.Ι. Βρούτσης: Τέλος στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας

 Τέλος μπαίνει στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο και κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής σημειώνει ότι θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.
Υπογραμμίζει επίσης πως με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που αρχίζει από φέτος δηλώνει πως "με το νέο μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τα ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά τους αλλά και το ότι όλες οι επόμενες γενιές ασφαλισμένων θα λάβουν εφάπαξ. 

Ειδικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, επειδή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 729 εκ. ευρώ, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 15 ετών απόσβεσης των οφειλών, ώστε η προσαρμογή των παροχών να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια και δίκαιη".

.Στις 15 Ιανουαρίου παρουσιάζεται στην τρόικα το σχέδιο των απολύσεων και της διαθεσιμότητας - κινητικότητας

Στις 15 Ιανουαρίου πρέπει να παρουσιάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην τρόικα, το σχέδιο υλοποίησης 11.000 απολύσεων εντός του 2014 και διαθεσιμότητας - κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Συγχρόνως, θα πρέπει να παρουσιασθεί το σχέδιο για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων, που αποτελούσε υποχρέωση για τα τέλη του 2013, αλλά δόθηκε παράταση έως τις αρχές του 2014.

Οι 4.000 υπάλληλοι εκτιμάται ότι θα προέλθουν, κυρίως από φορείς και οργανισμούς του δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί εντός του μηνός. 

Σε ό,τι αφορά τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, αναμένεται να προέλθουν κυρίως από το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας των ΟΤΑ και από τον ΕΟΠΠΥ.

.«Φανταστικό σενάριο ότι "κλείδωσε" η μείωση των επικουρικών συντάξεων»

Προς επανεξέταση είναι, στο πλαίσιο της κυβέρνησης, το μέτρο του εισιτηρίου 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. 

 «Το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη» σημειώνει ο υφυπουργός Εργασίας και προσθέτει: «σε κάθε περίπτωση αυτό το θέμα είναι προς επανεξέταση και ως προς αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση. 

Θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να διευρυνθούν οι κοινωνικές κατηγορίες που εξαιρούνται. Για παράδειγμα δεν είναι ευκρινές κατά πόσο οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν εισόδημα, καλύπτονται από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί».

 Ο υφυπουργός Εργασίας διέψευσε επίσης δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία με την αρχή του νέου έτους τίθεται σε ισχύ και το νέο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων. «Κατ` αρχήν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να έχει ανακοινωθεί ή να ισχύει με τον καινούργιο χρόνο. Επομένως όλα είναι σενάρια που προφανώς στηρίζονται σε κάποιες απόψεις.

 Δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία για το νέο σύστημα, το οποίο άλλωστε δεν θα εφαρμοστεί από 1/1/2014 προκειμένου να έχουμε αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα. Το νέο σύστημα όπως έχει προσδιοριστεί, με βάση τον συντελεστή βιωσιμότητας είναι ακόμη υπό επεξεργασία και θα προσδιοριστεί με συγκεκριμένη ρύθμιση». 

Σε ερώτηση αν αληθεύει πως έχει ήδη καταρτιστεί ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ για τις επικουρικές και απομένει μόνο η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κεγκέρογλου τονίζει: «το θέμα των επικουρικών συντάξεων με το νέο σύστημα δεν έχει καταληχθεί και δεν υπάρχει και συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης. Επομένως είναι υποθετικά τα σενάρια».

.Αδ. Γεωργιάδης: Τα 25 ευρώ θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο

Στα 40 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσήλια. Θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, διευκρίνισε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση αδυναμίας καταβολής των 25 ευρώ, το χρέος θα «μεταφέρεται» στην εφορία.

 Νωρίτερα, από την πρωινή εκπομπή του Ant1, ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε την απόφαση για την επιβολή του 25ευρου, λέγοντας: «Επιμένω και ιδεολογικά. Όλοι εμείς που θα νοσηλευθούμε μία φορά τη 10ετία θα πληρώσουμε 25 ευρώ για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία, για να αγοράζουν φάρμακα για τους απόρους».

 Σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ: «Δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λεει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και τον Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά».

.Κατασχέθηκαν 3 τόνοι ναρκωτικών στην Κίνα

Ομάδα περίπου 3000 αστυνομικών κατέσχεσε τρεις τόνους κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης κατά τη διάρκεια εφόδων στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στα νότια της Κίνας, σε μια περιοχή όπου είναι γνωστό πως παράγονται και διακινούνται τεράστιες ποσότητες αυτής της ναρκωτικής ουσίας. η οποία έχει πολλούς χρήστες στην Ασία. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη σχεδόν 200 ατόμων, υπόπτων για συμμετοχή σε 18 κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χωριό Μποσέ, συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ταχύπλοα και ελικόπτερα.

Πολλοί ντόπιοι εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Οι αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάλογη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ως σήμερα στην ιστορία της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο ναρκωτικό στην Κίνα μετά την ηρωίνη, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος (ONUDC).

Τον περασμένο Νοέμβριο η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου μετά τις κατασχέσεις ρεκόρ το 2012 στην Ασία ποσοτήτων μεθαμφεταμίνης, μιας ουσίας που παράγεται σχετικά εύκολα και έχει πλημμυρίσει τους δρόμους και τα νυχτερινά κέντρα της ηπείρου. 

Όπως μεταδίδει το Νέα Κίνα, στην παραθαλάσσια πόλη Λουφένγκ, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από το Χονγκ Κονγκ, παράγεται τα τελευταία τρία χρόνια το ένα τρίτο του συνόλου της ποσότητας της μεθαμφεταμίνης που υπολογίζεται ότι παρασκευάζεται σε ολόκληρη την χώρα.

.Κοινωνική απόγνωση προκαλεί το μέτρο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Απελπισμένοι και απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες και αντιδρούν στο μέτρο της επιβολής του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μιλώντας στην κάμερα του newsbeast.gr, εκφράζουν την αντίθεση της κοινωνίας στις αποφάσεις των πολιτικών, τους οποίους χαρακτηρίζουν «γύφτους και κλέφτες» και υποστηρίζουν ότι «δεν τους ενδιαφέρει κόσμος ο φτωχός».

Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες θεωρούν άδικο το μέτρο, δηλώνουν ότι αδυνατούν να δώσουν ακόμα και τα 5 ευρώ για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία και οι δηλώσεις τους είναι ενδεικτικές της απόγνωσης που προκαλεί το νέο μέτρο.

«Μπήκε ο άντρας μου το Σάββατο και τις εξετάσεις τις πληρώσαμε 80 ευρώ, με ασφάλεια του ΙΚΑ», δήλωσε μία συνταξιούχος των 600 ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.