.Αποκαλύψεις από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το παρασκήνιο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, καθώς οι αρχές, μέσω της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου αναζητούν και άλλος εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία γνωρίζει πλέον τους αριθμούς των τηλεφώνων από τα οποία κάποιοι επικοινώνησαν με το 45χρονο δράστη, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και μετά από τα οποία πήγε στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου 34χρονου. 

.«Οι βάρβαρες πολιτικές γεννούν τον εφιάλτη του νεοναζισμού», προειδοποίησε ο Α. Τσίπρας

«Στην Ελλάδα κινδυνεύει η κοινωνική σταθερότητα και συνοχή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και προειδοποίησε ότι «ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έρχεται αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του νεοναζισμού που γεννούν οι βάρβαρες πολιτικές».

"Ως εδώ! Η Ευρώπη δεν θα γυρίσει προς τα πίσω. Η Ευρώπη και οι λαοί της θα προχωρήσουν μπροστά!", δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του γερμανικού "Κόμματος της Αριστεράς" (Die Linke) στην Φρανκφούρτη", μαζί με την Αντιπρόεδρο του κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στους Γερμανούς, τόνισε ότι από τα χρήματα της "ονομαζόμενης", όπως είπε, διάσωσης, το 98% πηγαίνει στα χέρια τραπεζιτών και ολιγαρχών και στην αποπληρωμή τόκων δανεισμού, ενώ μόλις το 1,5% καταλήγει στην πραγματική οικονομία. "
Η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών", ανέφερε και σημείωσε ότι η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες. 
Εξάλλου, ομιλία με θέμα «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης», θα εκφωνήσει ο Αλ. Τσίπρας, αύριο βράδυ στη Βιέννη στο «Μπρούνο Κράισκι Φόρουμ για το Διεθνή Διάλογο», που φέρει το όνομα του ιστορικού Σοσιαλιστή καγκελάριου της Αυστρίας και θεωρούμενου ως σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα της χώρας του στον 20ο αιώνα, Μπρούνο Κράισκι. 

Της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αυστριακό υφυπουργό Οικονομικών, Αντρέας Σίντερ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος  και πιθανολογούμενο επόμενο Επίτροπο της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας θα έχει, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, συνάντηση με τον πρόεδρό του Μίρκο Μέσνερ και θα ακολουθήσει νωρίς το απόγευμα, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχο και αναπληρωτή κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.

.Ποινική δίωξη για «προκλητικό πάρτυ» κακοδιαχείρισης στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

Κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος κάθε υπευθύνου του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) την περίοδο 2006-2011, σχετικά με πράξεις που αφορούν κακή οικονομική διαχείριση.

Η δίωξη, που περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, ασκήθηκε έπειτα από πόρισμα που παρέδωσε στην εισαγγελία πρωτοδικών ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, πόρισμα στο οποίο διαπιστώνονται περιπτώσεις «οικονομικών ατασθαλιών» στη λειτουργία του Ταμείου.  

Στο πόρισμα του επιθεωρητή εντοπίζονται πολλές οικονομικές παρατυπίες σχετικά με παράνομες κατατμήσεις διαγωνισμών, αμοιβές προσωπικού και νομικού συμβούλου, καταβολής υπερωριών, διάθεσης σημαντικών χρηματικών ποσών για δαπάνες που ελέγχονται ως εικονικές αλλά και καταβολής χρηματικών ποσών δυνάμει υπουργικών αποφάσεων «εκδοθεισών εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης». 

Ο επιθεωρητής καταδεικνύει, επίσης, περιπτώσεις παράνομης ιδιοποίησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Ταμείου.

.Ψάχνουν αυτούς που τηλεφώνησαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής, για τη δολοφονική ενέδρα

Στον εντοπισμό αυτών που τηλεφώνησαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής και έστησαν ενέδρα στον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, προχθές το βράδυ στο Κερατσίνι, εστιάζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και άλλα άτομα για το ειδεχθές έγκλημα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το τηλεφώνημα έγινε πιθανότατα από κάποιον από τους δύο που βρίσκονταν στην καφετέρια και αντάλλαξαν έντονες ματιές με τον 34χρονο, την ώρα που έβλεπαν το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και όταν το θύμα βγήκε στο δρόμο, τους περίμεναν ήδη περίπου 20 άτομα και άρχισε ο διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου έφτασε στο σημείο ο 45χρονος Γ. Ρουπακιάς και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

Τις τηλεφωνικές συνομιλίες ή την ανταλλαγή μηνυμάτων αναμένεται να εντοπίσει η έρευνα, μετά την άρση απορρήτου που ζήτησε η Ασφάλεια.

Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει στο σημείο που ήταν ο 34χρονος αντιφασίστας και οι φίλοι του. Αυτό το καταθέτει και η σύζυγος του, η οποία λέει ότι ο άνδρας της έβλεπε το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όταν του τηλεφώνησαν και έφυγε άρον άρον.

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν η σύζυγος του δράστη της αιματηρής επίθεσης, μια ακόμη γυναίκα (η οποία, κατά την απολογία της στον ανακριτή, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση και ότι απλά γνώριζε τη γυναίκα του δράστη) και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Εν τω μεταξύ, σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά και ένα ακόμα μέλος της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ανεξάρτητη δικογραφία από την Ασφάλεια, άσχετη με τη δολοφονία, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι κατείχε όπλα. 

Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην οδηγό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στέλεχος της νεολαίας του κόμματος στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη χθες γιατί, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες). 

Ο 26χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε υποβάλει αίτημα για άδεια οπλοφορίας, ως οδηγός και συνοδός του κ. Μιχαλολιάκου, η οποία όμως απορρίφθηκε την 5η Μαρτίου του 2013.

.Θρήνος και οργή στην κηδεία του Παύλου Φύσσα

Θρήνος και οργή επικράτησε στην κηδεία του αδικοχαμένου 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι την περασμένη Τετάρτη.

Η οικογένεια, οι φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν στον 34χρονο μουσικό το τελευταίο αντίο, στον Ιερό Ναό «Αγίου Γερασίμου» στο νεκροταφείο του Σχιστού, διατυπώνοντας «χιλιάδες γιατί» για τον άδικο χαμό του από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.

Φωνάζοντας «αθάνατος» και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα»και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού συνόδεψαν τον 34χρονο στην τελευταία του κατοικία.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου.

Φίλοι του Παύλου Φύσσα ζήτησαν από τους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην «τραβήξουν» πλάνα από την κηδεία και αποχαιρέτησαν τον φίλο τους με στίχους τραγουδιών του. Η οικογένεια του θύματος, αντί για κατάθεση στεφανιών, θέλησε να δοθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

.Θα "ιδρώσει" η Μέρκελ για να επιτύχει το ιδανικό εκλογικό αποτέλεσμα

Για πρώτη φορά ένα νέο γερμανικό αντι-ευρωπαϊκό κόμμα εμφανίζεται να ξεπερνάει το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στο κοινοβούλιο--όπως προκύπτει από δημοσκόπηση--γεγονός που υποδηλώνει ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δεν θα επιτύχει να σχηματίσει και πάλι τον κεντροδεξιό συνασπισμό της μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Bild και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εμφανίζει τους συντηρητικούς της Μέρκελ να εξασφαλίζουν το 38% και τους φιλελεύθερους συμμάχους τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), το 6%, δηλαδή συνολικά το 44%, μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερη από το συνολικό ποσοστό που εξασφαλίζουν τα τρία κεντροαριστερά κόμματα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε ύστερα από τις εκλογές στη Βαυαρία της περασμένης Κυριακής, εμφανίζει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να εξασφαλίζει 5%, το ποσοστό δηλαδή που απαιτείται για την είσοδό του στο κοινοβούλιο.

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εξασφαλίζουν 28%, οι Πράσινοι 8% και το κόμμα της Αριστεράς 9%.

.Ανακαλύφθηκε γονίδιο που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού του AIDS

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πρώτη φορά ένα νέο γονίδιο που, όπως είπαν, φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να εμποδίζει την εξάπλωση του ιού HIV του AIDS στο σώμα. Αν και η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και θα απαιτηθούν ακόμα αρκετά χρόνια περαιτέρω δοκιμών, οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι η ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει μελλοντικά στην ανάπτυξη νέου τύπου μη τοξικών φαρμακευτικών θεραπειών, οι οποίες θα αξιοποιούν τις φυσικές άμυνες του ασθενούς και θα τις κινητοποιούν κατά του ιού.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Μάλιμ του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων του King's College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δήλωσαν ότι το εν λόγω γονίδιο ΜΧ2 φαίνεται να παίζει ρόλο-κλειδί στον τρόπο που ο ιός HIV ελέγχει τα ανθρώπινα κύτταρα.

Περίπου 34 εκατ. άνθρωποι έχουν παγκοσμίως μολυνθεί με τον ιό του AIDS.

.Ο Πούτιν «δεν πιστεύει σε σας» λέει στους Ρώσους ο Τζον Μακέιν

 Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν "δεν πιστεύει σε σας", δηλώνει ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν απευθυνόμενος στους Ρώσους σ' ένα δριμύ άρθρο του που έστειλε στη "Πράβντα" και το οποίο πρόκειται, σύμφωνα με την ομάδα του γερουσιαστή, να δημοσιευθεί σήμερα.

Ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το Λευκό Οίκο, το 2008, κατηγορεί τον Πούτιν και το περιβάλλον του ότι νόθευσαν τις εκλογές, φυλάκισαν και δολοφόνησαν αντιπολιτευόμενους, ευνόησαν τη διαφθορά και κατέστρεψαν τη φήμη της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή. 

"Δεν είμαι αντιρώσος", γράφει ο Μακέιν στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα Πράβντα και στον ιστότοπό της Pravda.ru. "Είμαι φιλορώσος, πιο φιλορώσος από το καθεστώς που σας κυβερνά κακώς σήμερα", προσθέτει.

Ο Τζον Μακέιν δεν είχε κρύψει την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να γράψει ένα άρθρο για το ρωσικό Τύπο μετά τη δημοσιεύεση ενός κειμένου του Πούτιν στις στήλες των "Νιού Γιόρκ Τάιμς". Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική κυβέρνηση αγνοεί τα "απαράγραπτα δικαιώματα" στη ζωή, την ελευθερία και την αναζήτηση της ευτυχίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν "δεν ανεβάζει τη φήμη της Ρωσίας στα μάτια του κόσμου. Την καταστρέφει", εκτιμά ο Μακέιν. "Την έκανε (τη Ρωσία) φίλη των τυράννων και εχθρό των καταπιεσμένων", υπογραμμίζει. "Ο πρόεδρος Πούτιν δεν πιστέυει σ' αυτές τις αξίες επειδή δεν πιστεύει σε σας", καταλήγει ο γερουσιαστής.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.