.Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις ανακρίτριες

 Ως εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό και επιχειρησιακό σκέλος» περιγράφουν οι ανακρίτριες τη «Χρυσή Αυγή» του 1987 και τη «μετεξέλιξή της σε "Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή"», στα κατηγορητήρια που συνέταξαν σε βάρος των τεσσάρων νέων κατηγορούμενων βουλευτών του κόμματος που χθες έλαβαν προθεσμίες για τις απολογίες τους για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Οι δύο εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου αναφέρονται στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» στην οποία εντάχθηκαν σταδιακά όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «από το 1987 και εφεξής». 

Αναφέρουν δε στα κατηγορητήριά τους ότι η εν λόγω κλειστή ολιγάριθμη ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών του 1987 «μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία "Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή"» με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ.

.Ευ. Βενιζέλος: Tο θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα

 Το πλαίσιο στο οποίο κινείται η ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, με αφορμή και τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και το πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο κινείται η χώρα, συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του, όσον αφορά την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Ήδη έχουμε κάνει πολλά και σημαντικά βήματα, έχουμε αρχίσει την έξοδο από την κρίση». Είπε ακόμη ότι τώρα ο λαός σε πρακτικό και καθημερινό επίπεδο θα αρχίσει να βλέπει την αλλαγή σιγά-σιγά, η οποία θα γίνει μετά πιο έντονη και πολύ πιο γρήγορη. 

«Στόχος τώρα» συνέχισε «είναι να επιβεβαιώσουμε και να επισημοποιήσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέος, το οποίο ήδη οι αγορές με πανηγυρικό τρόπο έχουν κρίνει ως βιώσιμο», 

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τον κ. Σαμαρά συζήτησαν φυσικά και το πολιτικό πλαίσιο, στο οποίο κινείται η χώρα, «γιατί προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτό τον εθνικό στόχο, να αποδώσουν πλήρως οι δραματικές προσπάθειες και θυσίες του λαού, πρέπει να έχουμε πολιτική σταθερότητα και πιο συγκεκριμένα κυβερνητική σταθερότητα». 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα και η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής διασφαλίζεται μέσα από τον ρόλο του προοδευτικού πόλου, γιατί -όπως είπε- χωρίς αυτόν δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες.  

Ερωτηθείς για το αν αυτή η θέση του θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προαναγγελία αποχώρησης απ΄την κυβέρνηση, εάν η «Ελιά» δεν «πιάσει» τα ποσοστά που επιθυμεί, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Η κυβέρνηση ανήκει στη συνεργασία. Δεν υπάρχει χωρίς εμάς κυβέρνηση». «Άρα» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος «το θέμα είναι η κυβερνητική σταθερότητα ως τέτοια συνολικά».

.Γ. Σταθάκης: Θα θέσουμε θέμα κυβέρνησης αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει τα ποσοστά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ζήτημα κυβερνητικής νομιμοποίησης εάν το άθροισμα των ποσοστών των δυο κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλότερο από το ποσοστό που θα καταγράψει το βράδυ της 25ης Μαΐου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Σε διευκρινιστική ερώτηση που δέχθηκε, επέμεινε στο άθροισμα των ποσοστών των δύο κυβερνητικών εταίρων λέγοντας: «Τον Ιούνιο του 2012 τα δύο κόμματα συγκέντρωσαν ένα ποσοστό μη αμφισβητήσιμο. Το πώς το συγκέντρωσαν είναι άλλο θέμα, πάντως το συγκέντρωσαν».

.Έντονη αντιπαράθεση κατά την ψήφιση του ν/σ για τις λαϊκές αγορές - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο μπροστά από το Λευκό Πύργο πραγματοποιούν αυτή την ώρα παραγωγοί λαϊκών αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, απέχοντας για ακόμη μια ημέρα από την εργασία τους. Εκπόσωποί τους υποστηρίζουν πως θα φθάσουν μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου, όπως λένε "να δοθεί δίκαιη λύση στα προβλήματα που δημιουργεί το σχετικό νομοσχέδιο".

Εν τω μεταξύ, ύστερα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που κράτησε μέχρι τις 02:45 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο, ενώ σήμερα το βράδυ θα διεξαχθούν ονομαστικές ψηφοφορίες για σειρά επίμαχων άρθρων και τροπολογιών που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 

Οι συνεχείς αλλαγές σε επίμαχες διατάξεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή της ψήφισής τους, και οι έντονες αντεκλήσεις και αντιπαραθέσεις που δεν επέτρεπαν να ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχέδιου χαρακτήρισαν τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ενδεικτικό του κλίματος και της έντασης που επικράτησε ήταν ότι, προς στιγμήν κινδύνεψε να μην ψηφιστεί η επίμαχη διάταξη για τον χρόνο διάρκειας των πανηγυριών στην οποία αντιδρούσαν και βουλευτές της ΝΔ.

Τη στιγμή που ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Δριβελέγκας, ανακοίνωνε την ψήφισή της, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε ορίσει ρητά την αλλαγή που είχαν ζητήσει τα κόμματα για την επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας τους.
«Ας μην ψηφιστεί και ας μείνει κενός ο νόμος να μην αλλάξουμε τίποτα» ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης.

Δημιουργήθηκε ένταση, με τον κ. Δριβελέγκα να επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό για το κλίμα που επικρατούσε, καθώς, όπως είπε, ήταν αποτέλεσμα της άρνησής του στην πρόταση να γίνει μία ακόμα συνεδρίαση σήμερα, ώστε ομαλά και με νηφαλιότητα να ψηφιστούν τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Τελικά, ο υπουργός Ανάπτυξης υποχώρησε κάνοντας δεκτή μία ακόμα βελτιωτική αλλαγή και προσδιορίζοντας σε 3 και 7 μέρες τα θρησκευτικά και παραδοσιακά πανηγύρια και 10 μέρες, για την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

.Επιμένει στα περί αποχώρησης το ΠΑΣΟΚ

Ανεβαίνουν οι πολιτικοί τόνοι στο δρόμο προς τις κάλπες, με την προεκλογική περίοδο να φέρνει ξαφνικά ενδοκυβερνητικό θέμα μετά το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, περί αποχώρησης από την κυβέρνηση αν η «Ελιά» αποδοκιμαστεί στις εκλογές. 
Δύο ώρες πριν από τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στη σκιά των δηλώσεων αυτών, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει στη θέση αυτή, ενώ μπλόκαρε και το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, αναγκάζοντας τη ΝΔ σε υπαναχώρηση και αλλαγές της τελευταίας στιγμής. 
«Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για τις λαϊκές, πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο Βενιζέλος» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σημείωσε με νόημα ότι το βράδυ των εκλογών «οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν κι εμείς θα αξιολογήσουμε. Ο κόσμος δεν μπορεί να μας θέλει στην κυβέρνηση για πολιτική σταθερότητα, αλλά να μη μας ψηφίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το γνώριζα το δίλημμα, είχαμε συνδιαμορφώσει με τον κ. Βενιζέλο τη γραμμή αυτή», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τη Νόνη Καραγιάννη. Πρόσθεσε ότι προτίθεται μάλιστα να προτείνει στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών τη συνένωσή τους με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές. 

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι αντιδράσεις γαλάζιων υπουργών και στελεχών.  
Την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές καταδίκασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας στον ΣΚΑΙ πως είναι «ντροπή» για το ελληνικό πολιτικό σύστημα να «πρέπει να φωνάξουμε τον Τόμσεν» για ένα τέτοιο θέμα.
Αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως βεβαίως υπάρχει πολιτικό θέμα εάν η Ελιά πάρει πολύ χαμηλό ποσοστό, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ταυτίζει την πολιτική σταθερότητα με την προσωπική πολιτική του σταδιοδρομία.
Ως αυτοκτονία χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τη στάση Βενιζέλου για τις ευρωεκλογές και την Ελιά και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον η παράταξή του, αλλά και ότι δεν έχει «μέλλον» με την παρούσα ηγετική ομάδα. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.