.Αποδείξεις και... ονόματα ζητά η Τρόικα από το υπουργείο Υγείας


Σε μάχη για γερά νεύρα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των επικεφαλής της Τρόικα εξελίσσεται η υπόθεση των επίορκων γιατρών.

Από την πλευρά του υπουργείου, με πρόσχημα το «κώλυμα» των προσωπικών δεδομένων, δόθηκε στους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ λίστα με κωδικούς γιατρών που αντιστοιχούν σε ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία.

Η Τρόικα επιμένει να πάρει στα χέρια της τη λίστα με τα ονοματεπώνυμα όλων των επίορκων γιατρών που έφυγαν από το Δημόσιο και να διαπιστώσει το «βαθμό» αυστηρότητας των στελεχών του υπουργείου, ενώ σε κάθε συνάντηση των δύο πλευρών τονίζεται η ανάγκη απομάκρυνσης περισσότερων γιατρών.

Ο ΕΟΠΥΥ σημείωσε πως το 2012, λόγω συνταξιοδότησης ή μη ανανέωσης των συμβάσεων «έφυγε» το 14,3% του ιατρικού προσωπικού, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις για τη φετινή χρονιά, το ποσοστό θα ανέβει στο 20%.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε από τη Βουλή πως δεν θα γίνει καμία απόλυση ιατρικού προσωπικού από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά μόνο μετατάξεις.

.Προκαταβολή συντάξεων από το Δημόσιο


Προκαταβολή το 50% του βασικού μισθού τους θα λαμβάνουν όσοι συνταξιοδοτούνται από το δημόσιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταβολής της πλήρους σύνταξης ενώ θεσπίζεται αυστηρό χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης των συντάξεων.

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου "Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε  σήμερα στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης

Στόχος του σχεδίου νόμου όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών είναι «η αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που υφίστανται σε πεδία του κράτους, καθώς και στις σχέσεις τους με τους πολίτες»

.Κλειστά όλα τα δημαρχεία στο Ιόνιο


Κλειστά παρέμειναν σήμερα, ύστερα από κοινή απόφαση όλων των δημάρχων του Ιόνιου, τα δημαρχεία των νησιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις των δημάρχων προς την κυβέρνηση θα αυξηθούν καθώς το κλίμα στα επτάνησα είναι βαρύ μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά», αφού, όπως επισημαίνουν, είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που πλήττεται τόσο πολύ από το συγκεκριμένο σχέδιο. 

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται η Κεφαλλονιά, γι' αυτό χθες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, οι σύμβουλοι, σαν έσχατη λύση, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του δημάρχου του νησιού.

.Αντ. Μανιτάκης: «Δεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα»


Προσηλωμένη στο τεράστιο και πολυσύνθετο εγχείρημα της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών, παραμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνουν συνεργάτες του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών, κυρίως για θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων από το υπουργείο, σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τους επίορκους.

Μάλιστα, με γραπτή του δήλωση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, παρότι δεν συνηθίζει να σχολιάζει δημοσιεύματα και πληροφορίες του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου, ιδίως σε περίοδο εντατικών συζητήσεων με την τρόικα, 

τονίζει ότι το υπουργείο του «σε στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί».

Επίσης, εκτιμά πως είναι φυσικό αυτή την περίοδο ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων, ενώ, ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «αμετάθετος στόχος του υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν».

Ο κ. Μανιτάκης προσθέτει ότι «ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, και αυτό φροντίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Όσον αφορά το θέμα με τους επίορκους και την απομάκρυνσή τους, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι ορίστηκαν, πλέον, τα νέα πειθαρχικά συμβούλια (με τη συμμετοχή δικαστικών), θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα. 

Παράλληλα, σημειώνουν, με έμφαση, ότι ο αριθμός των 7.000 επίορκων, που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα είναι αβάσιμος. Επιπλέον, αναφέρουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την απόλυση επίορκων υπαλλήλων.

.«Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή εξωτερική πολιτική»


Ευρωπαϊκή διάσταση επιδιώκει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ. Στην παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη, ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο παράδειγμα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Aναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, o πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως «μέχρι τα τέλη του 2013, θα έρθει η ανάκαμψη», σημειώνοντας πως η χώρα, το 2012, «είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

Η Ελλάδα έχει κάνει σοβαρή πρόοδο, η οικονομία της γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική και το έλλειμμα μειώνεται, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Τζόζεφ Ντολ, ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης.

."Κούρεμα καταθέσεων ισοδυναμεί με έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη"


«Πιθανή επιμονή για  "κούρεμα" των καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες θα οδηγήσει την Κύπρο σε έξοδο από την Ευρωζώνη», διαμήνυσε από την Ουάσιγκτον ο Αβέρωφ Νεοφύτου, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και στενός συνεργάτης του Προέδρου της Κύπρου, όπως μετέδωσε σήμερα ο ανταποκριτής του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) «θέτει εξαιρετικά σκληρούς όρους σε σχέση με τη σύναψη της δανειακής σύμβασης, κάνοντας λόγο για "κούρεμα" καταθέσεων».

 Η δήλωση αυτή του κ. Νεοφύτου έγινε ενώ το μεσημέρι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, επικεφαλής του οποίου είναι η αρμόδια του ΔΝΤ Ντέλα Βερκουλέσκου.

Στις ΗΠΑ ο κ. Νεοφύτου είχε επαφές με τον δεύτερο στην ιεραρχία του Ταμείου και άλλους παράγοντες, ενώ οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας 

και ένθερμο φίλο της Κύπρου, Ρόμπερτ Μενέντεζ, στον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη σθεναρή του υποστήριξη και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. 

.Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα


Νέο ρεκόρ τετραετίας σημειώνεται στις ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα, οι οποίες βρέθηκαν εφέτος τον Ιανουάριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων.
Το σκηνικό όμως αλλάζει με την άφιξη του πρώτου μήνα της 'Άνοιξης και η μέση τιμή διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Ελλάδας να πέφτει στα 71 ευρώ, τιμή που δεν έχει σημειωθεί ξανά τα τελευταία χρόνια. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για τον μήνα Μάρτιο.

Αναλυτικότερα, στην Αθήνα η μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα παραμένει σταθερή στα 69 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 75 ευρώ και το ποσοστό μείωσης σε σχέση με το Φεβρουάριο είναι στο 3%. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της μέσης τιμής παρατηρείται στο Φαληράκι της Ρόδου, με το ποσοστό να αγγίζει το 19% (μέση τιμή 51 ευρώ ανά διανυκτέρευση), ενώ ακολουθούν τα Φηρά με μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση στα 76 
ευρώ.
Στα Ιωάννινα η μείωση κυμαίνεται στο 8%, με τη μέση τιμή να αγγίζει τα 77 ευρώ ανά διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο. 

Αντίθετα, η μεγαλύτερη αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών παρατηρείται στο Ημεροβίγλι με ποσοστό αύξησης 36% (τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση 187 ευρώ, έναντι 137 ευρώ τον προηγούμενο μήνα), στο Ναύπλιο η αύξηση αγγίζει το 23% σε σχέση με το Φεβρουάριο (τιμή δίκλινου δωματίου 101 ευρώ, έναντι 82 ευρώ τον προηγούμενο μήνα). 

Τέλος, στην Πάτρα, εξαιτίας του επερχόμενου καρναβαλιού η μέση τιμή αυξάνεται κατά 14% τον Μάρτιο με την τιμή ανά διανυκτέρευση να αγγίζει τα 73 ευρώ.

Και μπορεί στην Ελλάδα οι τιμές να πέφτουν αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και στην Κύπρο όπου το ποσοστό αύξησης των ξενοδοχειακών τιμών είναι της τάξεως του 10% και τη μέση τιμή δίκλινου δωματίου να κυμαίνεται στα 80 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, κατά πλειοψηφία, οι τιμές στην Ευρώπη ανεβαίνουν με το υψηλότερο ποσοστό να αγγίζει μέχρι και το 40% στη Σεβίλλη και με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να φτάνει τα 95 ευρώ, έναντι 68 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. 

Στην ιταλική πρωτεύουσα το ποσοστό αύξησης είναι 35% με τη μέση τιμή να έχει εκτοξευθεί στα 127 ευρώ ανά διανυκτέρευση, έναντι 94 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. 

Στην Πράγα η μέση τιμή δίκλινου δωματίου είναι 90 ευρώ (ποσοστό αύξησης 29% σε σχέση με το Φεβρουάριο), στη Φλωρεντία η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση αγγίζει τα 118 ευρώ με το ποσοστό αύξησης να κυμαίνεται στο 26%. 

Τέλος, στην Κωνσταντινούπολη το ποσοστό αύξησης ξενοδοχειακών τιμών αγγίζει το 38% με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να σκαρφαλώνει στα 124 ευρώ (90 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον Φεβρουάριο).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.