.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...παραίτηση του Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θοδωρή Κόλλια

Alli Apopsi Zografou Μια καλοκαιρινή παραίτηση περίμενε το Δήμαρχο Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη και δεν ήταν άλλη από αυτή του Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θοδωρή Κόλλια, ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους αλλά και λόγω αυξημένου φόρτου υποχρεώσεων που του είχαν ανατεθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε, αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα. 

Ο Θοδωρής Κόλλιας είναι ένας άνθρωπος τελειομανής, εργασιομανής και από τον Ιανουάριο του 2013 που ανέλαβε την Προεδρία του Νομικού αυτού Προσώπου έδωσε πολιτιστική πνοή στη πόλη του Ζωγράφου με τις συνεχείς συναυλίες, τις θεατρικές ... περισσότερα »

.ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Αλλάζουν όλα στο λύκειο από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου  και έχει τον φιλόδοξο στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μειώνονται τα...
πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ” λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ


(Από τις πληροφορίες μας οι ώρες διδασκαλίας των μαθηματικών σε κάθε τάξη παραμένουν ως έχουν). και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ” λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τέσσερις φορές από Πανελαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

.Ο Γολγοθάς της κυβέρνησης μέχρι την άφιξη της Τρόικα - Τα ανοιχτά μέτωπα

Βουνό" μοιάζουν οι δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες 57 ημέρες, καθώς από τη μια πρέπει να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα με τη Τρόικα και από την άλλη να "ακούει" αλλά χωρίς να έχει ενεργό συμμετοχή τη συζήτηση που "φουντώνει" για τη βιωσιμότητα του Χρέους.

Το ΔΝΤ εντείνει, πάντως, τη πίεση προς τους Ευρωπαίους και ειδικά το Βερολίνο για την έγκαιρη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν το ελληνικό Χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, χρησιμοποιώντας ως πρώτο μοχλό πίεσης το χρηματοδοτικό «κενό» των 11 δισ ευρώ, για το οποίο πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου. 

Αν και η γερμανική κυβέρνηση επισήμως και ανεπισήμως απορρίπτει τα σενάρια περί «κουρέματος», ακόμα και ο γερμανικός Τύπος το θεωρεί αναπόφευκτο μετά από τις εκλογές, που πραγματοποιούνται, μάλιστα, μια εβδομάδα πριν από την άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα. 

Στις δημόσιες δηλώσεις της η Κριστίν Λαγκάρντ αν και αποφεύγει να υποδείξει τη λύση του «κουρέματος», επιμένει στο ότι το ελληνικό Χρέος θα πρέπει να μειωθεί έως το 2015 κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, με μέτρα που θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι, όπως έχουν δεσμευθεί, υπό τη προϋπόθεση βέβαια ότι η Αθήνα θα εκπληρώνει στο ακέραιο τους όρους του Προγράμματος.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τη κυβέρνηση, καθώς οι «τρύπες» που εντοπίστηκαν στην επιθεώρηση του Ιουλίου είναι πολλές. Στο πεδίο των δημοσιονομικών, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αξιολόγηση του νέου φόρου ακινήτων, ενώ επιπλέον θα γίνει επανεξέταση της απόδοσης των μέτρων που καλύπτουν το «κενό» 2013- 2014, παράλληλα με την εξέταση του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους αλλά και του Μεσοπρόθεσμου για τη περίοδο 2014- 2017. 

Στο πεδίο των διαρθρωτικών, στη κορυφή της λίστας βρίσκεται η διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, καθώς και τα νέα οργανογράμματα υπουργείων και φορέων για 400.000 υπαλλήλους. Επιπλέον θα συζητηθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση αγορών- προϊόντων, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει και επανεξέταση των φόρων υπέρ τρίτων και για το άνοιγμα επαγγελμάτων, ενώ θα επανέλθει στο τραπέζι και το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, ειδικά στο κομμάτι που διέπει τις ομαδικές απολύσεις. 

Κρίσιμο χαρακτηρίζεται και το τεστ για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς οι όποιες περαιτέρω αρρυθμίες θα οδηγήσουν σε επανεξέταση της στρατηγικής αλλά της ενδεχόμενης αλλαγής της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.
Δεν είναι αλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςκατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη τόνισε, απευθυνόμενος στους υπουργούς, ότι «δεν επιτρέπεται ούτε κατ' ελάχιστον χαλάρωση».

Παράλληλα, ζήτησε ιδιαίτερα από τους υπουργούς που έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν εντός του Αυγούστου ακόμη και αν έχουν περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο και τους ζήτησε διαρκή παρουσία και δράση ακόμη και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

.Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας, διότι σύμφωνα με το Λιμενικό, μετέφεραν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που έκαναν λιμενικοί του γραφείου Ασφαλείας σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, βρήκαν 19.130 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Οι λιμενικοί συνέλαβαν στη συνέχεια τον 38χρονο οδηγό του τροχόσπιτου, την 46χρονη συνοδηγό, καθώς και δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα.

Επίσης, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 38χρονος οδηγούσε το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, χωρίς να διαθέτει την νόμιμη άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε να κατέχει, όπως και η συνοδηγός του, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

.Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα "Τα Νέα"

«Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία. Δεν θα προκύψει όμως με διαρκή υποχώρηση σε αποδεδειγμένα λανθασμένες απαιτήσεις της τρόικα. Ούτε με την απειλή ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις»,αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ. 

Και προσθέτει ότι «αντίθετα με αυτή τη μέθοδο η τρόικα ενθαρρύνεται στο να ζητά τη λήψη νέων μέτρων επιβαρυντικών για την κοινωνία». «Η χώρα χρειάζεται την προώθηση ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και ταυτόχρονα την σθεναρή διεκδίκηση αλλαγών στην οικονομική πολιτική», καταλήγει στο σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ.

.Οδηγίες προς τους δήμους για «σφιχτούς» προϋπολογισμούς το 2014

Οδηγίες για εφαρμογή περιοριστικής πολιτικής δαπανών το 2014 ενόψει της κατάρτισης των προϋπολογισμών τους, έδωσαν με κοινή υπουργική απόφαση προς τους δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκης.

Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών στις οποίες συνίσταται προ τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε εξοικονομήσεις σε σχέση με φέτος. 

Μεταξύ αυτών είναι:

- Οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας.

- Οι δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.ο.κ.

- Οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες που αφορούν μεταξύ άλλων επιχορηγήσεις προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους.

Όπως αναφέρεται, οι δαπάνες αυτές πρέπει να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες.

.Η κλιματική αλλαγή θα κάνει όλο και πιο βίαιο τον πλανήτη μας

Όπως ο υδράργυρος ανεβαίνει στο θερμόμετρο λόγω του πυρετού στο σώμα, έτσι και η βία στην κοινωνία αναμένεται να αυξηθεί λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη μας. Η μεταβολή του κλίματος συνδέεται στενά με τη βία και τους πολέμους, με αποτέλεσμα όσο η Γη γίνεται πιο θερμή λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόσο ο πλανήτης μας πιθανότατα θα γίνεται ολοένα πιο βίαιος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι μια άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 15% της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς κατά προσώπων και επίσης σε αύξηση πάνω από 50% της μαζικής βίας (εμφύλιοι πόλεμοι κλπ) μεταξύ ομάδων του πληθυσμού σε ορισμένες περιοχές, έως το μέσον του αιώνα μας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.