.Κερδίσαμε την ευκαιρία να βγούμε από την κρίση


Την ικανοποίηση του για την έγκριση της  δόσης μαμούθ των 52,5 δισ. ευρώ στη χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες. 
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι απομακρύνθηκε οριστικά όλο αυτό το σύννεφο αβεβαιότητας που σκέπαζε τη χώρα μας. 
Εξέφρασε, επίσης, τη δέσμευση ότι μέσα στους επόμενους μήνες το ελληνικό δημόσιο θα ξεχρεώσει όλα όσα χρωστάει στους πολίτες και τόνισε ότι για πρώτη φορά αλλάζει το μείγμα της πολιτικής και υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη.  

«Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να βγούμε από την κρίση», κατέληξε ο πρωθυπουργός.  
Απαντώντας σε ερώτηση για τις περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων της βουλής ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως: «Εγώ και η κυβέρνηση μου εκβιασμούς δεν δεχόμαστε δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων και όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα εκταμιευθούν 52,5 δισ. και πως την επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευθούν τα 34,3 δισ. 

Από αυτά τα 16 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δις για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και 11, 3 δισ. για την επαναγορά ομολόγων. 

Πρόσθεσε, τέλος, πως τώρα πρέπει να ψηφιστούν όσα έχουν συμφωνηθεί, όπως το φορολογικό, που κατατίθεται απόψε και να επισπευσθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την ομιλία Σαμαρά
«Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρουσιάσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του και την κυβέρνησή του ως "σωτήρες", πέφτει στο κενό και δεν πείθει κανέναν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Υπογραμμίζει επίσης ότι «η "τεχνητή δόση αισιοδοξίας" δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας  από την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που μειώνει τα εισοδήματα, αυξάνει την ανεργία, επιτείνει την ύφεση και καταστρέφει τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».
Σημειώνει δε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο λαός ωστόσο, με την ενεργή συμμετοχή του θα  μετατραπεί σε πρωταγωνιστή των  εξελίξεων για αλλαγή  πορείας, ώστε να μην βρισκόμαστε κάθε τόσο στο ίδιο έργο θεατές».

.Αναστολή καταβολής συντάξεων


Στην ταυτόχρονη αναστολή της καταβολής της σύνταξης για όσους δεν συμμετείχαν στην διαδικασία απογραφής, θα προχωρήσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013 το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. 

Ήδη, η γενική διεύθυνση ασφαλίσεων του ΙΚΑ με επείγον έγγραφό της ζητά, την αναστολή  των συντάξεων για όσους δεν προσήλθαν να απογραφούν οι οποίοι υπολογίζονται στις 12 χιλιάδες με την δαπάνη για τις συντάξεις, ετησίως, να αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ. 

Ο ΟΑΕ έχει προχωρήσει στην αναστολή της σύνταξης περίπου 1.600ων συνταξιούχων ενώ η διαδικασία απογραφής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο 
αύριο, 14 του μηνός, λήγει η προθεσμία για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. 

.Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι χαιρέτισε την απόφαση για την τραπεζική εποπτεία


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε σήμερα την απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι αυτή θα συμβάλει σε «μια σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση».

«Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς μια σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση και προς μια μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Ντράγκι.

Η ΕΚΤ θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες ώστε η εποπτεία των τραπεζών να «τεθεί σε εφαρμογή βάσει του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει το Ecofin» και αυτό θα συμβεί μετά το πέρας του διαλόγου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόσθεσε ο Ντράγκι.

.Απάντηση Γ. Βουλγαράκη σε Γιάννη Κουράκο περί εμπλοκής του στους ΑΝΕΛ


"Όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα" δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Απαντώντας σε δήλωση του βουλευτή Β' Πειραιά Γιάννη Κουράκου περί παρουσίας του πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε: 
"Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές- από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον, μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. 

Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα. 

Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα".

.1.230.918 άνεργοι το γ΄ τρίμηνο του 2012


Στο 24,8% εκτινάχθηκε η ανεργία στη χώρα το γ΄ τρίμηνο εφέτος, ή κατά επτά και πλέον μονάδες υψηλότερα από ό,τι το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.230.918 άτομα.   

Σοκ, επίσης, προκαλούν τα εξής στοιχεία: 

* Το 56,6% των νέων 15- 24 ετών είναι άνεργοι (ειδικά στις νέες γυναίκες το ποσοστό είναι 65,4%).

* Οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν ματαίως εργασία από 12 μήνες και άνω) αποτελούν το 62,6% του συνόλου των ανέργων.

* Υπάρχουν περιφέρειες της χώρας, όπου περίπου ένας στους τρεις είναι άνεργος (Δυτική Μακεδονία με 31% ανεργία ή Στερεά Ελλάδα με 29,6%).

.Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής


Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούνσήμερα πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, έγινε γνωστό από πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 16.30 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδος), μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των εργασιών της συνόδου και λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο του Ecofin για την τραπεζική εποπτεία στη ζώνη του ευρώ

.Α. Μέρκελ: "Οι προσπάθειες της Ελλάδας αξίζουν την υποστήριξή μας"


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup θα αποφασίσει σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, είναι "ανεκτίμητης αξίας".
 "Ελπίζω ότι οι υπουργοί θα αποφασίσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Είναι επείγον", τόνισε η κ. Μέρκελ, η οποία εγκωμίασε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ.
Η Άγγελα Μέρκελ ευχαρίστησε τη Επιτροπή Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για την έγκριση της εκταμίευσης και την σχετική εξουσιοδότηση που έδωσε χθες το βράδυ στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανφκ Σόιμπλε. «Έτσι η Γερμανία έχει ανοίξει τον δρόμο και ελπίζω ότι και το Eurogroup θα εγκρίνει την καταβολή», δήλωσε. Αναφέρθηκε δε στον επείγοντα χαρακτήρα των ταμειακών αναγκών της Ελλάδας, λέγοντας: 

«Είναι κατεπειγόντως απαραίτητο το κράτος να μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του και οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν ώστε να μπορούν να χορηγήσουν και πάλι δάνεια στις επιχειρήσεις» και, αναφερόμενη στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους, έκανε λόγο για  «μια σημαντική συμβολή στην βιωσιμότητα του χρέους». 

 "Οι προσπάθειες της Ελλάδας αξίζουν την υποστήριξή μας", δηλώσε η καγκελάριος επαινώντας για μία ακόμη φορά τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και επισημαίνοντας ότι «σε αυτή τη βάση θα καταστεί δυνατό να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να επιτύχει βελτίωση της κατάστασης στη αγορά εργασίας και στις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων».

"Το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν στο νομικό πλαίσιο και το περίγραμμα ενός μηχανισμού ενιαίας εποπτείας των τραπεζών, είναι ανεκτίμητης αξίας", τόνισε εξάλλου η Α. Μέρκελ στην ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι ικανοποιήθηκαν τα βασικά αιτήματα της Γερμανίας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από την οικονομική κρίση απ΄ό,τι όταν εισήλθε σ΄αυτήν

.Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν πόνο στη μέση


Μία φλεγμονώδη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει εφ΄ όρου ζωής αναπηρία από 67% έως 80% ενδέχεται να "κρύβει" ένας πόνος στη μέση ο οποίος επιμένει και δεν περνάει με την ξεκούραση. Η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι μία μορφή αρθρίτιδας άγνωστης αιτιολογίας που προσβάλει τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, καθιστώντας την σε προχωρημένο στάδιο σαν ένα καλάμι μπαμπού. Πλήττει κυρίως άτομα ηλικίας 15-45 ετών και η συχνότητα εμφάνισης της είναι τριπλάσια στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες.

Η νόσος αυτή μπορεί να διαγνωστεί πολύ εύκολα και η έγκαιρη διάγνωση σε συνδυασμό με την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να αναχαιτίσει την εξέλιξή της και να εξασφαλίσει μια φυσιολογική ζωή στον ασθενή.

Μία οσφυαλγία που συνεχίζει να υπάρχει για περισσότερο από τρεις μήνες και δεν περνά με φάρμακα και φυσιοθεραπεία δημιουργεί υποψίες για αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, 
επισήμανε ο συντονιστής διευθυντής της ρευματολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, Παναγιώτης Αθανασίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Τα συμπτώματα της νόσου στον αξονικό σκελετό είναι η φλεγμονώδης οσφυαλγία με ή χωρίς πόνο στους γλουτούς, που εμφανίζεται κατά τις νυχτερινές ώρες, προκαλεί προβλήματα στον ύπνο επιδεινώνεται με την ανάπαυση, βελτιώνεται με την άσκηση και χαρακτηρίζεται από πρωινή δυσκαμψία και κόπωση.

.Τον Μάρτιο του 2014 σε λειτουργία η εποπτεία στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ


Το νέο σύστημα για την εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, θα είναι σε πλήρη λειτουργία από την 1η του Μάρτη του 2014, δήλωσε την Πέμπτη μετά την μαραθώνια συνεδρίαση των 27 υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Έχουμε φθάσει στο κύριο σημείο για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος εποπτείας. Αυτό θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το 2014 »,¨δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίασης των 14 ωρών ο κ. Σόιμπλε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ, που επίσης επιβεβαίωσε τη σχετική συμφωνία για την ολοκληρωμένη εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, στην οποία κατέληξαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αποφασίστηκε σε αυτή την κοινή προσέγγιση, η ολοκληρωμένη εποπτική αρχή να λειτουργήσει την 1η του Μάρτη του 2014. Θα είναι λειτουργικό από την ημερομηνία αυτή, με κάποια ευελιξία», δήλωσε ο κ. Μπαρνιέ.
Στη σύνοδο κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν αποφασίσει σχετικά με την εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας κατά τη διάρκεια του 2013.

Σημειώνεται πως το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, με βασική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, θα συζητήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει σήμερα στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες.

 Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ στην καθιερωμένη, προ των Συνόδων Κορυφής, επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, «σκοπός της συνάντησής μας είναι να χαράξουμε ένα συγκεκριμένο οδικό άξονα για την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης».

Οι διαβουλεύσεις των 27 ηγετών στη Σύνοδο της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου θα βασιστούν στην έκθεση Ρόμπαϊ για μια "Ευφυή Οικονομική και Νομισματική Ένωση", η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μία εβδομάδα και στην οποία περιλαμβάνονται οι κοινές προτάσεις των Προέδρων της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.