.Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν άθλησης σε εξωτερικούς χώρους


Με τη συμμετοχή πλήθους ατόμων ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν άθλησης στο πάρκο Γουδή τη Πέμπτη 15 Μαρτίου.
Υπό τη καθοδήγηση πεπειραμένων γυμναστών, εξήντα άτομα απόλαυσαν τη φύση και τον καθαρό αέρα του πάρκου και ασκήθηκαν στην ελεύθερη γυμναστική, τη πεζοπορία και το τζόκινγκ στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος εκγύμνασης.
Καθώς αυξάνονται οι  αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα,  το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού προτίθεται να συμπεριλάβει στο μέλλον επιπλέον εξωτερικούς χώρους, με σκοπό να εξυπηρετήσει όλους τους δημότες.
Να υπενθυμίσουμε πως η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής συνεχίζεται και μετά την έναρξη του προγράμματος στην online φόρμα συμμετοχής καθώς και στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού στην οδό Ανακρέοντος 60, στον 2ο όροφο εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Για πληροφορίες καλέστε στον αριθμό 210-7713802

.Τι ανέφερε αποκαλυπτικό mail που καλούσε εταιρείες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους


Οκτώ μέρες πριν από την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, εταιρείες κυρίως ξένων επενδυτών στην Κύπρο αλλά και φυσικά πρόσωπα ειδοποιήθηκαν από τα γραφεία που τους παρέχουν νομική-φορολογική κάλυψη να μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε τράπεζες της Μάλτας. 

Το μήνυμα που αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία, εστάλη στις 8 Μαρτίου με τον τίτλο «Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κυπριακών εταιρειών (και φυσικών προσώπων) σε μαλτέζικες τράπεζες . 

Με το e-mail, που είναι γραμμένο σε αγγλικά και ελληνικά, «συστήνεται ανεπιφύλακτα η πρακτική αυτή», δηλαδή το άνοιγμα λογαριασμών στην Μάλτα, 

«αν μη τι άλλο για να επιτύχουμε μεγαλύτερη διασπορά κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα εκ των πραγμάτων πρακτικά και την εμπιστευτικότητα ως προς το πού βρίσκονται τα χρηματικά διαθέσιμα μιας εταιρείας, καθώς μοιράζονται σε διαφορετικά μέρη».

Το ηλεκτρονικό μήνυμα επισημαίνει τέλος: «Το άνοιγμα επιπλέον λογαριασμών σε άλλη χώρα από τη χώρα σύστασης είναι (και ήταν για χρόνια τώρα) μια πρακτικά πολύτιμη τεχνική για διαχείριση μείωση των κινδύνων της φορολογικής σας διάρθρωσης. 

Πολύ περισσότερο σε εποχές οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας». 

.Aναστολή καταβολής σύνταξης για όσους δεν απογράφηκαν


Να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή της καταβολής των συντάξεων, για όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί κατά τα έτη 2012 και 2013, ζητά με κατεπείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας ζητά από τους διοικητές των ασφαλιστικών φορέων να αποστείλουν έως τις 12 Απριλίου του 2013 στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ τον επικαιροποιημένο αριθμό των αναπόγραφων συνταξιούχων των ετών 2011, 2012 και 2013, το μηνιαίο ποσό σύνταξης αυτών και τις ημερομηνίες έναρξης αναστολής πληρωμής των αντίστοιχων συντάξεων. 

Με την ίδια εγκύκλιο, η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού και το υπουργείο Οικονομικών, οι διοικητές και οι πρόεδροι των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης καλούνται να ενημερώσουν για τις ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την επιστροφή χρημάτων που έχουν δοθεί σε μη δικαιούχους. 

.ΣΥΡΙΖΑ: Το «όχι» της Κύπρου δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι


Καταγράφοντας τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας του «όχι» της Κυπριακής βουλής στην απόφαση του Eurogroup, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η αντίσταση του κυπριακού λαού και το περήφανο "όχι" του κυπριακού κοινοβουλίου δείχνουν τον πραγματικό δρόμο της διαπραγμάτευσης, καθώς και το ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι».

 Για τη διαμόρφωση των τελευταίων εξελίξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή «αφήνει πολλαπλά έκθετη τη σημερινή κυβέρνηση

η οποία δια μέσου του κ. Στουρνάρα και με εντολή του κ. Σαμαρά, στήριξε την καταστροφική αυτή απόφαση γερμανικής εμπνεύσεως, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι προσδεδεμένη στο άρμα του ακραίου νεοφιλελεύθερου μερκελισμού, που διαλύει τους ευρωπαϊκούς λαούς

.Κύπρος: Εναλλακτικά σενάρια για την εξεύρεση 5,8 δισ. ευρώ

Διάφορα σενάρια για την εξεύρεση των 5,8 δισ. ευρώ εξέτασαν ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Πανίκος Δημητριάδης, τεχνοκράτες και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. 

Θα ακολουθήσει διαβούλευση στην ΚΤΚ με το κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο ολοκλήρωσε τη συνάντησή του στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κομμάτων. 

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, στη σύσκεψη στην ΚΤΚ συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι για εξεύρεση των 5,8 δισ. ευρώ, ώστε να αποφευχθεί η ψήφιση των δυο νομοσχεδίων, τα οποία προνοούν το μεν πρώτο τον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων από τις τράπεζες και το δεύτερο τον διαχωρισμό των στοιχείων των τραπεζών σε «καλά και κακά» και τη δημιουργία των λεγόμενων «τραπεζών γέφυρας».

Επίσης, διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις και ορισμένοι υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί η ιδέα για σύσταση μιας εταιρείας, η οποία θα εκδώσει ομόλογα, τα οποία θα διασυνδέονται και με τα έσοδα από το φυσικό αέριο. 

Υπάρχει η άποψη για την προώθηση, λόγω της πίεσης του χρόνου, των δυο νομοσχεδίων στη Βουλή, αφού πρώτα προηγηθεί πολιτική απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε περίπτωση που ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια, στις «τράπεζες γέφυρας» θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία των τραπεζών, στα οποία περιλαμβάνονται οι ασφαλισμένες καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ και τα εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ στις «κακές τράπεζες» θα μεταφερθούν οι μη ασφαλισμένες καταθέσεις και τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

Εξάλλου, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι τράπεζες θα είναι κλειστές και αύριο

.Μ.Σαρρής: "Θα μείνουμε έως ότου πετύχουμε κάποια συμφωνία"


Προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία για δανειακή στήριξη της Κύπρου από τη Ρωσία, μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, με το πέρας του πρώτου γύρου συνομιλιών του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή με τον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ.

Η συνάντηση των δύο διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ έχει συμπεριλάβει, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, παραχώρηση μεριδίων σε κυπριακές τράπεζες, καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου.

«Οι συζητήσεις ήταν αρκετά εποικοδομητικές. Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις σε άλλο σημείο», είπε ο κ. Σαρρής καθώς μετέβαινε στο γραφείο του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, ένδειξη ότι αναβαθμίζεται το επίπεδο των διαβουλεύσεων, αλλά και ότι έχουν τεθεί ευρύτερα ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Είχαμε μια καλή, εποικοδομητική συνάντηση, πολύ ανοιχτές, έντιμες συνομιλίες. Κατανοούμε πόσο βαριά είναι η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί. 

Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις ώστε να εξευρεθεί λύση, η οποία θα μας επιτρέψει να έχουμε την υποστήριξη της Ρωσίας, θα μείνουμε εδώ έως ότου πετύχουμε κάποια συμφωνία» είπε ο κ. Σαρρής.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του κ. Σαρρή, που αναμεταδίδει το ρωσικό ραδιόφωνο «Η Φωνή της Ρωσίας», η πρόθεση της κυπριακής αντιπροσωπείας στις διαβουλεύσεις αυτές ήταν να εξασφαλίσει και ενδεχομένως να ανακοινώσει και σήμερα ακόμη μια δανειακή συμφωνία με τη Ρωσία, κάτι, που προφανώς δεν είναι ακόμη δυνατό.

Πριν από λίγο ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών, η οποία επρόκειτο να δοθεί σε ανταποκριτές ρωσικών, διεθνών, ελληνικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης στην κυπριακή Πρεσβεία τη Μόσχα.

Η επίσημη εξήγηση είναι ότι οι διαβουλεύσεις θα τραβήξουν σε μάκρος, ωστόσο το επιτελείο του Κύπριου υπουργού δεν εξήγησε γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει ενημέρωση αργότερα εντός της ημέρας, αφού κατά τον υπάρχοντα προγραμματισμό ο Κύπριος υπουργός αναχωρεί αύριο για τη Λευκωσία

.H απόφαση της Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς της ΕΕ, δήλωσαν Ομήρου, Κυπριανού και Παπαδόπουλος


Η απόφαση της Κυπριακής Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς των κρατών μελών της ΕΕ, ανέφερε ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου για την καταψήφιση - με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές - της απόφασης του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Σε δηλώσεις του στα ξένα ΜΜΕ είπε ότι, στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα. «Αναμένουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας, που αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή της ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε ο κ. Ομήρου.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι καταστροφική για την κυπριακή οικονομία και κρατά «όμηρο» τη χώρα στα χέρια της ΕΕ.

 Ως προς τα επόμενα βήματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει 15 συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι «προς το παρόν δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε το ευρώ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Κύπρο και πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις.

«Το κυπριακό κοινοβούλιο απέδειξε την αποφασιστικότητα του να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία» με το Eurogroup, ανέφερε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες τις επόμενες ημέρες και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Πρέπει να πάμε πίσω στην Ευρώπη και να τους πείσουμε με επιχειρήματα, ότι η βιωσιμότητα της κυπριακής οικονομίας είναι προς όφελος της ΕΕ, σημείωσε.

.Χρυσόστομος: Στη διάθεση της Κύπρου η περιουσία της εκκλησίας


Περίπου μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο μακαριότατος η εκκλησία πρότεινε την έκδοση ομολόγου για την έξοδο από την κρίση.

«Μπορούμε να υποθηκεύσουμε όλη την περιουσία της εκκλησίας και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στα ομόλογα για να στηρίξουμε το κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος ο οποίος θέλησε να συνεχάρη τους βουλευτές της Κύπρου για την απόφασή τους 
να στείλουν όπως είπε: «ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη να μάθουν να σέβονται και τους μικρούς». Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι διαχειρίσιμη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.