.Μ. Ρέντσι: Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, θα χάσουμε την Ευρώπη

Στο μέλλον της Ευρώπης και στην ολοκλήρωση του εξαμήνου της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

«Πρέπει να ερμηνεύσουμε την φάση που έχει ξεκινήσει ως μοναδική ευκαιρία: ή αλλάζουμε κατεύθυνση ή χάνουμε την Ευρώπη»,
 τόνισε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο«βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, μεταβατική περίοδο και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι». 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «η Ευρώπη πρέπει να μετατρέψει και πάλι την εξωτερική της πολιτική σε ευκαιρία να εξασφαλίσει μια ξεκάθαρη, δική της ταυτότητα και μια νέα πολιτική επενδύσεων. Απαιτείται να σταματήσουμε να δίνουμε περισσότερο βάρος στα μηδέν κόμμα κάτι, στο μάθημα που πρέπει να διαβάσουμε σπίτι και στη λιτότητα, απ' ό,τι στην υγεία των παιδιών μας».
 

Κατά την άποψη του Ιταλού πρωθυπουργού «η Κομισιόν πρέπει να ασκήσει και πάλι πολιτική, διότι, προσφάτως, αυτό δεν συνέβη».

.Κατρακυλά το ρούβλι

Το ρούβλι δεν μπόρεσε να κρατήσει τα κέρδη που κατέγραψε μετά τη δραματική αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 17%, γεγονός που δείχνει ότι η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου ξεπερνά την προσπάθεια της Μόσχας να αντιμετωπίσει την κρίση του νομίσματός της, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.
Το ρούβλι έχασε τα κέρδη έως και 10,8% που σημείωσε μετά το άνοιγμα της αγοράς και λίγο πριν τις 12 (ώρα Μόσχας) διαπραγματευόταν με απώλειες 0,3% στα 64,6320 ρούβλια ανά δολάριο.

Ο κυριότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Μόσχας καταβαραθρώθηκε με πτώση 12,06% και η απόδοση των 10ετών ρωσικών κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκε περισσότερο από δύο ποσοστιαίες μονάδες και ξεπέρασε το 15% για πρώτη φορά.

Η Διοικητής της ρωσικής κεντρικής τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα δυσκολεύεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων την τελευταία 6ετία, εν μέσω κυρώσεων για την Ουκρανία και της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου. Η αύξηση των ρωσικών επιτοκίων ανακοινώθηκε χθες το βράδυ μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια υποτίμηση που σημείωσε το ρούβλι τα τελευταία 16 χρόνια.

.Γιγαντιαία επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος νονών της νύχτας από την ΕΛ.ΑΣ

·                    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση κυκλώματος τουλάχιστον 15-20 νονών της νύχτας που εκβίαζαν καταστηματάρχες στον Πειραιά και στην Δυτική Αττική.
·                    Ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται έγκλειστος σε περιφερειακή φυλακή της χώρας ο οποίος είχε κατηγορηθεί την δεκαετία του 2000 για σωρεία εγκληματικών επιθέσεων.
·                    Οπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης έχουν υπάρξει 11 συλλήψεις.
·                    Σε εξέλιξη η επιχείρηση - Ο αρχηγός κρατούμενος στις φυλακές - Εχουν συλληφθεί ήδη 11 άτομα

.Θα ψηφίσει Δήμα η Κ. Μάρκου

Θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα, κατά την αυριανή ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από την ΔΗΜΑΡ) Κατερίνα Μάρκου.

Η κ. Μάρκου έκανε επισήμως γνωστή την θέση της κατά την αυριανή διαδικασία με γραπτή δήλωσή της στην οποία αναφέρει: «Στη συγκυρία αυτή, επιλογή μου είναι να υπερβώ το ρόλο που επεφύλαξαν οι πρωταγωνιστές στους ανεξάρτητους βουλευτές και να ψηφίσω θετικά, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει σεβαστό το πνεύμα του Συντάγματος και, κυρίως, να βρουν κοινό τόπο, αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες ενός κοινωνικού και πολιτικού διχασμού, για τις οποίες είναι και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι».

Αναφέρει επίσης - μεταξύ άλλων - πως και η κυβέρνηση φαίνεται σαν να μην έχει επίγνωση των κινδύνων τούς οποίους διατρέχει η χώρα, παρά το ότι δηλώνει δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας, ενώ εκτιμά πως «παρά το ότι υπάρχουν σαφώς ακόμα οι θεσμικές προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια συνεννόησης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, βαδίζουμε πλέον ξεκάθαρα προς την αποσταθεροποίηση και τις εκλογές σε κλίμα απόλυτης και χωρίς όρια πόλωσης». 

.Βαρουφάκης: Έτσι θα χορέψουν οι αγορές πεντοζάλη

Ενώ το μελάνι για το...νταούλι και τον πεντοζάλη που επικαλέστηκε αλληγορικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κρήτη, είναι ακόμα νωπό, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ένα άρθρο του στο *protagon.gr* παίρνει τη σκυτάλη και εξηγεί πώς θα γίνει αυτό που είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

*Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη* Ως Κρητικός, έστω και ψευδο-κρητικός, επικροτώ την αλληγορία του Αλέξη Τσίπρα περί λύρας και πεντοζάλη. Μακάρι μια ελληνική κυβέρνηση να οδηγούσε τον χορό των αγορών, αντί να σέρνεται συνεχώς σε ένα οικτρό γαϊτανάκι θ...περισσότερα »

.ΤτΕ: Δημοσιονομική προσαρμογή μακράς διαρκείας

Δημοσιονομική προσαρμογή μακράς διαρκείας και προληπτική γραμμή χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συστήνει, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή. 

Μία ημέρα μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο διοικητής της ΤτΕ διαπιστώνοντας ότι ρευστότητα στην αγορά μειώνεται, στην Έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα εκτιμά ότι έχει σημειωθεί "αύξηση της καταθετικής βάσης" και προβλέπει ότι η οικονομία φέτος θα αυξηθεί με ρυθμό 0,7% και 2,5% το 2015.

Ειδικότερα, για το 2015 εκτιμά ότι «διαμορφώνονται θετικές προοπτικές» καθώς αναμένονται ενίσχυση της επενδυτικής ζήτησης και περαιτέρω αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας που, όπως εκτιμάται, θα προσδώσουν μονιμότερα χαρακτηριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Ωστόσο όπως αναφέρει οι θετικές προοπτικές υπόκεινται σε εγχώριους και διεθνείς κινδύνους και αβεβαιότητες, που ενδέχεται να επιβαρύνουν το επιχειρηματικό κλίμα τους επόμενους μήνες, να καθυστερήσουν ή και να αναστείλουν την ανάπτυξη. Γι' αυτό η οικονομική πολιτική θα πρέπει παραμείνει επικεντρωμένη στη διατήρηση και ενδυνάμωση της τρέχουσας δυναμικής με σκοπό την οριστική έξοδο από την κρίση.

.Στα ίχνη συμμορίας «νονών» της νύχτας η ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων σε διάφορες περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.