κουβέλης, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ «θα επιμείνει στην ανάγκη διαμόρφωσης της πλατύτερης δυνατής συμπαράταξης προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα. 

Η κοινωνία ασφυκτιά, η οικονομία παραμένει βυθισμένη στο τέλμα της ύφεσης. Το αίτημα της αλλαγής πολιτικών, άρα και της αλλαγής της παρούσας κυβέρνησης, διαπερνά πλέον ευρύτατα στρώματα».

.Αντ. Σαμαράς: "Η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή για να διαπραγματευτεί το τέλος της εποχής των μνημονίων"

«Αποδείχθηκε ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο αναγκαστικό δανεισμό. 

Κι ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τα υπόλοιπα από τα χρήματα, που προβλέπονταν να πάρει από το τωρινό Μνημόνιο» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και προσθέτει: «Κρατάμε τη χώρα σταθερή στο τέλος μια μεγάλης διαδρομής. 

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή για να διαπραγματευτεί το τέλος της εποχής των μνημονίων».

Το δίλημμα, όπως λέει, είναι ανάμεσα σε δύο δρόμους: «Από τη μία, η σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση, εξόδου που ήδη αρχίζει.. Κι από την άλλη, η απότομη επιστροφή σε κρίση, χειρότερη από αυτή που γνωρίσαμε και ήδη ξεπερνάμε. 

Ο λαός υπέφερε και υποφέρει, συχνά οργίστηκε, αλλά θέλει σταθερότητα, ομαλότητα και προοπτική. Ξέρει ότι ήμασταν στο πάτο και τώρα βγαίνουμε. Γι' αυτό, άλλωστε και δεν ανταποκρίνεται πια στις εκκλήσεις για επαναστατική γυμναστική. Όλοι ξέρουν ότι η αντιπολίτευση δεν έχει πρόγραμμα, δεν προτείνει τίποτε. 

Κι όλοι καταλαβαίνουν ότι οι ακατάσχετες υποσχέσεις για "παροχές" είναι κίβδηλες και επικίνδυνες. Τα πλήρωσε αυτά ο λαός πολύ ακριβά. Και πολύ πρόσφατα... Ενώ η σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη, θα δώσει πολύ περισσότερα στον καθένα και ασφάλεια σε όλους. Σίγουρα και χωρίς ψέματα και θεατρινισμούς...».

.Με 155 «ναι» η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε η Βουλή με 155 ψήφους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) υπέρ της πρότασης του πρωθυπουργού. Κατά της πρότασης εμπιστοσύνης τάχθηκαν 131 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι) . Στην ψηφοφορία δύο βουλευτές δήλωσαν παρών, οι ανεξάρτητοι Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου.

Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές και από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα είναι «απών ωσεί παρών», ο επίσης ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου (είναι σε μήνα του μέλιτος) και ο Γιώργος Σταθάκης, όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.