.Απαράδεκτες πρακτικές

*Υποτίθεται* ότι είναι ομόφωνη η απαίτηση για σκληρή και παραδειγματική τιμωρία των γιατρών που επιμένουν να εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους μέσω της διαχρονικής πρακτικής του εκβιασμού των ασθενών. Μόνο που και στην περίπτωση αυτή, εκείνο το οποίο τελικά αποδεικνύεται είναι ότι άλλα οι διακηρύξεις και οι νόμοι διαλαμβάνουν και άλλα η καθημερινότητα καταγράφει. 

Συγκλονίστηκε* πρόσφατα η κοινή γνώμη από την περίπτωση του ασθενούς που έχασε τη ζωή του επειδή δεν ήταν σε θέση να προσφέρει το «φακελάκι» που του είχε ζητηθεί. Αλλά ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Τίποτα δεν άλλαξε και...περισσότερα »

.Ν. Βούτσης: Διαμορφώνεται μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία που θέλει την αλλαγή στη χώρα

Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πολιτικής πλειοψηφίας «με τους κύκλους της συμμετοχής, της στήριξης, της ανοχής, έτσι ώστε να μπορεί το εγχείρημα της κυβέρνησης της Αριστεράς να αποδώσει καρπούς και βραχυπρόθεσμα και μεσομακροπρόθεσμα» τονίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

«Η αγωνία μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, πιο φερέγγυοι για να διαμορφωθεί μια ευρύτατη συμμαχία δυνάμεων που θα αποτρέψει τις μεγάλες αντιθέσεις που θα υπάρξουν, τις τρικλοποδιές, ενόψει αυτής της πιθανολογούμενης για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη ανάληψη της διακυβέρνησης από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο κ. Βούτσης.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «διαμορφώνεται, συμπυκνώνεται, συνειδητοποιείται μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία που θέλει την αλλαγή στη χώρα. Είναι πλειοψηφία, δεν είναι παμψηφία -να μην λέμε κουταμάρες ότι είναι ο λαός από τη μία και η μπότα των Γερμανών με 30 οικογένειες από την άλλη στην Ελλάδα. 

Μακριά από αυτά τα σχήματα». Παραδέχεται μάλιστα ότι «όσο φτάνουμε πιο κοντά στην υπόθεση τη βάσιμη, τη ρεαλιστική, της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση με κορμό, ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνεσθε ότι βρισκόμαστε ενώπιοι ενωπίοις με σημαντικά ζητήματα, προβλήματα που δεν είναι δυσεπίλυτα, αλλά που για μας είναι σαν αχαρτογράφητα όρια».

Ερωτηθείς για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Βούτσης τονίζει: «Όσο διαμορφώνονται στην κατεύθυνση μιας ανομολόγητης αντίληψης από κεντρικές δυνάμεις, ως ανάχωμα στην επέλαση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, είναι μια αρνητική διαδικασία. 

Με άλλες προϋποθέσεις και άλλα μυαλά θα μπορούσε να αποβεί θετικός παράγοντας στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά αυτό θα σήμαινε προφανώς πλήρη αναπροσανατολισμό και ιδεολογικό, επιτρέψτε μου να πω, σε δυνάμεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν ενσωματωθεί πλήρως στη δεξιά ή και ακροδεξιά διακυβέρνηση του τόπου με τον κ. Σαμαρά».

.Στους λογαριασμούς 126.303 νοικοκυριών το «κοινωνικό μέρισμα»

Σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς 126.303 νοικοκυριών ποσό «κοινωνικού μερίσματος» ύψους 84.170.531,50 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας. Το ποσό αυτό αφορά αιτήσεις που είχαν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας του οικονομικού έτους 2014.

Με τη σημερινή 4η καταβολή, ο αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται σε 690.838 νοικοκυριά και το συνολικό ποσό που διατέθηκε μέχρι σήμερα διαμορφώνεται σε 446.910.598,35 ευρώ. Σημειώνεται ότι, για ορισμένες ακόμη αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ή που έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 10η Οκτωβρίου 2014.

.«Πρώτο βήμα η "ανάλυση της βιωσιμότητας" του χρέους»

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε πως «το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει ταυτοποιηθεί και το τι μπορούμε να περιμένουμε για να πάμε μπροστά».

Μιλώντας για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν το ΔΝΤ, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους σήμερα στο γραφείο της στην Ουάσιγκτον, η κα Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι αναμένει από τους Ευρωπαίους να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει το φθινόπωρο του 2012, για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν θέλησε σ' αυτή τη φάση να εκφέρει άποψη «για το αν ή όχι η ελάφρυνση του χρέους είναι ή δεν είναι απαραίτητη ή τι μορφή θα λάβει η ευρωπαϊκή στήριξη» όπως είπε, σημειώνοντας τη σημασία της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε και στη δημοσιονομική πολιτική, διατυπώνοντας την άποψη ότι «αυτό που βλέπουμε είναι μια πολύ, πολύ καλή έκβαση του προγράμματος».

.Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων το οποίο υπογράφεται από δεκατρείς υπουργούς και δύο αναπληρωτές και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

 Το νομοσχέδιο προβλέπει την απενεργοποίηση του ΑΦΜ εάν ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα και την κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης στο τέλος του έτους για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που υπάγονται στον ΦΠΑ. 
Παράλληλα, προβλέπει την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τη σύσταση 400 οργανικών θέσεω... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.