.Δ. Κουτσούμπας: Υπάρχει λύση


Το μήνυμα ότι «υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος, μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα, μέσα στο σύστημα της σαπίλας και των ατέλειωτων προβλημάτων για την εργατική τάξη, για όλο τον λαό που υποφέρει» έστειλε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε την πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος, σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία που βρίσκεται το άγαλμα του Βενιζέλου. 

«Αυτή η διέξοδος από την κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, προβάλει μέσα από τον ριζοσπαστικό λόγο, τις προτάσεις, την καθημερινή, ακούραστη, γεμάτη αυτοθυσία, δράση των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, που δίνουν παντού τη μάχη» επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε μάθει να βλογάμε τα γένια μας. Όμως έχουμε τη θέληση να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, όλο και αποτελεσματικότεροι, πιο αποφασιστικοί, πιο εύστοχοι. 

.Υπεγράφησαν συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος-Κίνας


Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας του ΤΑΙΠΕΔ με την China Development Bank, με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Προγράμματος Ιδιωτικοποιήσεων και τη δυναμική συμμετοχή σε αυτό κινεζικών εταιρειών. Το ενδιαφέρον ενός κορ

υφαίου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, όπως η China Development Bank, είναι ενδεικτικό της εμπιστοσύνης των Κινέζων στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, σχολίαζαν κυβερνητικά στελέχη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Invest In Greece Στέφανος Ησαΐας υπέγραψε Συμφωνητικό Συνεργασίας του Invest in Greece, με την China Development Bank, με στόχο την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς προτεραιότητας 

όπως, τουρισμός και ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια και στη χρηματοδότηση επενδύσεων. Η China Development Bank θα προωθεί επενδυτικά σχέδια του Invest in Greece σε κινεζικές επιχειρήσεις και κατόπιν αξιολόγησης, θα χρηματοδοτεί την υλοποίησή τους. 

Η China Development Bank καλωσορίζει θερμά την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία του Institute for Growth, με σκοπό την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εξετάζοντας θετικά τη συμμετοχή της σε αυτή τη διεθνή συνεργασία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία Huawei, από το οποίο προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία τα επόμενα τρία χρόνια θα εγκαταστήσει στην Ελλάδα ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο για προϊόντα της, ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά ερευνητικά κέντρα και ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες. 

Επιπλέον, η εταιρεία Huawei είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και να παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους.

Ο κ. Χατζηδάκης υπέγραψε επίσης Μνημόνιο Συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία ZTE, προκειμένου να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της ZTE στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Η εταιρεία είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως. Έχει πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

.Έκτακτη εκπομπή για τον πρωθυπουργό στη ΝΕΤ


Με μια έκτακτη πολιτική εκπομπή, που θα μεταδοθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, η ΝΕΤ καλύπτει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κίνα.

Την εκπομπή παρουσιάζουν ο Γιώργος Κουβαράς, η Μάριον Μιχελιδάκη και ο Μανώλης Σταυρουλάκης. Από το Πεκίνο, ο απεσταλμένος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Γιώργος Ευθυμίου, μεταδίδει όλο το ρεπορτάζ για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπείας με την κινεζική ηγεσία.

Στο στούντιο της ΝΕΤ, οι δημοσιογράφοι Μαριάννα Πυργιώτη, Γιώργος Καπόπουλος, Αγγελική Σπανού, ο εκδότης Αντώνης Δελατόλλας, ο καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Μιχάλης Γκλεζάκος και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, συζητούν για τον οικονομικό και εμπορικό αντίκτυπο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τις προσπάθειες για επενδύσεις και τόνωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Από το Πεκίνο παρεμβαίνει τηλεφωνικά στην εκπομπή ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.