.ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑ/ΚΟΥΚΛΑ -ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ.
του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου
σας προσκαλούν στα εγκαίνια
 της έκθεσης της Βασιλικής Χριστοπούλου-Σακέλλιου,
με τίτλο:
‘’ Οταν το κόσμημα δίνει ζωή !!!‘’
Σάββατο 6 Απριλίου 2013, ώρα 19.00
ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διάρκεια έκθεσης 6/4/2013 – 14/4/2013
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ : ΒΙΛΛΑ ΒΟΥΓΑ
 Γ. Ζωγράφου 17 (7η Στάση Ν. Ζωγράφου)
Ώρες λειτουργίας : Σαβ. &  Κυρ. 12.00-21.00 , Δευτ. – Παρ. 17.00-21.00

.Ο ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ...

Ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο κάλεσε σήμερα τη Βόρειο Κορέα και τις ΗΠΑ να αποφύγουν μία πυρηνική σύρραξη...
Σε περίπτωση πυρηνικής αντιπαράθεσης οι λαοί της κορεατικής χερσονήσου θα «θυσιαστούν οικτρά» και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει το «πιο καταστροφικό» πρόσωπο στην Ιστορία των ΗΠΑ, εκτιμά ο Φιδέλ Κάστρο.

«Εάν ξεσπάσει πόλεμος, οι λαοί της κορεατικής χερσονήσου θα θυσιαστούν οικτρά, χωρίς κανένα όφελος για κανέναν από τους δύο», αναφέρει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Γκράνμα, επίσημο όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚ Κούβας.

«Εάν ξεσπούσε μία τέτοια σύρραξη, η δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα θα χαρακτηριζόταν από σκηνές που θα τον καθιστούσαν την πιο καταστροφική προσωπικότητα στην Ιστορία των ΗΠΑ», προσθέτει.

Απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο, ο τέως πρόεδρος της Κούβας —που εγκατέλειψε την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας— υποστηρίζει πως «το καθήκον να αποφευχθεί ο πόλεμος είναι τόσο δικό του, όσο και του αμερικανικού λαού».

Ο 86χρονος Κάστρο —που ήταν ηγέτης της χώρας του το 1962, όταν είχε ξεσπάσει η ‘κρίση των πυραύλων’— προσθέτει πως η βορειοκορεάτικη κυβέρνηση «που σήμερα αποδεικνύει την τεχνολογική και επιστημονική της πρόοδο, θα πρέπει να θυμηθεί το καθήκον της απέναντι στις χώρες που τις στάθηκαν καλοί φίλοι και θα ήταν άδικο να λησμονήσει πως ένας τέτοιος πόλεμος θα είχε επιπτώσεις σε πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού».

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης, ο οποίος είχε να παρέμβει με άρθρο του στον Τύπο από τις 19 Ιουνίου 2012, υπενθυμίζει πως είχε «την τιμή να γνωρίσει τον Κιμ Ιλ Σουνγκ, μία ιστορική προσωπικότητα, αξιοσημείωτα θαρραλέα και επαναστατική» και πως η Βόρειος Κορέα «υπήρξε πάντοτε φιλική προς την Κούβα, όπως και η Κούβα υπήρξε πάντοτε και θα παραμείνει φιλική μαζί της».

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει και σήμερα ιδιαιτέρως τεταμένη καθώς η Πιονγκγιάνγκ μετακίνησε και δεύτερο πύραυλο μέσου βεληνεκούς στις ανατολικές της ακτές και τον εγκατέστησε σε εκτοξευτήρα, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Γιονχάπ.

.Ο Βενιζέλος για το θάνατο του Νίκου Παππά


Άρρηκτα συνδεδεμένο με την «ανταρσία του Βέλους» είναι σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο το όνομα του ναυάρχου Νίκου Παππά, ο οποίος μαζί με τους συντρόφους του «έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων». 

«Ο ναύαρχος Νίκος Παππάς συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την "ανταρσία του Βέλους". Αυτός και οι σύντροφοι του, έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνιζόμενοι για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Ο Νίκος Παππας κράτησε ψηλά τη σημαία του Πολεμικού Ναυτικού, τη σημαία της Δημοκρατίας, τη σημαία του Έθνους. Η Ιστορία έχει γράψει το κεφάλαιο που τον αφορούσε ενώ αυτός βρισκόταν εν ζωή. Έφυγε απολαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και όλου του ελληνικού λαού» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. 

.«Η Κωνσταντοπούλου έχει τσακωθεί μέχρι και με τον καφετζή»

Για τα γεγονότα στην Προανακριτική Επιτροπή, την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Ηλία Κασιδιάρη και την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, κάνοντας λόγο για σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής. 

«Κανένας δεν μπορεί να αντέξει στην ίδια αίθουσα με αυτή. Η Κωνσταντοπούλου έχει τσακωθεί μέχρι και με τον καφετζή», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Δεν είναι η Κωνσταντοπούλου παράγων προόδου, αλλά εμπόδιο. Αν χρειαστεί να ξαναγίνει τέτοια επιτροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει την κ. Κωνσταντοπούλου, δε θα δεχτεί κανείς βουλευτής να συμμετάσχει». 

Ζήτησε, επίσης, συγγνώμη από τους πολίτες, σχολιάζοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμεύσεις προς την οικογένεια της κ. Κωνσταντοπούλου». 

Περιγράφοντας το φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ και του κ. Κασιδιάρη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έγινε χαμός και με το παρελθόν που έχει ο συγκεκριμένος κύριος ειδοποιήθηκε η φρουρά». «Δεν φοβόμαστε τον κ. Κασιδιάρη», συμπλήρωσε. 

«Η ιδέα ότι η Δημοκρατία φοβάται τη Χρυσή Αυγή με συγχωρείτε αλλά εγώ αυτό δεν το ανέχομαι», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Χαρακτήρισε δε ως «δυστύχημα» το γεγονός ότι δεν προβάλλεται η Επιτροπή από τα κανάλια. «Είχαμε πει να επιτραπεί η μετάδοση, υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον», ανέφερε

.Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα


Σε λύση πακέτο για όλα τα ανοιχτά θέματα με την τρόικα πάει η συγκυβέρνηση, σύμφωνα με την εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μια λύση που καταργεί κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης επιμέρους ζητημάτων αφού ακόμη και μια υποχώρηση της τρόικας σε ένα θέμα θα έχει ως αποτέλεσμα νέα μέτρα αντίστοιχης απόδοσης. 

Οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις Στουρνάρα μετά το τέλος της συνάντησης του με την τρόικα ότι «όλα είναι ανοιχτά δεν θα κλείσει τίποτε εάν δεν κλείσουν όλα», απλά επιβεβαιώνει ότι η συγκυβέρνηση, προφανώς μετά από απαίτηση της τρόικας, πάει σε συνολική λύση τύπου «ατζέντας» ελπίζοντας μόνο να μην της ζητηθούν και νέα μέτρα. 

Αλλά και αυτό, δυστυχώς για τη χώρα και τον ελληνικό λαό είναι εξαιρετικά αμφίβολο αφού όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου με νόημα, «τα δύσκολα είναι μπροστά μας». 

Η κυβέρνηση, είναι αντιμέτωπη με δημοσιονομικό κενό ύψους άνω των 2,5 δισ. ευρώ (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δανειστών), το οποίο με βάση τα συμφωνηθέντα πρέπει να καλυφθεί, ενώ και η κατάσταση στα Ταμεία, τα ελλείμματα των οποίων συνεχώς διογκώνονται λόγω της εκρηκτικής ανεργίας και των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων, είναι εκτός ελέγχου. 

Και φυσικά, λένε στην Κουμουνδούρου, όλα αυτά «ξεμπροστιάζουν» και το «στημένο» επικοινωνιακό παιχνίδι των κυβερνώντων με δήθεν διαφωνίες, δήθεν κόκκινες γραμμές, δήθεν συναντήσεις γεμάτες ένταση, με τελικό αποτέλεσμα όπως πάντα την συμφωνία. 

Μια συμφωνία βέβαια που προαναγγέλλεται αφού όταν προσέρχεσαι στην όποια συνάντηση δηλώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση στηρίζεις την Κυβέρνηση, τότε τι δυνατότητες ελιγμών έχεις; 

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα η ΔΗΜΑΡ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι από τη στάση τους αυτή. Ενώ οι πανηγυρισμοί για την τελική απόφαση για το «χαράτσι» είναι πραγματικά για γέλια. 

Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και την μετονομασία του «χαρατσιού» σε ενιαίο φόρο ακινήτων, στο twitter έγραψε ότι «ο κόσμος πάντως χαράτσι θα το λέει». 

Κι όλα αυτά φυσικά πάντα υπό την αίρεση της τρόικας η οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκρίνει τη μετονομασία του «χαρατσιού» και για την όποια ελάφρυνση προκύψει, αν προκύψει, θα ζητήσει νέο μέτρο αντίστοιχης απόδοσης. 

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, αποδεικνύουν αυτό που λέει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν της αντίστασης και των ενωτικών αγώνων του ελληνικού λαού. Είναι ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει, βάζοντας τέλος στην καταστροφή».

.Πως έπεσε το παλαι ποτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ


Ένα άρθρο για την άνοδο και την πτώση του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύει το βρετανικό BBC, τονίζοντας ότι "έχει γίνει θύμα της πολιτικής κρίσης στην οποία συνέβαλε και η οποία απειλεί να το εξαφανίσει".

Το κείμενο κάνει λόγο για τα άδεια καθίσματα στο τελευταίο συνέδριο, όπου έδωσαν το "παρών" μόνο λίγες χιλιάδες πιστών υποστηρικτών, ωστόσο η πληθώρα των άδειων θέσεων "μιλά για ένα κόμμα που πλησιάζει τη λήθη".

Το άρθρο αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου για πάνω από τρεις δεκαετίες, "παραλαμβάνοντας" μια Ελλάδα "τραυματισμένη" από την Επταετία και μεταμορφώνοντας την σε μοντέρνο ευρωπαϊκό κράτος, "χτίζοντας" ένα κράτος πρόνοιας που έλειπε.

Ωστόσο σήμερα βρίσκεται στο 6% στις δημοσκοπήσεις, καθώς του καταλογίζονταιεκτεταμένη διαφθορά και λήψη μέτρων λιτότητας που πόνεσαν τον ελληνικό λαό.

"Για την ώρα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη ως μέρος της κυβέρνησης συνεργασίας, ωστόσο λίγοι πιστεύουν ότι θα ανακάμψει" αναφέρει ο δημοσιογράφος, Μαρκ Λοουεν, προσθέτοντας ότι εντούτοις το κόμμα αυτό - υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου - στηριζόταν από σχεδόν τους μισούς Έλληνες πολίτες. 

Μιλώντας για τον Παπανδρέου, το παλιό στέλεχος του κινήματος, Σήφης Βαλυράκης αναφέρει ότι "ήταν ευφυΐα". "Το ΠΑΣΟΚ ήταν έρωτας, είχε να κάνει με το όνειρο της ελευθερίας, της δημοκρατίας, ενός καλύτερου μέλλοντος". 

"Σήμερα όμως νιώθω κάπως απογοητευμένος γιατί το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα. Έχουμε μία χώρα υπό χρεοκοπία, διεφθαρμένη, χωρίς να λειτουργεί όπως θα έπρεπε" και καταλήγει "Εν μέρει φταίει για όλα αυτά και το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι πια το κόμμα που ερωτευτήκαμε" καταλήγει. 

Ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την ευθύνη για όλα όσα πήγαν στραβά στην Ελλάδα, αλλά πληρώνει το τίμημα να κυβερνά πάνω για τρεις δεκαετίες.

Από το Καλέντζι, γενέτειρα των Παπανδρέου, η Μαρία Λεβέντη θυμάται την οικογένεια. 

"Τους αγαπούσαν όλοι εδώ, γιατί μας έδωσαν μία καλύτερη ζωή όταν είμαστε φτωχοί, μας έδωσαν χρήματα για να αγοράσουμε τροφή και ρούχα" αναφέρει και προσθέτει χαμογελώντας: "Και χρήματα για να αγοράσουμε τέσσερις τηλεοράσεις και τέσσερα αυτοκίνητα". 

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, το ΠΑΣΟΚ εκμοντέρνισε το ελληνικό κράτος, αλλά παράλληλα το κακοδιαχειρίστηκε, καθώς επί των κυβερνήσεών του κόμματος το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε, ενώ κυριάρχησε ένα πελατειακό σύστημα που συνεχίστηκε και επί των κυβερνήσεων της ΝΔ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κατευθύνονται τώρα μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 

.Πούτιν: Άδικη η «κατάσχεση καταθέσεων» στην Κύπρο


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί άδικη την απόφαση «κατάσχεσης καταθέσεων» στην Κύπρο με την υποψία μεταξύ άλλων ότι προέρχονται από «ξέπλυμα», διότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να αποδειχθεί.

«Το γεγονός ότι γίνεται κατάσχεση χρημάτων καταθετών, μεταξύ των οποίων και Ρώσων, οπουδήποτε, είτε στην Κύπρο, είτε σε άλλες περιοχές, αυτό αποτελεί υπονόμευση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD την παραμονή της επίσκεψής του στη Γερμανία.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Για εκείνους τους ανθρώπους, που πήγαν και επένδυσαν ή απλώς κατέθεσαν εκεί προσωπικά τους χρήματα στις τράπεζες, χωρίς να παραβιάζουν κανένα νόμο, ούτε της Κύπρου, ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα έπιασαν και τους κούρεψαν μεμιάς το 60% των καταθέσεών τους, άραγε είναι αυτό δίκαιο;»

.Π. Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ παγιδεύει τις χώρες της νότιας Ευρώπης σε φαύλο κύκλο


Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, κατηγόρησε σήμερα την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι με την επιμονή της στη δημοσιονομική λιτότητα παρασέρνει τις χώρες της νότιας Ευρώπης σε έναν φαύλο κύκλο.

Ο Στάινμπρουκ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. 

"Επικρίνουμε έντονα το γεγονός ότι με αυτήν την εστίαση σε μια πολύ αυστηρή πορεία προς την εξυγίανση, πολλές χώρες παγιδεύονται σε έναν φαύλο κύκλο που αποδυναμώνει τις οικονομίες τους", είπε ο Στάινμπρουκ. 

"Αυτό που προωθεί η καγκελάριος στα ευρωπαϊκά φόρα είναι μια εστίαση στη δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία είναι βλαπτική για τις οικονομίες των χωρών αυτών, καθώς οδηγεί σε υψηλή ανεργία και χαμηλότερα φορολογικά έσοδα".

.Μπαρτζώκας: «Να επικεντρωθούμε στην Αναντολού Εφές»


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως  "δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για το ματς".

"Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στους οκτώ της Ευρωλίγκας, αλλά και σε όλο το τιμ. 

Χρειαζόταν πολύ δουλειά από ολόκληρο τον σύλλογο. Αυτοί τελικά που αξίζουν περνάνε στους οκτώ με αυτό το σύστημα. Αυτό, λοιπόν που μετράει είναι ότι κάναμε ό,τι έπρεπε σήμερα. 

Πήγαμε σε όλες τις μπάλες με μεγάλη αυτοθυσία. Ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός και όχι μόνο για τα τρίποντα, αλλά και για τα 12 ριμπάουντ που πήρε ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει την καλύτερη φροντ λάιν στην Ευρώπη. 

Είχαμε πρόβλημα με την Πρίντεζη, ο οποίος δεν ήταν καλά. Εκείνο που μετράει δεν είναι η τεχνική ανάλυση του αγώνα, αλλά η νίκη και ο κόσμος μας που ενθάρρυναν την ομάδα. Αξίζουν πραγματικά να δουν ματς στα πλέι οφ και γιατί όχι στο φάινα-φορ. 

Όλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι για το τμήμα του μπάσκετ. Θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να επικεντρωθούμε στην Εφές. Το πλεονέκτημα έδρας το κυνηγήσαμε, όμως δεν δίνει ουσιαστικά τίποτα. Κοιτάμε το επόμενο ματς. 

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω είναι πώς το ματς με τη Σιένα δεν το χάσαμε, θεωρώ πώς ήταν ισόπαλο και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην παράταση. Τα καταφέραμε, όμως και προκριθήκαμε", τόνισε.

.Βελτιώνεται η υγεία του Νέλσον Μαντέλα


Ο 95χρονος πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, "πάει καλά" και η υγεία του βελτιώνεται ύστερα από μια και πλέον εβδομάδα νοσηλείας για πνευμονία, μεταδίδουν σήμερα τα νοτιοαφρικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα τη σύζυγό του.

"Ο Μαντίμπα πάει καλά, ο Μαντίμπα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο", δήλωσε χθες το βράδυ η σύζυγός του Γκράσα Μασέλ, χρησιμοποιώντας το όνομα της φυλής του Μαντέλα, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο eNCA.

"Βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή οι γιατροί θέλουν να είναι απολύτως βέβαιοι ότι είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του και ότι δεν θα παρουσιάσει υποτροπή", τόνισε η Γκράσα Μασέλ.

"'Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη στο πρόσωπό του. Ο Θεός μάς άκουσε", πρόσθεσε. Ο Νέλσον Μαντέλα εισήχθη στο νοσοκομείο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 27ης Μαρτίου. Αυτή είναι η τρίτη φορά που νοσηλεύεται από τον Δεκέμβριο

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.