.Αλ. Τσίπρας: Το φως της Δικαιοσύνης να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ.
Το σταυρό ανέσυραν από τη θάλασσα άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ.Τσίπρας σε δηλώσεις του από το δημοτικό θέατρο ανέφερε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό». «Εγώ να ευχηθώ το φως της Δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα μας.»

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος «ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και σε όλους μας το φως της λογικής.»

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και βουλευτές της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά.

.«Η Ελλάδα δεν πρέπει να διακινδυνεύσει την παραμονή της στο ευρώ»

Παρά την ηρεμία των αγορών, το διακύβευμα των εκλογών στην Ελλάδα παραμένει υψηλό, αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο τους με τίτλο «Η Ελλάδα δεν πρέπει να διακινδυνεύσει την παραμονή της στο ευρώ». 

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι η χώρα οδεύει προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το φαβορί να αποτελέσει τον κορμό της επόμενης κυβέρνησης, εξηγώντας ότι οφείλει την άνοδό του στη σθεναρή αντίδραση στο πρόγραμμα διάσωσης του 2012, ενώ τονίζει ότι είχε παρουσιάσει μια εναλλακτική πολιτική που περιελάμβανε διαγραφή μεγάλου μέρους τους χρέους, κατ... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την τρίτη εντολή

Το ΠΑΣΟΚ είναι κατά της στρατηγικής του φόβου και κατά της στρατηγικής του ψέματος, το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο από τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ) θα είναι πρώτο και ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είναι οι κίνδυνοι για τη χώρα, διότι θα είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες πέντε ετών, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του σε συνάντηση με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι το τρίτο κόμμα, διεκδικεί τον ρόλο του εγγυητή και όχι του μπαλαντέρ και σημείωσε: «Είναι επίδοξη η τρίτη θέση. Θέλουν... περισσότερα »

.Πόσο θα κόστιζε σε κάθε χώρα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια οικονομική ένωση αλλά μια κοινότητα βασισμένη σε αρχές και δεν ανήκει στους άλλους να πουν τι θα πρέπει να πράξουν οι Έλληνες οι οποίοι έχουν τη δημοκρατική επιλογή για τον ποιον θα ψηφίσουν, εξέφρασε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ σε εκδήλωση που διοργανώνει η πολιτική του ομάδα με θέμα την ανάπτυξη. 

Σύμφωνα με τον Γκ. Φερχόφστατ, η συζήτηση για το Grexit δεν είναι έξυπνη, είναι αντιπαραγωγική γιατί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει σοκ για την ευρωζώνη. Όπως τόνισε, με τις εγγυήσει... περισσότερα »

.Στο μικροσκόπιο τα ευρήματα της νέας γιάφκας

Στη δεύτερη γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού που εντοπίστηκε στο Λουτράκι επικεντρώνονται οι αρχές, με υψηλόβαθμο αξιωματικό να τη χαρακτηρίζει εργαστήριο κατασκευής βομβών. Μέσα στο σπίτι στην περιοχή Περαχώρα Λουτρακίου υπήρχε μια πολύ μεγάλη σακούλα που περιείχε νιτρική αμμωνία, βασική ύλη για κατασκευή ANFO. 

Μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδει το Mega αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί μέχρι και ζυγαριές, καθώς και πάρα πολλά είδη εκρηκτικών υλών. Το σπίτι είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας η 22χρονη, ο πατέρας της οποίας ειδοποίησε την αστυνομία ότι έχει εξαφανιστεί. Εκτιμ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.