.Το ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε τον προϋπολογισμό της ΕΕ


Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε "όχι" στην έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014-2020 της ΕΕ, που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων και αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο θέμα της έγκρισης ή μη του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ 2014-2020, όπως αυτό προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών (690 ψήφοι υπέρ) αποφάσισε, δια της ψήφου του, να απορρίψει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, εγκρίνοντας το κοινό Ψήφισμα των πέντε μεγαλύτερων ομάδων του Σώματος (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και Ενωτική Αριστερά), αποφάσισε να μην δεχθεί έναν κοινοτικό προϋπολογισμό με βαθιές περικοπές για την επόμενη εξαετία, 

υποστηρίζοντας ότι "τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ΠΔΠ της ΕΕ αποτελούν απλώς μία πολιτική συμφωνία μεταξύ αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και δεν αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες που διατύπωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".

Η Συμφωνία αυτή, που θα δεσμεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επόμενη επταετία, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αν δεν εκπληρωθούν ορισμένες ουσιώδεις προϋποθέσεις, τονίζεται στο Ψήφισμα που εγκρίθηκε.

Με το Ψήφισμα αυτό, το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει την πρόθεση του "να ξεκινήσει ευρείας κλίμακας διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο σχετικά με όλες τις διατάξεις του κανονισμού για το ΠΔΠ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ένωση θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, προνοητικό, ευέλικτο και διαφανή προϋπολογισμό, 

που θα μπορέσει να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πολιτικών δεσμεύσεων της ΕΕ και των δημοσιονομικών επιδιώξεων".

.Ευρωπαϊκά συνδικάτα εναντίον λιτότητας


Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα κάλεσαν σε διαδηλώσεις «εναντίον της λιτότητας» αύριο Πέμπτη στις  Βρυξέλλες, για να σταλεί ένα μήνυμα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι θα συναντηθούν για μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αφιερωμένη στην οικονομική «ανάκαμψη».

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, το μεσημέρι, που πάντως δεν παρουσιάζεται σαν μαζική διαδήλωση, στο Παρκ ντι Σενκαντενέρ (Πάρκο της Πεντηκονταετίας), μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου πρόκειται να γίνει η σύνοδος των 27 την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Γερμανοί, Γάλλοι, Βέλγοι, Πορτογάλοι και Ισπανοί συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι θα είναι παρόντες στη συγκέντρωση, στην οποία καλεί η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (CES), στην οποία συμμετέχουν 85 συνδικαλιστικές οργανώσεις και 10 συνομοσπονδίες από 36 χώρες.

.F1: «Αυλαία» την Κυριακή στην Μελβούρνη


Ύστερα από αναμονή περίπου τεσσάρων μηνών, οι ομάδες και οι οδηγοί της Φόρμουλα Ένα επιστρέφουν στη δράση... Η «αυλαία» του νέου πρωταθλήματος ανοίγει την Κυριακή 17 Μαρτίου (08:00 ώρα Ελλάδας) στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, με την ευχή όλων των φίλων του αθλήματος η διοργάνωση του 2013 να είναι το ίδιο συναρπαστική με αυτήν του 2012, η οποία έκρινε τον τίτλο των οδηγών στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Βραζιλία (25/11) και αυτόν στους κατασκευαστές μια εβδομάδα νωρίτερα (18/11), στο Όστιν του Τέξας, με τη Red Bull να πανηγυρίζει αμφότερες τις «πρωτιές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεζόν που αρχίζει σε λίγες ημέρες είναι η τελευταία, κατά την οποία τα μονοθέσια της Φόρμουλα Ένα θα «φορούν» κινητήρες 2,4 λίτρων σε διάταξη V8, καθώς από το 2014 θα χρησιμοποιούνται κινητήρες 1,6 λίτρου σε διάταξη V6 με υπερτροφοδοσία (turbo) και συστήματα ανάκτησης ενέργειας (ΚΕRS). 

Αυτή η αλλαγή, καθώς και η εφαρμογή κάποιων άλλων κανονισμών, συμπεριλαμβανομένων αυτών για την αεροδυναμική απόδοση, θα συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κατά 35%.

Επίσης, στη νέα σεζόν θα χρησιμοποιηθούν τα καινούρια ελαστικά που κατασκεύασε η Pirelli για τη Φόρμουλα Ένα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή μηχανοκίνητου αθλητισμού της ιταλικής εταιρείας, Πολ Χέμπερι, κατά την παρουσίαση των ελαστικών, τον Ιανουάριο, οι νέες, πιο μαλακές γόμες τους «ανακατεύουν την τράπουλα», καθώς στόχο έχουν να βοηθήσουν στο να γίνονται περισσότερα προσπεράσματα στα γκραν πρι, καθώς και να διασφαλίσουν 2 με 3 πιτ-στοπ ανά αγώνα. 

Σε σχέση με τα ελαστικά του 2012 υπάρχει μια διαφοροποίηση στο χρώμα, καθώς φέτος θα χρησιμοποιείται το πορτοκαλί, αντί για το ασημί, προκειμένου να ξεχωρίσει τη σκληρή γόμα από τις υπόλοιπες. 

Τα χρώματα στις υπόλοιπες γόμες παραμένουν ίδια (λευκό για τη μέση, κίτρινο για τη μαλακή και κόκκινο για την πολύ μαλακή). Οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους δύο γόμες και είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν και τις δύο σε κάθε αγώνα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ακυρώνονται, ενώ, εάν ένα γκραν πρι διακοπεί χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί και οι δύο γόμες, επιβάλλεται ποινή 30 δευτερολέπτων. 

Όμως, οι οδηγοί παύουν να έχουν αυτή την υποχρέωση, αν χρησιμοποιήσουν κάποια από τις δύο γόμες ελαστικών που έχουν στη διάθεσή τους σε περίπτωση βροχής: αυτές είναι η ενδιάμεση (με πράσινο χρώμα) και η «φουλ» βρόχινη (μπλε).

Στον αγωνιστικό τομέα, οι ομάδες που θα μετάσχουν στη νέα σεζόν της Φόρμουλα Ένα είναι μειωμένες κατά μια, καθώς από τις 12 που «έτρεξαν» πέρυσι δεν θα βρίσκεται φέτος στο γκριντ η HRT. 

Η ισπανική ομάδα αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, δεν βρήκε έγκαιρα αγοραστή για να καταβάλει το κόστος συμμετοχής για το 2013 και αργότερα μπήκε σε διαδικασία ρευστοποίησης.

Όσον αφορά στα πρόσωπα, στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα αγωνιστεί ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς ο Γερμανός ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο την απόφασή του να αποχωρήσει -για δεύτερη (και... οριστική) φορά- από την ενεργό δράση. 

.«Μέτωπο κατά της τρομοκρατίας και της βίας»


Τις συντονισμένες επιθέσεις κατά των γραφείων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη καταδικάζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις επιθέσεις κατά των γραφείων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τις συντονισμένες επιθέσεις κατά των γραφείων βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Η απάντηση του πολιτικού κόσμου πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός μετώπου κατά της τρομοκρατίας και της βίας και υπέρ της συνεργασίας για να βγούμε από την κρίση.

.Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να καταδικάσει ξεκάθαρα δολοφονικές απόπειρες


Δηκτική απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκαζε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολγου.

«
Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται πολύ να καταδικάσει ξεκάθαρα εγκληματικές- δολοφονικές απόπειρες εναντίον εργαζομένων. Ντροπή!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου.

Η Κουμουνδούρου έχει καταδικάσει τις εν λόγω επιθέσεις, οι οποίες είχαν ως στόχο τα πολιτικά γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως αυτές «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον πολιτικό αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και τους εκφραστές του και μας βρίσκουν απέναντί τους».

Προειδοποίησε ωστόσο 
πως τέτοια περιστατικά «δεν μπορούν να αποτελέσουν το άλλοθι» για τη συνέχιση της «έντασης από μια κυβέρνηση αποφασισμένη να περιορίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα χάριν της υλοποίησης του μνημονίου».

.Ραντεβού χωρίς τελική συμφωνία


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την Τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παρόντες οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής του Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής του Νότης Μηταράκης.

«Ορισμένα μέτωπα πιθανώς να κλείσουν σήμερα. Είμαι αισιόδοξος, οι συζητήσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης με την ομάδα Τόμσεν. 

Με αυτό τον έμμεσο τρόπο, ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε ότι στο ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους ελεγκτές της Τρόικας δεν θα επέλθει οριστική συμφωνία. 

Από αυτή τη δήλωση τεκμαίρεται ότι παραμένει χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για θέματα, όπως οι αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων και η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερους όρους για τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας αναχώρησε για το Μαξίμου, ενώ στο γραφείο του έμειναν οι Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, που είχαν τηλεδιάσκεψη με τις Βρυξέλλες, στο «παρά ένα» της συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου

.«Δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής με την τρόικα»


«Κρίναμε σκόπιμο, από τη στιγμή που τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν τη συζήτηση σε τεχνικές λεπτομέρειες, να δώσουμε μία μέρα ακόμα στις συζητήσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συμμετέχει στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως «δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής», απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ εξέφρασε, παράλληλα, την αισιοδοξία του για την πορεία των συνομιλιών.

.Προστατεύστε τα νεφρά σας


Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα Οξείας Νεφρικής Βλάβης, η οποία αν και αναστρέψιμη είναι δυνατόν να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ασθενών στην αιμοκάθαρση, συνοδεύεται δε από αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας.

Το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο θέμα της Οξείας Νεφρικής Βλάβης.

«Δηλαδή, οι πολίτες αγνοούν την επικινδυνότητα της νεφρικής προσβολής, η οποία θα πρέπει να γίνει αναγνωρίσιμη με τρόπο παρόμοιο με αυτό της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου», 

ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Πλουμής Πασαδάκης, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, η οποία από το 2006 εορτάζεται την δεύτερη Πέμπτη του Μαρτίου, φέτος 14 Μαρτίου.

Με βασικό σύνθημα «Υγιείς νεφροί για μια ζωή, stop στη νεφρική βλάβη»,η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία μέσα από διάφορες δράσεις θα επιδιώξει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βελτίωση της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας της Οξείας Νεφρικής Βλάβης. 

Επίσης, σε συνεργασία με την «Βιοϊατρική» και όλα τα συνεργαζόμενα κέντρα της σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη (συνολικά 28 κέντρα) θα προσφέρει δωρεάν προ-συμπτωματικό έλεγχο την εβδομάδα από 19 έως 23 Μαρτίου. 

Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται με αιμοληψία σε άνδρες και γυναίκες, με ηλικία μεγαλύτερη ή ίση των 50 ετών για την μέτρηση της κρεατινίνης ορού και τον υπολογισμό του ρυθμού της νεφρικής λειτουργίας (e-GFR). Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή, αρκεί ένα τηλέφωνο στο 210 6966100 για να κανονίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το ραντεβού για την εξέταση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η Οξεία Νεφρική Βλάβη, είναι μια ξαφνική απώλεια της νεφρικής λειτουργίας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι νεφροί έχουν υποστεί ζημιά, εφόσον η Οξεία Νεφρική Βλάβη, ανάλογα με την αιτία, είναι συνήθως παροδική και αναστρέψιμη. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.