.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

«Τα αντικειμενικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι συζητήσεις με την τρόικα θα καταλήξουν αναγκαστικά σε ένα θετικό αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επ' αυτού ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού και η μεγάλη συλλογική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλοι, έχει δώσει καρπούς, δημοσιονομικούς καρπούς, το πρωτογενές πλεόν... περισσότερα »

.Τριάντα πέντε παρατηρητές του ΟΑΣΕ θα σταλούν στην Ουκρανία

Συνολικά 35 στρατιωτικοί παρατηρητές από 18 χώρες μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα σταλούν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.
«Ελπίζω αυτή η αποστολή να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΑΣΕ Λαμπέρτο Ζανιέρ σε ανακοίνωσή του.

Οι στρατιωτικοί, που είναι άοπλοι, βρίσκονται καθ' οδόν προς την Ουκρανία και την Οδησσό. Το Κίεβο είχε ζητήσει από τον ΟΑΣΕ να στείλει μια ομάδα από τις 5 ως τις 12 Μαρτίου.

.Απεργιακές κινητοποιήσεις, προαναγγέλουν οι φαρμακοποιοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας εμμένουν στις θέσεις τους για απελευθέρωση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ). Συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.

«Εάν η κυβέρνηση παραδοθεί αμαχητί στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων της τριμερούς, τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν και με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί» .

.Η Ρωσία πούλησε δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει το ρούβλι

Η Ρωσία πούλησε τη Δευτέρα ξένα νομίσματα αντί ποσού ρεκόρ 11,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει το ρούβλι το οποίο δεχόταν ισχυρές πιέσεις εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας πούλησε ξένα νομίσματα για να αγοράσει ρούβλια, ώστε να περιορίσει την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος σε ελεύθερη πτώση μετά το πράσινο φως που έδωσε η ρωσική Άνω Βουλή στον Βλαντίμιρ Πούτιν για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, προκαλώντας πανικό στις αγορές

.Αντιπαράθεση Βορίδη-Λαφαζάνη στη Βουλή

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, με αλληλοκατηγορίες περί τρομοκρατίας μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Μάκης Βορίδης (ΝΔ) επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι στέλεχός της εμφανίζεται να προλογίζει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα και την κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) έκανε λόγο για ακροδεξιό παραλήρημα του κ. Βορίδη, που παραπέμπει σε μετεμφυλιακές καταστάσεις.

«Πού θέλετε να πάτε τον τόπο; Στην πολιτική ανωμαλία; Κατηγορείτε περίπου ως τρομοκράτες την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτό είναι το κράτος που θέλετε;», ρώτησε ο κ. Λαφαζάνης.

«Το να παράγεις πολιτική νομιμοποίηση για ένα τρομοκράτη από στέλεχός σας είναι κατρακύλα. Βλέπω είναι συνειδητή σας επιλογή η στήριξη της τρομοκρατίας», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

.Γιατί μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία δεν συμφέρει κανέναν

Την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να βρεθεί μια πολιτική λύση για την Ουκρανία και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Κριμαία, πολιτικοί αναλυτές εξηγούν γιατί μια στρατιωτική εμπλοκή δεν συμφέρει κανέναν. 

Ο Χάρης Γρηγοριάδης επίκουρος καθηγητής Οικονομικών και Ανατολικοευρωπαϊκών Σπουδών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, απαντά σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle στο πόσο κοντά βρισκόμαστε σε ένα θερμό επεισόδιο. «Η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να κάνει πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί θα εί... περισσότερα »

.Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

Τη χρυσή τομή στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αναζητούν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα, με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Ελλάδα προσδοκά πολιτική λύση από τους εταίρους μετά το αδιέξοδο σε σειρά κεντρικών ζητημάτων. Εν τω μεταξύ, στις 6μμ η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θα έχει νέα συνάντηση με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών, για ομαδικές απολύσεις και μείωση εργοδοτικών εισφορών.

.«Πυρά» Κασιδιάρη

Παραληρηματικός λόγος του Ηλία Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής. Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε τη ΝΔ μήτρα της τρομοκρατίας, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ντίλερ του ΔΝΤ που απαντά σε νεοναζί ενώ υποστήριξε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίζεται μόνο σε τεκτονικές στοές, συναγωγές και εβραικά λόμπι.

Επίσης ισχύρισθηκε ότι όποιος προσυπογράψει το κατάπτυστο, όπως το χαρακτήρισε, πόρισμα των δυο ανακριτριών για την άρση της ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής συμμετέχει στην απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος. Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα είπε ότι δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τη δικαιοσύνη. 

Εν τω μεταξύ, με άρθρο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου προβλέπεται ότι αστυνομικοί θα μπορούν να επεμβαίνουν σε συνεδρίασεις της Ολομέλειας της Βουλής για να επαναφέρουν την τάξη αφού προηγουμένως προσκληθούν από το Προεδρείο. Επιφυλάξεις ωστόσο για τη συγκεκριμένη διάταξη εκφράζει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.