.Μια επαναλαμβανόμενη τραγωδία...

*Πόσες* άραγε φορές θα δούμε και θα ξαναδούμε αυτή την τραγωδία των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα; Με θύματα εκατοντάδες αμάχους... Και πόσες φορές η Χαμάς με τις «ρουκέτες» ή τις δολοφονίες Ισραηλινών θα ρίχνει «λάδι στη φωτιά» για να κερδίζουν τελικά οι «ιέρακες» και των δύο πλευρών, εις βάρος των λαών, που μ' όλα αυτά «ντοπάρονται» και «φανατίζονται» σε λάθος βάση; 

Η μόνη λύση αυτής της επαναλαμβανόμενης τραγωδίας που δεν τελειώνει είναι η ίδρυση επιτέλους ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση διαπραγμάτευσης τα σύνορα του 1967. Εχει νόημα άραγε ο συνεχιζόμενος απο...περισσότερα »

.Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την κεντροαριστερά

Την πρώτη τους συνάντηση για την έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά είχαν αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε ότι ξεκίνησε ειλικρινής, ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος ο οποίος θα συνεχιστεί. «Οι απόψεις μας είναι ταυτόσημες σε αρκετά στοιχεία. Σε κάποια άλλα θέματα υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω επεξεργασία», ανέφερε. Για συμφωνία σε αρκετά σημεία έκανε λόγο και ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος.

.«Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους» στην Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Οι άμαχοι δεν έχουν μέρος να κρυφτούν για να γλιτώσουν από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και τα παιδιά είναι αυτά που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, την ώρα που ανακοινωνόταν ότι τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα, 15η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 593 τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων.

«Κυριολεκτικά δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους» στην Γάζα, δήλωσε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη.

 Σχεδόν 500 σπίτια έχουν καταστραφεί από τις Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και 100.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σχολεία του Γραφείου Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες της Παλαιστίνης (UNRWA). Εκεί υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, νερό και στρώματα, σύμφωνα με τον Λέρκε.

.Κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας

Ελληνικό σινεμά και ταινίες - σταθμοί του αμερικανικού κινηματογράφου, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας, συμπληρώνουν το πρόγραμμα του 4ου Athens Open Air Film Festival για τον Ιούλιο. Όλα αυτά με φόντο προαύλια μουσείων, πάρκα και ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους που θα μετατραπούν και πάλι σε υπαίθριες αίθουσες προβολής.

Μία από τις εμβληματικότερες ταινίες στην ιστορία του αμερικάνικου σινεμά, υποψήφιο για 3 βραβεία Όσκαρ και με καθηλωτικές ερμηνείες, το «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι»
 Τζόζεφ Μάνκιεβιτς (Suddenly Last Summer, 1959) ζωντανεύει ξανά στην μεγάλη οθόνη, σήμερα, στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ακολουθούν την Τετάρτη 23 Ιουλίου τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000) στο «Σινε-Παρί», στην Πλάκα. 

Συνεχίζοντας, στις 24 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνουν«Οι Μαχητές» του Γουόλτερ Χιλ (The Warriors, 1977) στο 'Αλσος Πετραλώνων. Οι προβολές του 4ου Athens Open Air Film Festival για τον Ιούλιο ολοκληρώνονται με την ταινία του Μπομπ Φος «Η Παράσταση Αρχίζει» (All That Jazz, 1979) που θα παιχτεί στο Σινέ - Ελληνίς Cinemax, την Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Όλες οι προβολές του Athens Open Air Film Festival ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΕΟΤ & 
www.visitgreece.gr. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το: www.cinemag.gr & www.aoaff.gr

.Νέα μερική επιστράτευση στην Ουκρανία

Περισσότεροι από 40.000 Ρώσοι στρατιώτες και εκατοντάδες βαρέα όπλα έχουν συγκεντρωθεί στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας Αντρίι Παρούμπιι ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε προεδρικό διάταγμα για την επιστράτευση περισσότερων εφέδρων και ανδρών κάτω των 50 ετών για να πολεμήσουν τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία και να υπερασπισθούν τα σύνορα της χώρας τους έναντι της συγκέντρωσης στρατευμάτων στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 150 ρωσικά άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα και 500 συστήματα πυροβολικού βρίσκονται κοντά στα σύνορα απέναντι από το Ντονέτσκ.

Μετά την ψηφοφορία, σύντομες συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε εθνικιστές πολιτικούς και μέλη του κόμματος του οποίου ηγείτο ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανετράπη το Φεβρουάριο.

.Δωρεάν θέσεις σε 1.500 ανέργους στη γενική πρόβα του Οθέλλου στο Ηρώδειο, το Σάββατο 26 Ιουλίου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, δίνει τη δυνατότητα σε 1.500 ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν, τη γενική δοκιμή της όπερας του Βέρντι Οθέλλος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, το Σάββατο 26 Ιουλίου, στις 21:00.

Η αριστουργηματική όπερα του Βέρντι, θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο σε μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη της όπερας Γιάννη Κόκκου, στις 27, 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 - 61, 210 36.62.100) τις εξής ημέρες και ώρες:
Τρίτη 22 Ιουλίου:14.00 - 21.00
Τετάρτη 23 Ιουλίου: 09.00 - 21.00

Πέμπτη 24 Ιουλίου: 09.00 - 13.00

.Μπαν και Κέρι θα προσπαθήσουν σήμερα από το Κάιρο να επιτύχουν συμφωνία για εκεχειρία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα προσπαθήσουν σήμερα από το Κάιρο να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, 14 ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας. 

Από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αμέσως μετά την άφιξή του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε πακέτο οικονομικής βοήθειας 47 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας. Η Αίγυπτος διαδραματίζει κατά παράδοσιν μεσολαβητικό ρόλο στις συγκρούσεις ανάμεσα...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.