.ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2020!

Το Τόκιο θα είναι η πόλη που θα έχει την ευθύνη και την τιμή να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπως αποφάσισε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελετή που έγινε στο... Μπουένος Άιρες. Οι... 
«Αθάνατοι» ψήφισαν και αποφάσισαν ότι η πόλη που θα έχει την ευθύνη να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 είναι το Τόκιο. Η ιαπωνική πρωτεύουσα κέρδισε τη… μάχη από την Κωνσταντινούπολη και είναι αυτή που πήρε το «χρίσμα» για να διοργανώσει τους Αγώνες.

Το Τόκιο θα διοργανώσει και πάλι Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1964 όταν και τότε είχε γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο πρόεδρος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, στην τελετή που έγινε στο Μπουένος Άιρες, αφού πρώτα ευχαρίστησε και τις τρεις πόλεις (Τόκιο, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη) για την προσπάθειά τους και για την επιθυμία τους να διοργανώσουν τους Αγώνες, μέσα από το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, ανακοίνωσε το Τόκιο ως την διοργανώτρια πόλη.

.Αντ. Σαμαράς: Έτος ανάκαμψης το 2014

Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, που είναι το πρώτο βήμα στην πορεία της χώρας για την έξοδό της από το μνημόνιο, και πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ταυτόχρονα είπε «όχι» σε νέα μέτρα λιτότητας και επιτέθηκε εναντίον της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Από το βήμα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι το 2014 η φορολογική επιβάρυνση θα είναι μικρότερη, σε σύγκριση με το 2014 και υπογράμμισε: «Πρέπει να πω ότι φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους.

 Όμως, αυτό θα είναι μόνο για φέτος. Γιατί μέσα στο 2013, καλούνται όλοι να πληρώσουν υπόλοιπα φόρων από τα τρία τελευταία χρόνια! Κι αυτό τους έχει επιβαρύνει πάρα πολύ. Δημιουργήσαμε όλες τις δυνατές διευκολύνσεις. Βάλαμε πολλές δόσεις. Αλλά γνωρίζουμε ότι η επιβάρυνση είναι δυσβάστακτη?

Όμως είναι μόνο για φέτος. Να τελειώνουμε! Από την επόμενη χρονιά, θα πληρώνουν όλοι πολύ πιο λογικά ποσά. Κι όσο πηγαίνουν καλά τα έσοδα και πιάνουμε τους στόχους, τόσο θα μειώνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Στόχος μας είναι και παραμένει: να πληρώνουν όλοι από λίγα και ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

 Όχι να συνθλίβονται οι αδύναμοι και να ξεφεύγουν πάντα οι ισχυροί.
Και να ελαφρύνουμε τελικά την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Και η ραχοκοκαλιά και της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Πρόθεσή μου είναι και παραμένει ο ενιαίος συντελεστής φόρου επιχειρήσεων 15%. Αυτό θα το πετύχουμε μόλις σταθεροποιήσουμε τα πρωτογενή μας πλεονάσματα. Και ΦΠΑ χαμηλότερο από τον τωρινό για τα περισσότερα είδη. Άλλωστε, κάναμε ήδη το πρώτο βήμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. 

Αυτό έδωσε "ανάσα" σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έσωσε θέσεις εργασίας. Σε αρκετές περιπτώσεις μείωσε και τις τιμές. Και φέρνει άνοδο των φορολογικών εισπράξεων. Διότι εντάθηκαν, στο μεταξύ, και οι έλεγχοι».

«Η Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός, «τηρεί πλέον τα συμφωνηθέντα και πιάνει τους στόχους της. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και οι δανειστές. Πιάνουμε φέτος πρωτογενές πλεόνασμα. Πάμε δηλαδή καλύτερα από τον στόχο που είχε τεθεί. 

Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα πέρα απ' ό,τι συμφωνήθηκε ήδη. Άλλωστε μια νέα μετρολογία δεν την αντέχει πια η οικονομία μας».

.Η κυρία Ρεπούση είναι γραικύλα και δυστυχισμένη»

Οι πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτίνας της ΔΗΜ.ΑΡ. πυροδοτούν έντονες αντιδράσεις και εντός του Αγίου Όρους. Ο μοναχός Άνθιμος από το Καλύβι Εισόδων της Θεοτόκου στη σκήτη Αγ. Παντελεήμονος, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του υπογραμμίζοντας στο « *Αγιορείτικο Βήμα*»: «Η κ. Ρεπούση είναι γραικύλα, δηλ. ελληνόφωνη βάρβαρη. Δεν είναι Ελληνίδα. 

Είναι δυστυχισμένη. Η καρδία της έχει λυσσαλέα κακία. Διότι αν ήταν διαφορετική δεν θα έλεγε αυτά τα πράγματα και μάλιστα να επιμένει...». Τι κακό της εποίησε ο Χριστός; Την πειράζει ο Χριστός και οι Άγιοι μας στα σχολεία;». Ο γέροντας Άνθιμος συνεχίζ... περισσότερα »

.Η Συρία δεν είναι ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν

Η Αμερική πρέπει να κάνει χρήση περιορισμένης στρατιωτικής ισχύος στη Συρία για ν' αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις με χημικά όπλα, όπως δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ωστόσο ότι δε θέλει εμπλοκή σε έναν ακόμα δαπανηρό και παρατεταμένης διάρκειας πόλεμο.

«Αυτό δε θα είναι ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν», υπογράμμισε ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική και διαδικτυακή παρέμβασή του. 

«Οποιαδήποτε ενέργεια στην οποία θα προβούμε, θα είναι περιορισμένη χρονικά και επιχειρησιακά και θα έχει ως στόχο ν' αποτρέψει την κυβέρνηση Άσαντ να κάνει χρήση χημικών εναντίον του λαού της και επίσης να μειώσει την ικανότητά της να το πράξει», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, την Τρίτη, έδειξε ότι το 56% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επέμβουν, με μόνο το 19% να υποστηρίζει μια επίθεση, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

«Γνωρίζω ότι ο αμερικανικός λαός έχει κουραστεί ύστερα από μια δεκαετία πολέμων, παρόλο που ο πόλεμος στο Ιράκ έχει τελειώσει και στο Αφγανιστάν τελειώνει. Για το λόγο αυτό δεν θέλουμε εμπλοκή των στρατευμάτων μας στον πόλεμο κάποιου άλλου», πρόσθεσε. 

Ο Ομπάμα τόνισε εάν δε δοθεί απάντηση στην επίθεση της 21ης Αυγούστου από την κυβέρνηση Άσαντ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, θα απειληθεί η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ καθώς θα αυξηθούν οι πιθανότητες για μελλοντικές επιθέσεις με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση, τρομοκρατικές οργανώσεις ή άλλες χώρες. 

«Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε εικόνες σαν κι αυτές που είδαμε στη Συρία», υπογράμμισε.

.Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μεταβεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην διαδήλωση που διοργανώνεται από σωματεία, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα. 

Η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζεται για τις πεντέμισι το απόγευμα, με προορισμό την συγκέντρωση στις έξι στο Άγαλμα Βενιζέλου και την πορεία που θα ακολουθήσει.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη στην (απεργιακή) ΕΤ 3, σε μία προσπάθεια να απαντήσει άμεσα στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει και το ερχόμενο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη όχι ως διαδηλωτής, αλλά με την θεσμική ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.