.Το ρωσικό εμπάργκο σε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά την επιβολή κυρώσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία στις εισαγωγές τροφίμων και οπωροκηπευτικών από χώρες της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ κατόπιν εντολής του αντιπροέδρου της και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έγινε αξιολόγηση των μέχρι τώρα επιπτώσεων από την επιβολή μέτρων απαγόρευσης εισαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσ... περισσότερα »

.Η Πανσέληνος του Αυγούστου επισκιάζει τις Περσείδες

Τα πεφταστέρια «στολίζουν» κι αυτό το καλοκαίρι τον νυχτερινό ουρανό, αν και λιγότερο εντυπωσιακά, καθώς η αυγουστιάτικη βροχή διαττόντων πραγματοποιείται στη σκιά της υπέρλαμπρης Πανσελήνου.

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τη νύχτα της 12ης Αυγούστου και όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Μάνος Καρδάσης, από το σύλλογο ερασιτεχνικής αστρονομίας, όσοι θέλουν να το παρατηρήσουν πιο εύκολα, μπορούν να ξενυχτήσουν και να στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό από τις 10 το βράδυ της 12ης Αυγούστου, έως τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου. Το αστρονομικό φαινόμενο μπορεί να φτάσει έως τα 100 μετέωρα ανά ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Καρδάση, ταυτόχρονα με τις Περσείδες αυτή την περίοδο υπάρχουν ενεργές και άλλες διαττοντικές βροχές, που είναι όμως ασθενέστερες από τις Περσείδες.

Οι Περσείδες θεωρούνται μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι κατ' εξοχήν γρήγορα και φωτεινά, συχνά με μακριές πύρινες «ουρές». 

Μια ανάλυση της NASA για τα έτη 2008 - 2013 δείχνει πως οι Περσείδες παράγουν περισσότερα φωτεινά μετέωρα από κάθε άλλη βροχή διαττόντων. 
Η Google δημιούργησε σήμερα ένα διαδραστικό doodle για να γιορτάσει την βροχή των Περσειδών του Αυγούστου.

.Σ. Βούλτεψη: Οι αγρότες θα αποζημιωθούν

Oι αγρότες που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο θα αποζημιωθούν είτε από την κυβέρνηση είτε από την ΕΕ, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Διευκρινίσε, πάντως, ότι η χώρα δεν θα αλλάξει συμμαχίες.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ημαθίας, των εξαγωγέων της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας, ώστε να διαμορφωθούν κοινές θέσεις και αιτήματα σχετικά με τις απώλειες από το ρωσικό εμπάργκο. 

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα τεθούν υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Καρασμάνη, σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο, στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι εμπειρογνώμονες ειδικευμένοι στον τομέα της γεωργίας από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις 14 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν και να αναλύσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από τις χώρες τους, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

.Πλήρης στήριξη των ΗΠΑ στον Πρόεδρο του Ιράκ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «υποστηρίζουν πλήρως» τον πρόεδρο του Ιράκ Φαούντ Μασούμ ως εγγυητής του Συντάγματος του Ιράκ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ-Μαλίκι κατηγόρησε τον Ιρακινό Πρόεδρο για παραβίαση του καταστατικού χάρτη του Ιράκ. 

«Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη αποτελεσμάτων μέσω εξαναγκασμού ή χειραγώγησης της συνταγματικής ή δικαστικής διαδικασίας » ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρί Χαρφ σε δήλωσή της. 

Όπως είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά την κατάσταση στο Ιράκ και είναι σε επαφή με τους ιρακινούς ηγέτες. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι από το βράδυ της Κυριακής ειδικές παραστρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον πρωθυπουργό αλ-Μαλίκι είχαν αναπτυχθεί σε στρατηγικούς τομείς της Βαγδάτης αφότου ο Ιρακινός πρωθυπουργός μέσω διαγγέλματός του αρνήθηκε να ενδώσει στις πιέσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του για μια τρίτη θητεία.

.Σύλληψη για χρέη-μαμούθ

Πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ είναι οι οφειλές προς το Δημόσιο ενός 42χρονου, που συνελήφθη, σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς, στη Λάρισα.

Ειδικότερα, ο 42χρονος, ελεύθερος επαγγελματίας, συνελήφθη διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους 5.252.285,78 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

.ΕΕ: Αναλύουν τις επιπτώσεις του εμπάργκο

Μονοπωλεί την ατζέντα το θέμα του ρωσικού εμπάργκο τόσο σε ευρωπαικό όσο και σε ελληνικό επίπεδο. Αξιωματούχοι της ΕΕ άρχισαν σήμερα να αναλύουν κατά προϊόν τις επιπτώσεις της ρωσικής απαγόρευσης των εισαγωγών τροφίμων από την ΕΕ. 

Ανώτερη πηγή της ΕΕ πάντως δήλωσε σήμερα προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι η Ένωση ενδέχεται να προσφύγει στον (ΠΟΕ) κατά της ρωσικής απαγόρευσης. Διευκρίνισε ωστόσο οτι προηγουμένως θα εξετασθούν πολύ προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά της προσφυγής".

Εντός της ημέρας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.