.Στον εισαγγελέα ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γ. Καζάκος

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γ. Καζάκος, μετά από το πόρισμα φωτιά που συνέταξαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πόρισμα καταγράφονται 14 παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων σε εταιρείες του δήμου όπου πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Ζωγράφου.

Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου ελέγχεται και για δάνειο που πήρε για την αγορά έκτασης της βίλας Ζωγράφου.

Στην έκθεση των Ελεγκτών περιγράφεται το πελατειακό σύστημα προσλήψεων που είχε εφαρμόσει ο δήμαρχος αγνοώντας όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας τα όργανα του δήμου.

Το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προτείνει την πειθαρχική δίωξη του πρώην δημάρχου Ζωγράφου αλλά και την ποινική του παραπομπή για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και πλαστογραφία εγγράφων, με την οποία πραγματοποίησε παράνομες μετατροπές συμβάσεων υπαλλήλων και μονιμοποίησε παρανόμως 14 υπαλλήλους. 



.«Ο Παππάς ζητούσε να τιμηθεί η μνήμη του θανάτου του Χίτλερ»


Σκληρή κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής σημειώθηκε στο κοινοβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης για την άρση ασυλίας του βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου.

Το αίτημα για την άρση ασυλίας είχε υποβληθεί ύστερα από μήνυση του βουλευτή της Χ.Αυγής Χ. Παππά για συκοφαντική δυσφήμηση σε σχέση με τα γεγονότα του θεάτρου Χυτήριο όπου το χειμώνα παιζόταν η παράσταση Corpus Cristi. 

«Δεν θα συνηθίσουμε στον τρόμο που θέλει να επιβάλλει η Χ. Α. Στη συνείδησή μας ο φασισμός είναι ταυτισμένος με ένα κύμα, ένα τσουνάμι βίας. 

Αυτό έχει δρομολογηθεί, κάθε 2 μέρες έχουμε καταγραφή μίας ρατσιστικής επίθεσης.», δήλωσε ο κ. Τατσόπουλος ο οποίος προσέθεσε πως δεν ανακαλεί το χαρακτηρισμό «νταβατζήδες» τον οποίο είχε αποδώσει στο κόμμα της Χ. Αυγής.

«Προσωπικά δεν ζητάω την άρση της ασυλίας μου. είναι η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου, να μετατρέψουμε τη Βουλή σε φάμπρικα μηνύσεων και αγωγών, ώστε ο κάθε βουλευτής να αυτολογοκρίνεται», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τατσόπουλος διάβασε και απόσπασμα από κείμενο στο οποίο ο κ. Παππάς ζητούσε να τιμηθεί η μνήμη του θανάτου του Αδόλφου Χίτλερ ζητώντας παράλληλα από τους απανταχού «έλληνες εθνικοσοσιαλιστές να σταθούν προσοχή και να αποτείνουν τον αιώνιο χαιρετισμό» στον ηγέτη του ναζισμού.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Τατσόπουλο που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας. Τι να κάνουμε ο εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου και του ανήκει το μέλλον του κόσμου», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ. Αυγής. 

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έβαλε την ουρά στα σκέλια» γιατί δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του και καταφέρθηκε εναντίον του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνολικά χαρακτηρίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ ως «αριστερά των gay parade από την οποία λείπει ο ανδρισμός».

.Ντιρκ Μιούλερ: Η ευρωκρίση προκλήθηκε από τις ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ  - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».

   Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές. 

.Στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναμένεται να αφιχθεί απόψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

 Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα είναι η Βοστόνη, όπου το ερχόμενο Σάββατο θα του απονεμηθεί επίτιμο Διδακτορικό Δίπλωμα Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, κατά την ετήσια τελετή αποφοίτησης.

 Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη την Κυριακή το απόγευμα, όπου επίσης θα επισκεφθεί ελληνορθόδοξες κοινότητες και θα συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας .

.«Στις πολιτικές λιτότητας οφείλεται πρωτίστως η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη»


«Στις πολιτικές λιτότητας οφείλεται, πρωτίστως, η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής,  ο Φ. Ολάντ, αφού επεσήμανε ότι η Γαλλία εισήλθε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης (0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013), 

τόνισε ότι η ύφεση πλήττει πολλές χώρες της ευρωζώνης. Αυτό, δήλωσε ο Φ. Ολάντ, οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας και δευτερευόντως στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης προς τη ζώνη του ευρώ.

Ωστόσο, ο Φ. Ολάντ πρόσθεσε ότι με τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ τον τελευταίο χρόνο, και κυρίως με τις αποφάσεις που αφορούσαν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αποκαταστάθηκαν τόσο η σταθερότητα όσο και η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη. 

.Αρχαιολογικός χώρος ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη


Αρχαιολογικός χώρος κηρύσσεται ο «Λαιμός» και το «Μεγάλο Καβούρι» στη Βουλιαγμένη. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ομόφωνα, γνωμοδότησαν χτες θετικά ως προς την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της αρμόδιας ΣΤ' Εφορείας, που αφορούσε στα όρια του χώρου, αλλά και στις αρχαιότητες που περιλαμβάνει.

Συγκεκριμένα, εντός του νέου αρχαιολογικού χώρου, που καλύπτει όλη τη χερσόνησο του Λαιμού Βουλιαγμένης και την παραλία του Μεγάλου Καβουριού, έχουν εντοπιστεί αρχαία κατάλοιπα διαφόρων περιόδων που ξεκινούν από τα προϊστορικά χρόνια.

Γνωστά μνημεία της περιοχής, όπως η Ιερατική Οικία, η Δεξαμενή, καθώς και οι δύο κυκλικοί πύργοι των κλασικών χρόνων, που επόπτευαν τους θαλάσσιους δρόμους της περιοχής, αποκτούν την προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Από τα όριά του δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, o οποίος πρόσφατα απασχόλησε τον Τύπο, καθώς περιλαμβάνεται μέσα στον «Αστέρα», ακίνητο που βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά και τα μέλη του Συμβουλίου που έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία για τον καθορισμό Α' ζώνης προστασίας.

.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί, στο Σύνταγμα πωλητές και παραγωγοί λαϊκών αγορών κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό με συνθήματα κατά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν για αρκετή ώρα της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ εκπρόσωποί τους επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή με τα αιτήματά τους.

.Οβίδες από τη Συρία έπληξαν κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα του Όρους Ερμών


Δύο οβίδες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία και έπληξαν σήμερα περιοχή ενός τομέα του Όρους Ερμών που κατέχει το Ισραήλ, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

"Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά του όρους Ερμών, εξετάζουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν", πρόσθεσε η εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι "αυτό έχει σχέση με την κατάσταση στη Συρία", η οποία μαστίζεται εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια από ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και των ανταρτών.

Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτή η πολυσύχναστη συνήθως περιοχή, που βρίσκεται στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, έκλεισε για τους επισκέπτες και ότι το Ισραήλ ενημέρωσε για το συμβάν τη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Γκολάν, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και εβραϊκού κράτους.

.Δημιουργία "μικρής ΔΕΗ" περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας


Δημιουργία "μικρής ΔΕΗ" με αντιπροσωπευτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που θα πουληθούν σε ιδιώτη, είσοδος στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ και πώληση του 49 % των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε σήμερα από το ΥΠΕΚΑ.

Το σχέδιο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2015 και περιλαμβάνεται στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

Όπως επεσήμαιναν αρμόδιες πηγές, εκτός από την εξασφάλιση εσόδων για το Δημόσιο μέσω της αποκρατικοποίησης της εταιρίας, το σχέδιο διασφαλίζει και τη δημιουργία των συνθηκών για την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.
Ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου έστειλαν ενημερωτική επιστολή για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ,  προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς.

.Σε ύφεση η γαλλική οικονομία


Η Γαλλία εισήλθε σε ύφεση έπειτα από την υποχώρηση κατά 0,2% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, που ακολουθεί αντίστοιχη μείωση του ΑΕΠ και κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών.

Για το σύνολο του 2012, το Ινστιτούτο διατήρησε την εκτίμηση της μηδενικής ανάπτυξης, αφού αναθεώρησε επί τα χείρω την αύξηση του τρίτου τριμήνου 2012, σε 0,1% αντί 0,2% του ΑΕΠ. 

Η ανάπτυξη για το 2013 τοποθετείται στο -0,3%, πράγμα που σημαίνει ότι, εάν η ανάπτυξη ήταν μηδενική κατά τα τρία τελευταία τρίμηνα, η οικονομική δραστηριότητα της Γαλλίας θα υποχωρήσει κατά 0,3% σε επίπεδο έτους.

Η αγοραστική δύναμη των γαλλικών νοικοκυριών κατέγραψε μείωση ρεκόρ κατά 0,9% το 2012 , σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Στο τέλος του Μαρτίου, το Ινστιτούτο υπολόγισε σε 0,4% την υποχώρηση της αγοραστικής δύναμης, που αποτελεί επίσης ποσοστό ρεκόρ, ενώ αναθεώρησε επί τα χείρω , κατά 0,4%, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών κατά το περασμένο έτος, έναντι του 0,1% της αρχικής πρόβλεψης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.