.Μία νίκη μακριά από το φάιναλ φορ του Λονδίνου ο Ολυμπιακός


Μία νίκη χωρίζει πλέον τον Ολυμπιακό από το φάιναλ φορ του Λονδίνου, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό στέμμα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 71-53 της Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, έκαναν το 2-0 στη σειρά και πλέον στοχεύουν στο «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα (17/4, 21:45) για να... τυπώσουν με «sweep» εισιτήριο για το φάιναλ φορ.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 35-26, 52-40, 71-53

."Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα


«Πάει καλά, υπάρχει σημαντική πρόοδος, υπάρχουν ορισμένα θέματα που παραμένουν ανοικτά» επισήμανε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του υπουργού αναπληρωτή, Χρήστου Σταϊκούρα, με τους επικεφαλής της τρόικας. 

    Και είναι εν προκειμένω χαρακτηριστική η δήλωση κυβερνητικού παράγοντα ότι «ελπίζω να κλείσουμε αύριο», διότι επιδεικνύει τη σπουδή που διακατέχει την κυβέρνηση να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εάν είναι δυνατόν έως την προσεχή Τρίτη.

    Καθώς, παράγοντες που μετείχαν στο άτυπο Eurogroup στο Δουβλίνο, ανέφεραν ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από τα κοινοτικά στελέχη, που επισήμαιναν ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη, τουλάχιστον για το ζήτημα του Δημοσίου, δεν θα μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. 

.Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ


Φενέρμπαχτσε εναντίον Μπενφίκα και Βασιλεία εναντίον Τσέλσι είναι τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, που διενεργήθηκε σήμερα στη Νιόν.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 25 Απριλίου σε Τουρκία και Ελβετία και οι ρεβάνς στις 2 Μαϊου σε Πορτογαλία και Αγγλία.

.Η Λευκωσία θα ζητήσει "επιπλέον βοήθεια"


Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από την ΕΕ "επιπλέον βοήθεια" προς το νησί, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με αυστηρά μέτρα που επιβάλλονται στο πλαίσιο ενός σχεδίου διάσωσης το οποίο εκπονήθηκε από το Eurogroup.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκονται σήμερα στο Δουβλίνο κυρίως για να οριστικοποιήσουν το σχέδιο διάσωσης.

Ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε επίσης πως θα απευθυνθεί γραπτώς προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

.Άκαρπες οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των G8


Οι υπουργοί Εξωτερικών των G8 δεν κατάφεραν, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο, να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, ενώ καταδίκασαν τις απειλές που έχει εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα, παρόλο που δεν ανακοίνωσαν το πλάνο δράσης που πρόκειται να αναλάβουν εις απάντηση των προκλήσεών της Πιονγκγιανγκ

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ, συνεδριάζοντας με τους ομολόγους του, παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει πολύ λίγες προσπάθειες για τη διευθέτηση των συγκρούσεων που πλήττουν εδώ και δύο χρόνια τη Συρία, κατά τις οποίες υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν έχει εκπληρώσει μέχρι στιγμής τις δεσμεύσεις του, εξαιτίας αντιγνωμίας. 

Η ερώτηση είναι εάν καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης. Η απάντηση είναι όχι. Δεν περιμέναμε να γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Χέιγκ στους δημοσιογράφους. «Οι δυνάμεις δεν έχουν, μέχρι στιγμής, καταφέρει να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους και συνεχίζουν κατά αυτό τον τρόπο».

Σημαντικά θέματα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των G8, αποτέλεσαν επίσης οι απειλές που έχει εκτοξεύσει πρόσφατα η Βόρεια Κορέα, αλλά και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 

Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, απευθύνθηκε στους υπουργούς προτρέποντάς τους να αναλάβουν περισσότερη δράση για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών σε εμπόλεμες ζώνες.

Τα μέλη της G8 καταδίκασαν την Πιονγκγιάνγκ για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων «με τον εντονότερο δυνατό τρόπο», αλλά δεν ανακοίνωσαν συγκεκριμένη πορεία δράσης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.