.Στο τραπέζι ξανά το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από το Δημόσιο

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς θα πρέπει να δουλέψουν με τις μηχανές στο φουλ για να ολοκληρωθούν τα προγράμματα διαθεσιμότητα και κινητικότητα στο Δημόσιο.

 Κεντρικός στόχος να εντοπιστούν εκείνοι οι φορείς, από τους συνολικά 1.500 του ευρύτερου δημόσιο τομέα, που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. 

Μέσω αυτής της διαδικασίας θα συμβάλλουν στον στόχο των 12.500 διαθεσίμων ή 4.00 απολύσεων έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, στο υπουργείο αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι και ένα πρόγραμμα εθελουσί...περισσότερα »

.Επικριτική η αντιπολίτευση για την επίσκεψη Σαμαρά

Επικριτικά, παρά τα θετικά σχόλια των κυβερνητικών στελεχών, στέκεται η αντιπολίτευση αναφορικά με το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυποθυργού, Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα. 

«Τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού ότι τίποτα καλό δεν προκύπτει για την ελληνική κοινωνία και οικονομία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι από τις δηλώσεις δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέρ...περισσότερα »

.Εθνικά θέματα στο τραπέζι της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Μπαν Κι Μουν

Με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Η συνάντηση τους διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.
 
«
Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα.
Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον γενικό γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
Ερωτηθείς σχετικά ο πρωθυπουργός, δήλωσε «πάρα πολύ» ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Ο γγ του ΟΗΕ, στη συνάντηση, ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων και ο ειδικός διαπραγματευτής για το Σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς, στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, εκτός από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, είχε επαφές με στελέχη μεγάλων επενδυτικών ομίλων, ΜΜΕ, με τον δήμαρχο της ΝΥ, Μ. Μπλούμπεργκ, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου, Ντ. Χάρις, και τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

.ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕΡΚΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Σημαντική επιτυχία για το Δήμο Ζωγράφου υπήρξε η έγκριση της Μελέτης των υπηρεσιών του για τη φυτοτεχνική βελτίωση της πλατείας Μερκάτη, χρησιμοποιώντας ως χρηματοδοτικό εργαλείο το πρόγραμμα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ «Αστική Αναζωογόνηση». Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στις 43.442 ευρώ και χρηματοδοτείται 100%. Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου ξεκινούν άμεσα. 

Η πλατεία Μερκάτη είναι μία πλατεία που μπορεί να δεχτεί μεγάλο αριθμό πολιτών, λόγω του ότι έχει μεγάλη επιφάνεια και βρίσκεται σε σημείο της πόλης με μεγάλη πυκνότητα κατοίκησης και σχετική έλλειψη ελεύθερων χώρων. Ωστ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.