.Βούτσης: Ο ΕΝΦΙΑ του 2014 θα πληρωθεί κανονικά

Ο ΕΝΦΙΑ του 2014 θα πληρωθεί κανονικά, δήλωσε την Πέμπτη ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, διευκρινίζοντας πως «δεν θα υπάρξει νομοθεσία για το παρελθόν».

«Λέμε πως θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα γυρίσουμε στο καθεστώς (του ΦΜΑΠ) και μάλιστα με κωδικούς που είναι καταγεγραμμένοι από την περίοδο 2008-2009, με το φόρο αυτό να αποδίδει 750 με 900 εκατ. ευρώ. 

Αυτό είναι που γνωρίζω γύρω από αυτό το ζήτημα και μένει 1-1,5 δις ακόμα, το οποίο θα βρεθεί μέσα από τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος», σημείωσε ο κ. Βούτσης σε δηλώσεις του στο Βήμα FM.

Σε ερώτηση για το αν θα ισχύσει κανονικά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για το 2014, απάντησε: «Βεβαίως. Δεν θα υπάρξει νομοθεσία για το παρελθόν.»

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα την τακτική του «πιστολιού στο τραπέζι» που είχε πει ο Γ. Παπανδρέου πριν το Μνημόνιο, παρατήρησε: «Που δεν χρησιμοποίησε ποτέ… Εσείς, τι θα κάνατε; Θυμάστε τα περίφημα 11,5 δις, για τα οποία μαλώναμε το 2012 και λέγαμε ποιος θα τα δώσει από Δευτέρα και ότι δεν φτάνουν; Δόθηκαν μετά από 7,5 μήνες. 

Εμείς, δεν θα φύγουμε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν δεν πετύχουμε αυτό που θα σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα. Μπορεί να χρειαστεί μία εβδομάδα, ένας ή δύο μήνες. Αυτό είναι το όπλο, αυτό είναι το πιστόλι πάνω στο τραπέζι που δεν χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.