.Λαπαβίτσας: «Η υπακούουμε στους δανειστές, ή πάμε σε ρήξη»

*Το σενάριο της ρήξης με τους δανειστές επαναφέρει ο Κώστας Λαπαβίτσας. Ο αιρετικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότιι «η κυβέρνηση και όλος ο ελληνικός λαός θα πρέπει να διαλέξει», καθώς «δεν υπάρχουν 1000 τρόποι για να γίνουν τα πράγματα».

* Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε: «ή θα κάνουμε αυτό που μας λένε οι δανειστές- γιατί τους βλέπω με πάρα πολύ σκληρές θέσεις (δημοσιονομικά, εργασιακά κα)

- που αντιβαίνουν το πνεύμα και το γράμμα της κυβέρνησής μας ή θα πρέπει να διαλέξουμε την πορεία της ρήξης. Να μην κάνουμε πίσω. Αν κάποιος νομίζει ότι μπ...περισσότερα »

.Πετάει το μπαλάκι στους «έξω» για το επικείμενο εσωτερικό χάος ο Τσίπρας;

Με μια δήλωση στο Reuters παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις που γίνονται και ουσιαστικά αυτό που λέει είναι ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές σε ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, ΦΠΑ αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις.

 Επί πλέον δηλώνει ότι δεν υπάρχει ακόμα κοινός βηματισμός με τους εταίρους σε σχέση με τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, αλλά την ίδια ώρα που καταγγέλλει χρηματοδοτικό εκβιασμό εκφράζει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του Απριλίου! 

Τελικά αυτή η δήλωση είναι σημαντική μόνο για όσα δεν λέει. Και δεν λέει...περισσότερα »

.Τι είπαν Βαρουφάκης – Λαγκάρντ στην έκτακτη συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Αφού η Κριστίν Λαγκάρντ «τράβηξε το αυτί» και επανέφερε στην τάξη τα… άτακτα παιδιά της Ελληνικής κυβέρνησης διευκρινίζοντας το τι ακριβώς θα σήμαινε μία μονομερής παράταση πληρωμής του ΔΝΤ, είπε να τα… πει και προσωπικά με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Για(ν)νη Βαρουφάκη. 

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Για(ν)νης Βαρουφάκης συμφώνησαν στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα στα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, ανακοίνωσε το ΔΝΤ. 

Όπως επιβεβαίωσε το Ταμείο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση περίπου 45 λεπτών με την κ. Λα... περισσότερα »

.Αλέκος Παπαδόπουλος: Αν δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα συντριβεί το καλοκαίρι, θα σαπίσει εντός ευρώ

Δραματική προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα και να κλείσει το πρόγραμμα αλλιώς η Ελλάδα θα συντριβεί το καλοκαίρι και θα σαπίσει εντός του ευρώ, απευθύνει ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. 

Σημειώνει δε με έμφαση ότι αν συμβεί η χρεοκοπία, «κανείς δεν θα μπορεί να επικάθεται επί του θρόνου των ερειπίων του». 

*Αναλυτικά η δήλωση του Αλέκου Παπαδόπουλου* «Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τις επόμενες ήμερες σε συμφωνία με την τρόικα του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Το παραταθέν πρόγραμμα πρέπει να κλείσει. Η χώρα πρέπει να ξεφύγει από την μέγγ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Δε θα επιλέξουν τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού εκβιασμού

Σίγουρος ότι η Ευρώπη δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και σκληρού οικονομικού εκβιασμού εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο Reuters, παρουσιάζοντας τα σημεία σύγκλισης και διαφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. 

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποκύψει σε ακραίες φωνές κάποιων, δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, αλλά το δρόμο της γεφύρωσης των διαφορών, το δρόμο της σταθερότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, πάνω από όλα στη δημοκρατία, προς όφελος το... περισσότερα »

.Έξω από τη Βουλή οι μεταλλωρύχοι

Οι μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής βρίσκονται έξω από τη Βουλή όπου σκοπεύουν να παραμείνουν έως το βράδυ διαδηλώνοντας υπέρ της συνέχισης της εξόρυξης χρυσού.
Αντιπροσωπεία τους προτίθεται να παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.
 
Νωρίτερα χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των μεταλλωρύχων με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και τον γγ ΥΠΕΚΑ, Άρης Αλεξόπουλο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, Γιώργος Χατζής, δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι περιορίστηκε να πει στους μεταλλωρύχους πως το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα. 

Οι μεταλλωρύχοι, από την πλευρά τους, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

.«Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν τολμά να τις κάνει»

«Ο Σόιμπλε είναι η μια όψη του ίδιου προβλήματος. Ζητάει λιτότητα που είναι μια αποτυχημένη συνταγή για την Ελλάδα και από την άλλη, η κυβέρνηση είναι πιστή στον κρατισμό. Και τα δύο είναι λάθος. Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση δεν τολμά να τις κάνει και θα την πατήσει» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Για τη χρηματοδότηση και τις διαπραγματεύσεις εκτίμησε πως «τον Μάιο, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να βάλει νέους φόρους. Γιατί "λεφτά δεν υπάρχουν". Και στις διαπραγματεύσεις ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα και περιμένει να κουραστούν οι εταίροι μας.

 Είχε πει ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά είπαν στις 24 Απριλίου και τώρα λένε τον Μάιο. Η οικονομία όμως δεν αντέχει άλλο. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις έκοψαν τα πάντα. Δεν έδωσαν ούτε καν τα λεφτά που είχαν δώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ για φάρμακα».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.