.Ψήφισμα του ΔΣ Ζωγράφου για τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου
για τις πρόσφατες εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, με ομόφωνη απόφασή του, απαιτεί την άμεση ανάκληση των αποφάσεων της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αποφάσεις που οδηγούν τόσο σε απολύσεις εργαζομένων όσο και σε συρρίκνωση του κοινωνικού ρόλου της αυτοδιοίκησης.

Τα απαράδεκταμέτρα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, καταργούν στην ουσία σημαντικές λειτουργικές μονάδες των δήμων με πολύ μεγάλη συμβολή στην κοινωνική προστασία και ασφάλεια των δημοτών, όπως αυτές της δημοτικήςαστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, καλεί παράλληλα τους αιρετούς εκπροσώπους και τους εργαζόμενους να αναπτύξουν ένα δημιουργικό διάλογο που θα οδηγήσει σε συμπόρευση, στο πλαίσιο ενός από κοινού επεξεργασμένου σχεδίου δράσης, για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών αποφάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων κο Γ. Καμίνηαπό ύποπτους κύκλους που αμαυρώνουν το δημοκρατικό χαρακτήρα τηςαυτοδιοίκησης και επιβουλεύονται τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

.«Κατόπιν αξιολόγησης η απόφαση»

«Η απόφαση μας για τη δημοτική αστυνομία είναι κατόπιν της σχετικής αξιολόγησης να ενταχθεί ως διοικητική αστυνομία στο υπ. Δημόσιας Τάξης και να εξακολουθεί να καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προτεραιότητες της», επεσήμανε από την Κρήτη, όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τόνισε ότι θα αξιολογηθούν με απόλυτη διαφάνεια και επέμεινε στην εμπέδωση του θεσμού του νέου τεχνικού λυκείου το οποίο -όπως είπε- θα απορροφήσει πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών.
Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η επιτροπή προσωπικοτήτων θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ να ανταποκριθούν και να ενταχθούν στο μεταβατικό σχήμα -όπου όπως είπε- υπάρχει μεγάλος αριθμός διαθέσιμων θέσεων.

.Αντίδραση κατά της διάλυσης

Την έντονη διαφωνία του για την διάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Μανώλης Γλεζος μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος. 

«Με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν για εμάς» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο Συνασπισμός μόνος του πότε έμπαινε στη Βουλή και πότε έμενε εκτός, και συμπλήρωσε «ότι το όχημα το έσερναν κάποια άλογα που τα λενε συνιστώσες». 

«Πριν από εμάς ο συνασπισμός ήταν στο 3%, τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 

«Εσύ κάνε ότι θέλεις. Θέλεις να διαλυθείς; Θέλεις να διασπαστείς; Κάνε ότι θέλεις...... τι αποφασίζεις εσύ για εμάς; Πως το ζητάς αυτό, με ποιό δικαίωμα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

.«Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας»

Στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρονται αμερικανικά ΜΜΕ, στηριζόμενα στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ», επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην Ουάσιγκτον, στις 8 Αυγούστου, για να συζητήσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται και σε άλλα δημοσιεύματα και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με την αμερικανική στήριξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση, το Κυπριακό, την αμυντική συνεργασία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα θέματα ασφαλείας στη Βόρεια Αφρική και τη Συρία.

Επίσης, επισημαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος τονίζει τη «δύναμη της σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα σήμερα» και το γεγονός ότι «τις δυο χώρες συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα και η συμμαχία του NATO».

Τέλος, προβάλλεται η υπογράμμιση του Λευκού Οίκου στη «συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία».

.Ο Β. Σόιμπλε επικρίνει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τραπεζική ένωση

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τις έντονες επιφυλάξεις της κυβέρνησής του σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά την δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης ή εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών, εκτιμώντας ότι η ιδέα αυτή έχει «πήλινα πόδια», σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιλντ.

«Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη, νομικά ορθή λύση αμέσως τώρα», φέρεται να είπε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, που προδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα ενός εκτενούς σχετικού άρθρου της που θα περιέχεται στο αυριανό της φύλλο.

Ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι δεν είναι σαφές εάν η Επιτροπή θα είναι πράγματι σε θέση να κλείνει μια τράπεζα και να την θέτει υπό διαδικασία εκκαθάρισης.

«Παραμένει ανοικτό το εάν και κατά πόσον η Επιτροπή, με την περιορισμένη εμπειρία της [στον χρηματοοικονομικό τομέα] θα μπορεί να ενεργεί με επαρκή αποτελεσματικότητα», τόνισε.

.Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση του Μπ. Ομπάμα με τον Αντ. Σαμαρά

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την 8η Αυγούστου.

Το πλήρες δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη, 8η Αυγούστου [2013], ο Πρόεδρος Ομπάμα θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λευκό Οίκο.

»Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα ?τις [δύο χώρες] συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO? και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

»Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα [θεμάτων] αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».

.«Μικροί Μουσικοί» στο Ωδείο Αθηνών

Τη συνεργασία του Ωδείου Αθηνών με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την υλοποίηση προγράμματος υποτροφιών με τίτλο «Μικροί Μουσικοί» ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων φορέων.

Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» έχει ως στόχο την ενίσχυση της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα, με τη διαμόρφωση ειδικού προγράμματος υποτροφιών για παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων λόγω της οικονομικής κρίσης. «Για το Ωδείο Αθηνών η κρίση γεννά νέες υποχρεώσεις, εξαιρετικά επείγουσες. 

Όσο σκληρός και αν είναι ο αγώνας για την επιβίωση τέτοιων θεσμών όπως το Ωδείο Αθηνών, η επιτυχής έκβαση του αγώνα αυτού συνδέεται με την απάντηση ότι κάθε θεσμός πασχίζει να δώσει λύση σε φλέγοντα προβλήματα της εποχής», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος.

.«Σύννεφα» για την Praktiker στη Γερμανία - «Ανέφελη» η πορεία στην Ελλάδα, υποστηρίζει η εταιρεία

Η μεγάλη γερμανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Praktiker ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των υψηλών χρεών της, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν βασίζεται πλέον στην υπόθεση ότι ο όμιλος μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες του, μετά τη χωρίς συμφωνία κατάληξη των διαβουλεύσεων με τους πιστωτές της για τη χρηματοδότηση.
 
«Το διοικητικό συμβούλιο της Praktiker δεν δέχθηκε τη θετική πρόβλεψη για τη συνέχεια της εταιρείας Praktiker και συγκεκριμένων εταιρειών του ομίλου», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 67% στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. 

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα, "οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν την Praktiker Ελλάδος".

Σύμφωνα με την εταιρεία, "η Praktiker Hellas, όπως και όλες οι εταιρείες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH) καθώς και οι εταιρείες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία), δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες.

.Η αλληλεγγύη, δίχτυ ασφαλείας για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα

Σωτήρια για τη ζωή ενός ηλικιωμένου που έχει εξαφανιστεί αποδεικνύεται η άμεση έναρξη των προσπαθειών για την ανεύρεσή του, όπως προκύπτει από τον απολογισμό των 25 μηνών λειτουργίας του Εθνικού Προγράμματος Silver Alert και της Εθνικής Γραμμής SOS 1065 για τους ηλικιωμένους, από την Κοινωνική Υπηρεσία της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.
Κατά το χρονικό διάστημα 12 Απριλίου 2011 έως και 31 Μαΐου 2013 καταγράφηκαν 127 εκδόσεις Silver Alert και 106 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων , εκ των οποίων 62 εντοπίστηκαν σώοι και οι υπόλοιποι 44 νεκροί. «Όσο πιο γρήγορη είναι η κινητοποίηση τόσο πιο καλό είναι το αποτέλε
σμα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Silver Alert Μιχάλης Ροκκάς. 

Την ανάγκη «να γίνει άμεσα η αναζήτηση ενός ηλικιωμένου, λόγω των ασθενειών που μπορεί να αντιμετωπίζει, της στέρησης της φαρμακευτικής αγωγής του ή ενός ατυχήματος» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Γραμμής Ζωής, Πελίνα Θεοδοσίου.

«Δεν υπάρχει πολιτική, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στη χώρα μας, που είναι οι πρώτοι που υφίστανται τα δεινά της κρίσης», επισημαίνει η κ. Θεοδοσίου. 

«Η κοινωνία μας τους αντιμετωπίζει ως ανθρώπους σε αποδρομή και αυτό καθοδηγείται από το κράτος», σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Ροκκάς. Όμως, «δεν αξίζουν τέτοιας τύχης, τους πρέπει αξιοπρέπεια και σεβασμός», επανέρχεται η κ. Θεοδοσίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.