.Το κόλπο και οι «εχθροί»…

Ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται «ασφαλής» με τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως είπε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ; Πιθανότατα.

 Γιατί, με το κόλπο της «συναίνεσης» που έβαλε μπροστά, μπορεί να υπολογίζει βάσιμα ότι δεν θα βρεθούν τρεις βουλευτές να καταψηφίσουν κρίσιμα νομοσχέδια, τώρα που η, πρόθυμη το καλοκαίρι, αντιπολίτευση τον «υπονομεύει». 

Το «κόλπο» αυτό (περισσότερα εδώ) φαίνεται ότι του αρκεί, *επί του παρόντος*. Ομως, φροντίζει να το ενισχύει και με άλλα «επιχειρήματα», κλασικά και παλαιάς κοπής, που έχουν όμως ακόμα πέραση, έστω για λίγο. Αργότερα κάτι άλλο... περισσότερα »

.Ο Δραγασάκης και τα λαθάκια τους

*Κι, όμως, *η είδηση των ημερών δεν ήταν ούτε το νέο Μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας για λογαριασμό του μισού ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Καμμένου, ούτε η φροϋδική προσέγγιση της ψυχολογικής αστάθειας της Ζωής από τον κυρ Αλέκο Φλαμπουράρη.

 Η είδηση βγήκε από τη συνέντευξη που στα μουλωχτά, καθώς όλοι βλέπαμε το σόου στην Επιτροπή της Βουλής, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης στην ΕΡΤ. 

Ο κ. Δραγασάκης άθελά του άσκησε την πιο άγρια, την πιο ανατρεπτική κριτική στην κυβέρνηση αποδομώντας κάθε επιλογή της. *Ο κ. Δραγασάκης,* χωρίς να κομπιάζει, ομολόγησε ότι η διαπραγμάτευση... περισσότερα »

.Ο Δεκέμβρης και η Αριστερά

*Ποιος έδωσε *εντολή να πυροβολήσουν οι αστυνομικοί στο ψαχνό; Τι επιδίωκε αυτός που αιματοκύλισε τη μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα στις 3 του Δεκέμβρη του 1944; Ηταν επιλογή των Αγγλων, για να προκαλέσουν τον Εμφύλιο και να επιβάλουν την κυριαρχία τους στην Ελλάδα;

Ή μήπως ήταν προβοκάτσια δωσιλόγων, για να ξεπλυθούν από τις αμαρτίες τους; *Με αυτά *και άλλα παρόμοια ερωτήματα ταλαιπωρήθηκε για δεκαετίες η γενιά μου, η γενιά της μεταπολίτευσης, επηρεασμένη από την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς: τη ρεβάνς των ηττημένων, όπως ονομάστηκε. Μια κυριαρχία που είχε ως αποτέλεσμα μια μ... περισσότερα »

.Ημερομηνία λήξης άνοιξη 2017

*Το μήνυμα* για τη Γαλλία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά την πρωτιά της ακροδεξιάς του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν προχθές Κυριακή είναι σαφές: 

Η Γαλλία που ξέρουμε, όπως αυτή ανασυγκροτήθηκε μετά την απελευθέρωση του 1944 στις παραδόσεις του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης, κινδυνεύει να έχει ως ημερομηνία λήξης την άνοιξη του 2017 στην προεδρική εκλογή και τις βουλευτικές εκλογές που ακολουθούν αμέσως μετά.

 Η άνοιξη του 2017 κινδυνεύει να είναι μια μονομαχία σκληρής Δεξιάς του Σαρκοζί και ακροδεξιάς της Λεπέν σε μια προεκλογική εκστρατεία, η ρητορική και η θεματολογία της...περισσότερα »

.Ο χρόνος έχει τελειώσει

Η χώρα για να σταθεί όρθια και να προχωρήσει χρειάζεται μεγάλες ξένες επενδύσεις. Τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλιώς. Αυτό το ξέρουν άπαντες. Υποθέτω και ο πρωθυπουργός. 

Αν, όμως, δεν κάνει κάτι για να τις προσελκύσει σύντομα το παιχνίδι θα χαθεί. Τα λόγια δεν φτάνουν ούτε πείθεται κανείς από τις διαβεβαιώσεις του τύπου «αν θέλετε το τάδε project, θα το κανονίσουμε».

 Οι επενδυτές θέλουν ένα κανονικό κράτος, χωρίς φορολογικές, δικαστικές, γραφειοκρατικές, πολιτικές εκπλήξεις. Προς το παρόν, έχουμε φτιάξει ένα πολύ κακό brand, της απόλυτα μη κανονικής, απρόβλεπτης χώρας. Ας πούμε, όμως...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.