.Απίστευτες οδηγίες στους υπαλλήλους της τρόικας!


Στο μικροσκόπιο των υπαλλήλων της Τρόικας έχουν μπει τα τελευταία κρούσματα βίας στην Αθήνα. 
Όσοι έχουν αποσπαστεί να δουλεύουν στην ελληνική πρωτεύουσα, όπως αναφέρουν τα Νέα, είναι ιδιαίτερα τρομοκρατημένοι από τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί να προσέχουν και να λαμβάνουν αυξημένες προφυλάξεις. 

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το στρατηγείο των Βρυξελλών ζήτησε από τους υπαλλήλους να είναι κακοντυμένοι, να αποφεύγουν τις καλές γραβάτες και τα ακριβά μανικετόκουμπα ενώ αν είναι ξανθοί ή έχουν ανοιχτόχρωμα μαλλιά να τα καλύπτουν με τραγιάσκες ή ρεπούμπλικες.

Η οδηγία που τους έχει δοθεί λέει ακόμη ότι σε περίπτωση που ερωτηθούν για τη δουλειά τους στην Αθήνα, να πουν ότι εργάζονται σε οίκο μόδας ή κάτι σχετικό και ότι έχουν αποσπαστεί στην 

.Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι


Τη δέσμευση τους, ότι σε περίπτωση επίταξης θα ακινητοποιηθούν όλα τα μέσα, υλοποιούν, όπως όλα δείχνουν, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. 

Σύμφωνα με τις επόμενες κινήσεις των εργαζομένων, μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός, λεωφορεία και τρόλεϊ μπορεί να τραβήξουν χειρόφρενο διαρκείας μέχρι και την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. 

.«Ξεπαγώνουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις»


Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Μόσχα ετοιμάζεται το αμέσως προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να υποστηριχθεί το «ξεπάγωμα» των διμερών σχέσεων, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελληνική Σύνταξη της «Φωνής της Ρωσίας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Μιλώντας σε ένα από τα ιστορικότερα ΜΜΕ της Ρωσίας, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε αρχικώς τη λύπη του γιατί «επί 2,5 χρόνια, περίπου από τον Οκτώβριο του 2009, έως τον Ιούνιο του 2012 οι ελληνορωσικές σχέσεις ήταν ουσιαστικά παγωμένες. 
Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε το διάστημα αυτό καμία επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη Μόσχα και οπωσδήποτε μετά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2010 δεν συνέβη απολύτως τίποτε μεταξύ των δύο χωρών μας».

«Πιστεύουμε στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς, γι' αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση, πρόκειται για σαφή απόφαση της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, 
ο οποίος αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου, που θα περιλαμβάνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τα τέλη Φεβρουαρίου να είναι η ημερομηνία που έχει προταθεί στη ρωσική πλευρά.

.Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Mall


Ανακοίνωση που υπογράφει η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», η οποία  εμφανίζεται για πρώτη φορά, αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στον ιστότοπο indymedia για ανάληψη ευθύνης σχετικά με την βομβιστική επίθεση στο Mall.

Στο μακροσκελές κείμενο, που θυμίζει «μανιφέστο» των αναρχικών οργανώσεων, ο συντάκτης εξηγεί αναλυτικά τους λόγους της επιλογής του στόχου, κάνει εκτενή αναφορά στον καταναλωτισμό και στην καταστολή του κράτους 

και αναφέρεται λεπτομερώς στον τρόπο τοποθέτησης της βόμβας και τα μέτρα προφύλαξης, αντικρούοντας την άποψη ότι επρόκειτο για τυφλή τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο συκοφαντίες, άθλια προπαγάνδα και αποπροσανατολισμό. 

Παράλληλα καλεί όσους ακολουθήσουν το παράδειγμά τους να μην δείξουν εγκληματική αμέλεια και να λαμβάνουν τα ίδια μέτρα για να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών.

.Μέρκελ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να χαλαρώσει τώρα τις μεταρρυθμίσεις


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα να μην χαλαρώσουν οι οδυνηρές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, λέγοντας πως η Ένωση πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα επωφεληθεί πλήρως από την κρίση του χρέους για να εκσυγχρονιστεί και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

"Η πολιτική εμπειρία δείχνει ότι συχνά χρειάζεσαι πίεση για να γίνουν διαρθρωτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις", τόνισε η Μέρκελ στην ομιλία που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

"Γι' αυτό, το συμπέρασμά μου είναι ότι, αν η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να εφαρμόσουμε σήμερα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα αύριο", πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας. 

Η Μέρκελ εξέφρασε επίσης την "ανησυχία" της έναντι της νέας νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας που, σύμφωνα με ορισμένους, μπορεί να ξαναζωντανέψει ένα "νομισματικό πόλεμο"

.Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει δημοσκόπηση της Pulse


Μικρό προβάδισμα 1,5% του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έναντι της ΝΔ, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι». 

Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 21,5 των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (σε  σχέση με 23,5% τον Νοέμβριο του 2012) και το 20% τη ΝΔ (19% τον Νοέμβριο). 

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12% (12%), το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (6,5%), το ΚΚΕ με 5% (5%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (3,5%). Άλλο Κόμμα απάντησε το 5,5% (5,5%), Λευκό/Αποχή το 11,5% (10,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) το 9% (8,5%). 

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24% και η ΝΔ 22,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 13,5%, ΠΑΣΟΚ με 7,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, όπως και το ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ με 4,5% και Άλλο Κόμμα με 6,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 10,5% των ερωτηθέντων. 

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 29% των ερωτηθέντων (26% τον Νοέμβριο του 2012) και τον Αλέξη Τσίπρα το 22% (23,5% τον Νοέμβριο). Κανέναν από τους δύο απαντάει το 46% (47%), ενώ ένα 3% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

.Ντ. Κάμερον: «Αποκλείεται η Βρετανία να ενταχθεί στο ευρώ»


Η Βρετανία είναι απίθανο να γίνει ποτέ κράτος-μέλος της ευρωζώνης, υπογράμμισε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο Νταβός, μία ημέρα αφότου εκφώνησε μια ομιλία-κλειδί για το μέλλον της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γεγονός ότι η ΕΕ κινείται στην κατεύθυνση του κεντρικού ελέγχου των τραπεζών αλλά και της περαιτέρω σύγκλισης της δημοσιονομικής πολιτικής έχει σημαντικές συνέπειες για χώρες όπως είναι η Βρετανία, «η οποία δεν είναι στο ευρώ και ειλικρινά δεν είναι πιθανό να ενταχθεί ποτέ», είπε ο Κάμερον μιλώντας στο 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Παράλληλα, ο Κάμερον υπεραμύνθηκε του σχεδίου του για την διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος στη Βρετανία σχετικά με το εάν η Βρετανία θα παραμείνει --ή όχι-- μέλος της ΕΕ: «Αυτό δεν αφορά το να γυρίσουμε την πλάτη μας στην Ευρώπη. 

Το αντίθετο, πρόκειται για το πώς θα προβάλουμε την θέση μας για μια πιο ανταγωνιστική, πιο ανοιχτή, πιο ευέλικτη Ευρώπη και το πώς θα εξασφαλίσουμε τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα σ' αυτήν», είπε ο πρωθυπουργός των Συντηρητικών.

Ακόμα, ο Κάμερον προειδοποίησε τους ευρωπαίους ηγέτες να μην πιέζουν άλλες χώρες να προσαρμοστούν σε μια βαθύτερη πολιτική ένωση, κάτι που χαρακτήρισε λάθος, προσθέτοντας πως η Βρετανία δεν θέλει να συμμετάσχει σ' αυτή.

«Οι χώρες της Ευρώπης έχουν τις ιστορίες τους, τις παραδόσεις τους, τους θεσμούς τους, θέλουν [να διατηρήσουν] την εθνική κυριαρχία τους, την δυνατότητα να κάνουν οι ίδιες τις επιλογές τους, και το να γίνονται απόπειρες να προσαρμοστούν οι χώρες ώστε να γίνουν μέρη μιας πιο συγκεντρωτικής πολιτικής ένωσης θα αποτελούσε ένα μεγάλο λάθος για την Ευρώπη, στο οποίο η Βρετανία δε θα λάβει μέρος», είπε ο Κάμερον μιλώντας προς διευθύνοντες συμβούλους και επενδυτές στο Φόρουμ.

«Η Βρετανία είναι ένας σημαντικός παίκτης στην Ευρώπη σε όλα τα πεδία στα οποία η Ευρώπη χρειάζεται να δράσει --να γίνει πιο ανταγωνιστική, να πολεμήσει την τρομοκρατία, να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή--, είμαστε στην πρωτοπορία, εμείς κάνουμε τις προτάσεις», είπε ο Κάμερον.

«Και αυτό είναι το είδος της πολιτικής δράσης που χρειαζόμαστε. Αλλά μια συγκεντρωτική πολιτική ένωση; Όχι για εμένα, όχι για τη Βρετανία», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον είπε επίσης ότι η Ομάδα των Οκτώ (G8) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της φοροαποφυγής από μέρους των επιχειρήσεων και των πιο επιθετικών κρουσμάτων φοροδιαφυγής.

Είμαι ένας Συντηρητικός ο οποίος τάσσεται υπέρ της χαμηλής φορολογίας, αλλά δεν είμαι ένας Συντηρητικός που λέει ότι οι εταιρείες δεν θα έπρεπε να πληρώνουν φόρο. Τα πρόσωπα και οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί», είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Οποιαδήποτε επιχείρηση ίσως νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να αποφεύγει [την καταβολή] αυτού που της αναλογεί ή ότι μπορεί να συνεχίσει να πουλάει στο ΗΒ και να κάνει όλο και πιο περίπλοκες φορολογικές διευθετήσεις στο εξωτερικό ώστε να μειώνει το φορολογικό της βάρος. Λοιπόν, πρέπει να ξυπνήσουν (. . .) διότι οι πολίτες που αγοράζουν από αυτές έχουν απηυδήσει», σημείωσε ο Κάμερον.

«Το πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, όχι μόνο η Βρετανία», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο Κάμερον δεν κατονόμασε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία, όμως πολιτικοί στη Βρετανία έχουν κατηγορήσει την αλυσίδα Starbucks και την εταιρεία-κολοσσό του Διαδικτύου Google ότι χειραγωγούν τα φορολογικά συστήματα και μεταφέρουν τις έδρες τους σε χώρες όπου έχουν τη χαμηλότερη φορολογία ώστε να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Και οι δύο εταιρίες λένε ότι συμμορφώνονται προς το βρετανικό φορολογικό κώδικα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.